Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2107 / Fotomässan i går fredag! Hur va de då? Er'e värt å gå dit?

 

Som vanligt höll jag på att säga att Mässan va, nästan i alla fall! Många försäljare, mycket bilder att titta på och många människor att prata med! Jag hade ju tagit med mig en thermos med kaffe och fikbröd, men hur hinna ta en fika i den här röran! Fikat tog jag i bilen på Rönninge station innan jag körde hem! När man har trevligt så blir man varken hungrig eller fikasugen! :)

Och flera kom fram på Mässan och sa, "Jag läser din blogg! Och jag vet var du bor!!"  ;)
Nåja, jag fick i alla fall flera bloggtips, bla att jag inte skulle skriva så mycket om kameror och teknik, utan mycket mera om Roffe....   Ok,  jag fattar...  :)

 

Och vad mera nytt från Rohan då! Jo jag uppdaterade min Fuji X100 med hjälp av en expert från Södertälje fototekniska! Nu har jag version 2.01 i kameran! Och även jag märker en stor skillnad! Snabbare autofokus, snabbare uppstart, och en helt annan manuell fokusering! Hela kameran känns mycket mera alert liksom, som om hela kameran e nyladdad!
Så min fråga blir då, ursäkta mej, varför då köpa en X100S?  Ursäkta igen! :)

Och så ville jag inte göra det så lätt för mig, för det ska inte vara så lätt, så jag gick runt och fotade på Mässan med min Leica IIIf med en Sonnar 1,5:a.  Ofta när jag tog bilder så höll jag glasögonen mellan tänderna, då jag saknade tredje handen! :) Framkallning av filmen blir någon gång framöver!

Så en sammanfattning av Fotomässan e att den va som vanligt, kul, trevlig och med många att prata med! Bla så va jag inne i Leica-ståndet och visade Brian Felskov min Leica med Sonnar-optik! :) Och specialhandtaget som jag hade på Leican, det berättade jag att det ännu inte kommit ut till Leica-försäljarnas kännedom! Fabriksprototyp liksom! :)

Som sagt, kul och trevligt! Och gratis kaffe hos Fotosidan, bara det gör mässan sevärd! :) Å väljer man fredag em, så blev det litet mera greppbart! Å kön till sensorrengöringen vid 16-tiden va ingen person när jag gick förbi! Men idag bör det nog bli kö! Men det kan även va trevligt i en kö!

/Bengan

Ps. Om ni undrar över bilden som ligger mellan kamerorna, och boken, å även om ni inte undrar, här finns läsning om en ovanlig och intressant berättelse, eller kalla det marknadsföring! Eller en bra historia! :)  http://www.thepennpals.com/

 Postat 2013-11-23 08:54 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2106 / Lite tungt er'e! I mörkret alltså! Och idag försov jag mig! :)

 


Alltså, jag försov mig, vaknade 07.30! :) Så går det när man e ensam hemma för en natt! Nåja, Roffe e ju hemma så helt ensam e jag ju inte, men Roffe e en sjusovare, eller niosovare kanske man skall säga, så nå'n hjälp med att vakna, de får jag inte av honom!

Och ute va det mörkt...
Nu dryga timmen senare e det litet ljusare, men ändå, jag tycker de här e en påfrestande tid, i alla fall innan snön kommer!

Men nu e jag uppe, och hjälpligt vaken, och har inte läst om katastrofer i tidningarna än! ;) Som jag sagt tidigare så väntar jag med att läsa om katastroferna till litet senare, man skall vakna litet lugnt!

Kom att tänka på en roman, i alla fall titeln på en roman, när jag sitter i halvmörkret och läser morgontidningarna, "Darkness at Noon" som är en roman av Arthur Koestler. Tror den heter, "Natt klockan tolv på dagen" på svenska.

Men nu börjar planeringen för att besöka Fotomässan! När man har hund, de e nästan som å ha småbarn ibland  ;) så måste det planeras! Roffe skall vara ensam några timmar innan nästa förälder kommer, å då måste han ha mat, å en lång promenad innan jag sticker iväg! Så de får bli en skogspromenad!

/Bengan

 Postat 2013-11-22 08:33 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2105 / Jag är en hejare på grönsaksbiffar!

 

Nå'n dag i veckan kan jag få ha köket för mig själv å då passar jag på! En av mina specialare e grönsaksbiffar som sagt! Nu kan jag inte delge er hela receptet, ni vet EU-regler och en del andra patent, men så mycket kan jag berätta att det ingår potatis, morötter, ägg, purjolök, olivolja, kryddor och så en del annat!

 

 

Så här såg arbetsplatsen ut tidigare i kväll! En viktig ingrediens e den flaska som står till vänster i bildkanten! Namnet är, Christmas Eve At a New York City Hotel Room.  Bra saker har långa namn! :)
Men den ingrediensen skall man ha i glaset som syns framför flaskan! Och dricka! 

 

 

Här är sedan sittningen! Jag hittade en flaska rödtjut i källaren, visserligen utgången vad jag förstår, en Brunello från 1985, men den gick att dricka trots att flaskan va litet dammig också!   Å sista skvätten i såna här utgångna viner brukar jag hälla litet socker i och värma framåt kvällskvisten! Sockret gör den litet mer bekväm att dricka! :)

 

 

Jag läste inte bara om Nobelprisen, utan hittade även en intressant artikel i DN om hur man blir rik! :) De kan vara nå't att tänka på, istället för å tippa varje vecka å hålla på med den där Jokern...

 

 

Den här är tipset som författaren till artikeln förmedlade, det kan ni skriva ut och sätta på kylskåpet! Vilket bra tips va! De kan bli många timmar extra varje år!

 

Och i morgon så e det Fotomässan! Å jag kommer att ta med en liten Thermos med kaffe!  Bullarna eller en macka, de köper jag hos Robban på Kaffebaren innan jag lämnar Gnesta! Tyvärr så får serveringarna på Mässan skylla sig själva!

Men påtåren, den tar jag hos Fotosidan, den espresson e bra och personalen e mycket trevlig!

/Bengan

 

 Postat 2013-11-21 19:46 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2104 / "Alla e fotografer!" Nu börjar det likna nå't!! Jag får väl krypa till korset då...

 

 


Som sagt av Rheborg och Schyffert, många tar bilder numera, men inte har bilderna blivit speciellt mycket bättre för det, och så visar man några av de mest populära bilderna! De här e känsliga saker, att säga så'nt här, och känsligt att visa så'na här populära bilder! ;)

 

couple..

För många miljoner "fotografer" kan såklart känna sig mycket mobbade! Men det man vill säga, de e att frånsett alla tekniska förändringar, eller somliga kallar det förbättringar, så kommer man inte ifrån att en bra bild inte kommer ur en speciell typ av kamera utan det är fotografen som det handlar om!

Men litet konstigt e de nog  ändå att trots att det tillkommit massor av nya fotografer de senaste åren, så verkar de inte bli speciellt mycket bättre bilder för det?  Så det e nog inte mängden det handlar om, utan om något helt annat....?

 
Se'n gav Rheborg och Schyffert varandra uppdrag! Kul och fyndigt! Och bra filmat och spelat! Gillar Rheborg när han e i butik och slår undan fingrarna på Schyffert, peta inte liksom! :)
Så va fotobutikerna förr, "skall du köpa nå't eller, för det här e ingen värmestuga!" :)

Å ni som va litet observanta, ni såg den där svarta M Leican va?

Se'n gjorde man besök i sagoverkstan för tidningar som Vogue och Harper´s Bazaar!
Å se'n framkallade man en film, å de känner jag igen! Även tillbehören! ;)

Så det e bara för mig att erkänna, det här programmet va bra! Och ett helt annat program än det första! Så nu ser även jag fram mot nästa program i serien, även om det e litet svårt att erkänna efter min tidigare blogg om programmet... ;)

/Bengan

Ps. Försökte hitta nå't större grej att klaga på i programmet, men hittade inget, så klart godkänt alltså! Ett bra fotoprogram med mycket humor inblandat på en humoristiskt sätt!

Vill bara tillägga att jag känner inte de här "fotolärarna" på nå't sätt, 
så inte nå'n misstänker nå't smörande!

 Postat 2013-11-21 08:53 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 2103 / As usual, no big news! På Tårtan alltså! Å en digitalkamera från IKEA!

 

Vad gäller träffen på Tårtan i eftermiddag, inga större nyheter, utan allt va nästan som vanligt! Jag kom för sent, för jag mellanlandade hos frisören i Slussen för en avstämning av nutiden!

 

Frisören

Frisören och jag talade bla om det nya arbetarpartiet i Sverige, och hur Slussen kanske kommer att se ut i framtiden, om tidningars skribenter, typ Göran Greider, men se'n sa jag att nu måste jag gå vidare till nästa trevliga grej, fikat på Tårtan!

Och på Tårtan så va det rörigt som vanlig, folk kom och gick som dom ville! En av medlemmarna visade upp sin nyligen inhandlade diaprojektor, och klagade se'n på min dator från 2003! Och klagade även på min mobil från 2003! Och berättade hur man plankar med ett ACCESS-kort! Det hade han läst om i en tidning hur folk gör sa han!  ;)

En annan visade upp IKEA:s nya digitalkamera, som sätts ihop med en insexnyckel...tror jag..? Tyvärr så va det ingen display på kameran... 
http://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/kn-ppa-kartongkamera-fr-n-ikea

Varför har inte Fotosidan testat kameran??

 

En annan mätte exponeringstiden för sin M Leica som låg hemma! Exponeringsmätaren låg i en Iphone! Men den stämde bra, jag kollade mot min Contax G2!

Å det va fotoböcker i rundgång! Fina bilder Krille! Å så berättade man om sina olika fotoprojekt för varandra, mycket intressant att snappa upp, man får idér här på Tårtan!

* Och efter efter sista Ellens-fikat för hösterminen, som e onsdagen den 18:e december, så går dom som vill och tar en pilsner tillsammans på Glada Stinsen, som e en Pub vid pendeltågstation Stockholms södra!

Vi va där och rekade efter att vi gått från Gert! Godkänt ställe! Och den som inte hinner till Tårtan i tid, kan ju gå direkt till Stinsen! :)

 

Och så gick några vidare till Gert för att konstatera att en Rollieflex som han hade va trasig! Å det blev några små inköp också, och några klämde på en M Leica Gert har till försäljning!

De va en del annat också, men vissa saker e svåra att förmedla så här kortfattat! Men en sammanfattning, de e att det va mycket trevligt, och mycket rörigt som vanligt på Tårtan! :)

 

Å se'n mot station Stockholms södra! Va lätt de å fota på natten med en digitalkamera! Konstigt att inte fler gör det? Fotar på kvällen alltså! Å nu när det e mörkt nästan hela dygnet också! Men man kanske inte vet att de e lätt att fota på kvällen/natten med en digitalkamera? Å så kan dom som fotar när det e litet natt och mörkt, även lägga bilderna i poolen Night Hawks här på FS!

/Bengan

 Postat 2013-11-20 22:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 10 Nästa 

Tidigare blogginlägg