Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4899 / Återfall liksom, Tårtan och EPR-paradoxen!

Återfall!  :)

Tårtan i dag, och ganska få deltagare! Då hinner man prata i lugn och ro! Det blev några nyinköpta fotoböcker att titta i samt diskussioner om innehållet i en burk spissvärta! Det kom även in en Djurgårdare på Tårtan!
På hemvägen besökte vi  såklart Gert och fick höra litet skvaller och nyheter! Se'n ner till Pendeltåget som tyvärr va försenat pga. en olycka mellan Flempan ochTumba! Så vi stod väl en halvtimme på Södra, se'n en timme på perrongen i Huddinge! Men det går bra i trevligt sällskap! Vi pratade foto, elöverkänslighet och EPR-paradoxen!

Vad gäller återfallet, så lade jag in en rulle Tri-X i G2:an! För det är något speciellt med den här kameran! Bra optik, AF och ett underbart slutarljud! Femton bilder kvar!

Nu snart kojen!
Slut för idag!
/BenganPostat 2019-10-23 22:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4798 / Att lägga ut bilder och text på sociala medier e nog mycket av, "Se mig, jag finns också!"

Och det e väl inte så konstigt när nu möjligheten finns att få visa upp sig! Det är väl det som kallas sociala medier! Jag visar resor jag gjort, och gör, vilken mat jag äter, på vilka ställen vi är eller har varit på! Se'n kanske det konstnärliga får läggas åt sidan, om det är det man e ute efter, eller så chansar man och tar med det också! På gott och ont! För det är ingen homogen grupp som ser på det jag visar,  alla har internet! ;) Utan det är som att blanda förstaklassare med universitetsstuderande som skall analysera bild med text! Ursäkta jämförelsen, men det här e inga lätta grejer liksom! ;)

Hur då göra? Gilla läget och för att inte riskera att välta en bikupa! ;)  Man kör då kanske en mellanmjölkstext/bild, eller vad det nu är för socialt man gör på nätet! Kommer man litet utanför ramarna så kan kommentarer lätt bli, "E du så himla bra du själv då!" ;)
Och är man kvinna, så kan det bli ännu värre!

Man för att återkomma till en fråga som ställts förut, kan man utvecklas som bildmakare/textmakare via det sociala nätet! Mycket tveksamt/sällsynt tror jag!
Om man skall ta hänsyn till den stora gruppen tyckare, då gäller det att göra saker som många gillar! Men det kanske räcker! Många gillanden alltså! Socialt och trevligt med många vänner!

Men för en bildmässig gossen Ruda, där kan det vara litet svårare! Å då kan nätet nog vara tveksamt att använda! Det kanske då är bättre att vara i en sluten internetgrupp!

Nog om detta, i dag är det Tårtan! Vi får se om jag kommer till Tårtan i dag då vi väntar en transport av möbler mellan 10.00 och 16.00! 

/BenganPostat 2019-10-23 09:41 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4847 / Om Jena-Contax IIa och så Tårtan i morgon!

Contax IIa med Biometar och extrasökare! Tri-X!

Contax IIa e en liten nätt mätsökarkamera, som va gammal redan när den kom 1950! ;) Nåja, Zeiss va litet för upptagna på sent 1940-tal och tidigt 1950-tal med att visa vad det riktiga Zeiss numera låg, i Väst alltså, och inte i Öst och DDR, så man såg inte framtiden riktigt klart! Typ Contax S! 

Men det gick bra att sälja Contax IIa och IIIa några år in på 1950-talet, mycket beroende på Zeissoptiken och att kameran va liten och behändig! En kamera gjord av tekniker för tekniker! Men kameran hade en litet trång sökare utan bra bildbegränsningar! Och så kom Leica M3 år 1954 med sin fina inbyggda sökare med ljusramar och förstörde det hela!

Men det är ändå intressant att fota med en Contax IIa! Mycket intressant! :)
Så va de med det!

Och i morgon Tårtan!

/Bengan

Ps. Varför jag skrev Jena-Contax IIa i rubriken, det är för att Contax IIa projektstartades i Jena 1945, sedan fortsatte projektet i Stuttgart!Postat 2019-10-22 19:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4796 / Väntar man ett tag, så e man på banan igen! Spegellöst e det som gäller igen! ;) Å Tårtan på onsdag!

Fattar att det spegellösa e på ingång, vad jag läst! ;) Å då ligger jag ju bra till! Jag har en spegellös kamera som funkar bra, fast den e litet äldre!:)  Kameran kom från fabriken på tidigt 1950-tal! Å andra sidan, på den här fabriken gjorde man inget skräp! Man kanske gjorde för bra grejer i stället! Om man jämför! Men det skall man inte göra! Jämföra alltså! Det va andra tider då! Hur som helst, jag tror att om de som tillverkat den här kamera sett att kameran funkar alldeles utmärkt år 2019, så hade dom nog bara sagt,
- jaha, vad är det med det då?  :)

/BenganPostat 2019-10-21 18:23 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4796 / Inget speciellt i bloggen! Litet på tomgång liksom! Å några äldre bilder!

Provar igen en Planaroptik för porträtt! Det blir hyffsat lugna oskärpecirklar! Optiken sitter på Fuji X-E1 med en adapter, men optiken blir tyvärr då mycket långsam att ställa skärpan manuellt, då det här är en AF-optik! Men till porträtt bör det ändå fungera!

.

Det finns tyvärr ingen skärpedjupstabell på Planaroptiken, men det finns alltid hjälpmedel på nätet! Kolla här!

.

Å så litet nostalgi! Vi va i Berlin för ett antal år sedan! Vi fick egna privata fotoguider! Svensktalande fotografer som bor i Berlin! Det var mycket trevlig, intressant och kul! Tack för det Gustaf och Jan!

.

Och i Berlin dricker man såklart öl!

.

Och jag försökte fota på platser som visade att jag va påläst! ;)

Så vare med det!
Slut för idag!
Tack för idag!

/BenganPostat 2019-10-20 20:41 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg