Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2104 / "Alla e fotografer!" Nu börjar det likna nå't!! Jag får väl krypa till korset då...

 

 


Som sagt av Rheborg och Schyffert, många tar bilder numera, men inte har bilderna blivit speciellt mycket bättre för det, och så visar man några av de mest populära bilderna! De här e känsliga saker, att säga så'nt här, och känsligt att visa så'na här populära bilder! ;)

 

couple..

För många miljoner "fotografer" kan såklart känna sig mycket mobbade! Men det man vill säga, de e att frånsett alla tekniska förändringar, eller somliga kallar det förbättringar, så kommer man inte ifrån att en bra bild inte kommer ur en speciell typ av kamera utan det är fotografen som det handlar om!

Men litet konstigt e de nog  ändå att trots att det tillkommit massor av nya fotografer de senaste åren, så verkar de inte bli speciellt mycket bättre bilder för det?  Så det e nog inte mängden det handlar om, utan om något helt annat....?

 
Se'n gav Rheborg och Schyffert varandra uppdrag! Kul och fyndigt! Och bra filmat och spelat! Gillar Rheborg när han e i butik och slår undan fingrarna på Schyffert, peta inte liksom! :)
Så va fotobutikerna förr, "skall du köpa nå't eller, för det här e ingen värmestuga!" :)

Å ni som va litet observanta, ni såg den där svarta M Leican va?

Se'n gjorde man besök i sagoverkstan för tidningar som Vogue och Harper´s Bazaar!
Å se'n framkallade man en film, å de känner jag igen! Även tillbehören! ;)

Så det e bara för mig att erkänna, det här programmet va bra! Och ett helt annat program än det första! Så nu ser även jag fram mot nästa program i serien, även om det e litet svårt att erkänna efter min tidigare blogg om programmet... ;)

/Bengan

Ps. Försökte hitta nå't större grej att klaga på i programmet, men hittade inget, så klart godkänt alltså! Ett bra fotoprogram med mycket humor inblandat på en humoristiskt sätt!

Vill bara tillägga att jag känner inte de här "fotolärarna" på nå't sätt, 
så inte nå'n misstänker nå't smörande!

 

Inlagt 2013-11-21 08:53 | Läst 3663 ggr. | Permalink
Ja, det blev ju en liten känga åt prylhysterin när den där Linhofen kom fram och bilderna blev bra =)
HYB 2013-11-21 10:03
Hmmm... och ha en Linhof är ingen prylhysteri... Allt sitter väl i betraktarens sinne... :) Bra och kul program var det i alla fall

/HYB
N Thomas Meldert 2013-11-21 11:27
Det sa jag inte heller, Hans-Yngve. Det var Linhofen som var en knäpp på näsan åt den digitala prylhysterin. Att bilderna blev bra är ju ett argument mot att tro att alla bilder blir bättre med nyare utrustning. Det var det som var poängen, tycker jag.
HYB 2013-11-21 13:11
Jag håller med dig även om jag bara använder digitala kameror numera. Det är nyttigt för många att se hur vackra bilderna kan bli med det gamla arbetssättet.... :)

Hälsningar

/HYB
ojanson 2013-11-21 22:12
"Linhofen" var en Graphic. Möjligen Crown Graphic.
Andra delen var ett bra underhållningsprogram med foto som tema. Lärorikt var det ju inte, men det var nog inte meningen.
Jag har från första programmet och från omnämnandet uppfattade det som en kombinerad underhållning och inspiration program. Det såg också ut så här på min danska TV-skärmen.
Uppfriskande och opretentiös, till skillnad från en färsk serie på dansk TV, där den hamnade helt åt andra hållet.
Jag måste också se följande avsnitt.
Trevligt portæt med ett fint uttryck. Och en härlig barn bild där han bara kommer att visa sina färdigheter på golvet.
m.v.h. Erik/DK
Trodde väl att programmet inte var så bra när det inte blev någon uppståndelse här i bloggarna (obefintligt med inlägg om R&S)... Själv missade jag detta avsnitt (och kommer missa alla andra avsnitten också), nu har du sagt detta var bra så jag får väl ägna någon någon nattlig timme för att kolla via SVT Play.
Och fortsatt rapportering från Gnesta-horisonten förväntas förstås efter varje avsnitt! Så att jag vet hur jag ska göra!(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg