Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4582 / Tofu, senapssill, framkallning, M Leica och en ängel i takkronan!

Kände något i huvudet när jag passerade takkronan i går kväll! Tittade upp och såg nå't konstigt! Tänkte att nu har vi fått en jättespindel i huset som har hängt sitt byte i takkronan! Men klokheten i huset berättade att det va en liten ängel, tovad ängel, så som man gjorde förr! Och den skall hänga i takkronan? Just det blev svaret! Den e fin där!

.

Annars så har jag nyss framkallat Gotlandsbilderna! Det ser bra ut efter framkallning, nu skall filmen sköljas och torkas och några bilder skannas!

.

Å så måste man våga pröva nå't nytt fast man e en aningen gammal! Skall bli intressant att testa den här "sillen"!  För trettio år sedan fanns det i Ottsjö i Jämtland en vegatarisk krog! De ni surjämtar! Och visheten och jag käkade Jullunch där en gång, med bla en vegetarisk "inlagd sill"! Det smakade exakt som det skulle, men vi hittade ingen sill!

Höll på att fortsätta den här vegtråden men då hade jag fått Sveriges alla icke vegogubbar på mig, så det avstår jag allt ifrån! För nu e det helg, å då skall vi vara snälla och låta alla ha sin tro! :)

.

Bifogar även  en bild på Gotlandskameran! De här e som förr i alla fall, önskedrömmen för en Leicaägare! Zeissoptik på Leican!

Å bry er inte om de här små "gnistorna" i bloggen, dom självdör själva om nu ingen går fram och petar i dom! ;)

Och ha nu en fortsatt fin afton dan före dan!

/BenganPostat 2019-04-18 18:28 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4581 / Påsk å religioner å sån't!

Judendomen, Kristendomen och Islam ingår ju i gruppen Abrahamitiska religioner, som har patriarken Abraham som religionsfader! Men det är bara inom Judendomen och Kristendomen som man firar Påsk, men av olika anledningar! Vi i Kristendomen firar ju Påsk med anledningen av Jesus död och uppståndelse!
Men numera e det väl mest Påskledigheten som firas! ;)

Ha nu en fin Påsk, hur ni än firar Påsken!

/BenganPostat 2019-04-18 14:06 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4580 / Tiden går, dammet växer, å många bloggar har det blivit! Å så Viksängen i morgon!

Tiden går även för den här som jag köpte 1989! Och ännu inga reparationer! Men litet dammig e den nog! :) Så idag har jag städat i kameraskåpet!  I förra veckan så nös jag, när jag kollade på nedre hyllan i kameraskåpet, å visheten i huset hörde nysningen  och sa, "jag undrar om det e så bra för kamera och objektiv att det e så dammigt där?" Så idag har jag plockat ut grejer, dammsugit och våttorkat i skåpet!

Och så har jag suttit och kollat bakåt på mina bloggar, å många bloggar er'e! Å bland undrar jag om det inte vore bättre för miljön att återanvända äldre bloggar! Ändra datum bara, då märker nog ingen något! ;)

Men inga analoga bilder tagna, så framkallning dröjer!

Kollat igenom LP katalogen en gång till, jag behöver ingenting! Däremot skall jag sälja grejer på nästa LP! :)

Och i morgon fotofika på Viksängen!

/BenganPostat 2019-04-16 20:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4579 / Vad gäller kommande LP Foto auktion...

Så har jag såklart varit på några tidigare LP auktioner! Här är en av dom!
https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-1804-manga-fina-fynd-pa.htm

Gode vännen Joakim Milder sålde här hela sin samling! Och skulle sluta med att samla på kameraprylar! Så sa han då i alla fall! Men inget är för evigt, så misstänker jag nog i alla fall! ;)

Å det är som Bob Bovin säger i sin blogg här på Fotosidan, att det är fortfarande hyffsade priser på vissa saker på LP! Å andra sidan så går vissa saker för mycket höga priser!

Och vad annat vad gäller LP Auktionen, man träffar såklart vänner! Flera från Fotosidan och Tårtan går ständigt här! :)

Så väl mött på LP Auktionen den 27 april!
Men innan dess, fotofikat på Viksängen i morgon!

/BenganPostat 2019-04-16 09:08 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4578 / Visst borde en Summicron 50:a vara skapare än en Sonnar 1,5/5 cm från 1945!

Jag väntar på att den andra rullen jag tog på Gotland tar slut så jag kan framkalla filmen! Väntan på Godot liksom! ;) Den andra rullen har bara några rutor kvar,  och jag tänkte soppa två rullar i dosan! För dosan rymmer två rullar! Mer ekonomiskt så! :)

Och så e det något skumt me det analoga! Jag slösar inte på bilder som jag gör med det digitala! Funderar på varför, och det enda jag kan komma på det är, att jag tycker att jag tänker mer motiv när jag fotar analogt! Hur som helst, jag får i alla fall ett annorlunda fototempo med det analoga!

.

Å så till saken, tänkte göra en skärpekoll mellan ett Summicron 50 mm och en Sonnar från 1945! De va bara det att jag kom inte ihåg vilken bild som va vilken! De kanske finns nå'n läsare som kan se vilken som e vilken!

Första bilden på M6:an här i bloggen e i alla fall tagen med en iPhone! Men hyffsad skärpa för att vara tagen med en mobiltelefonkamera! Tycker i alla fall jag! Skall försöka ta några bilder senare i kväll med M6:an och en Sonnar 1,5:a, så andrarullen tar slut nå'n gång! :)

/Bengan

Ps. I kväll kommer det en del om EPR-paradoxen i Vetenskapen Värld på Tv! Och på onsdag e det fotofika på Viksängen!Postat 2019-04-15 18:43 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 917 Nästa 

Tidigare blogginlägg