Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4713 / Höstterminen startar på Tårtan onsdagen 28 augusti 15.00!

Så va det sommarlovet slut och nu väntar hösten och fotofikat på Tårtan! Jag vet inte riktigt hur länge vi fikat på Tårtan, eller Puck som det hette tidigare! Något tiotal år är det i alla fall! Det e viktigt med kontinutet och rutiner i en för övrigt rörig och onödigt föränderlig värld! ;)

Hittat några tidigare bloggar om Tårtan! Aningen litet nostalgi väcks nog då man tittar! Time pass liksom, å inte mycket man kan göra åt det! Det gäller att gilla leget och vara här och nu, de e i alla fall det jag försöker att gå efter!

https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-241-extra-tjockt-julnummer-retinette.htm

https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straigth-275-bilder-fran-traffen-pa.htm

https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-285-fikat-pa-ellens-gatufototeknik.htm

https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-654-fikat-pa-ellens-den.htm

Väl mött den 28:e! Vi sitter ofta till 18.00 på Tårtan, om dom inte stänger tidigare!
Å man kommer såklart och går när man vill!

/BenganPostat 2019-08-22 09:27 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4712 / Vetenskap är en sak, poesi är en helt annan sak! :)


Jag e uppvuxen med väderrapporten på radio! Land och sjöväder! Och sjövädret, där började man rapportera vid Doggers bankar, tror jag, och vidare med ett antal spännande platser ända upp i Bottenviken.

Och så gick åren! När jag åkte skidor vid mera vuxen ålder, så hyrde jag och en kompis in oss i Idre by hos en kvinna som var anställd av SMHI. Hon läste av vind, temperatur och nederbörd var fjärde timme, och ringde sedan in uppgifterna! Dygnet runt! Det betydde då att väderrapporten innehöll intressanta och färska lokala uppgifter! Man fick även rapporter från de större vintersportorterna, med temperatur, vind och snödjup! Men snödjuprapporten blev inte så exakta av förklarliga skäl! ;)

De här väderrapporterna blev som poesistunder! På morgonen kom första stunden, med 7.45-vädret, se'n kom nyheter, efter det va det dags för frukost och utgång! På kvällen kvällspoesi med 21.45-vädret! Då visste man var man skulle åka skidor eller vandra dagen därpå och se'n kom kvällsnyheter som avslutning!

Varför väderrrapporten i radio numera när alla har väder i telefon och dator, osv?
Och SR sitter inte fast i något avtal med SMHI. Och sjöfolk har sina appar och det finns andra bättre kanaler med ännu mer specifik information.

Det verkar som om Sveriges Radio har kvar sina väderleksrapporter med land och sjövädret sannolikt mest av poetiska skäl. Även om den nuvarande väderrapporten inte sätter lika stor fart på fantasin som förr!
För nu e det bara fem effektiva minuter, med färre platser!
Men ändå!
Poesin lever! :)

/BenganPostat 2019-08-21 19:51 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4711 / Porträtt är svårt!

Schultz-Köln, Karl-Heinz
Schultz-Köln, Karl-Heinz (f. 8/3 1921 Köln), keramiker. S. studerade vid konstindustriskolan i Köln och konstakademin i Düsseldorf och var 1950-62 anställd vid Arabia. Han verkade först som Birger Kaipiainens assistent och från 1954 som självständig konstnär vid konstavdelningen. S. formgav i viss mån brukskärl men har framför allt blivit känd för sina keramiska väggplattor med abstrakta former, i vilka han skickligt utnyttjade den keramiska teknikens möjligheter till varierad ytstruktur. Flyttade 1962 till Sverige. (Erik Kruskopf Uppslagsverk Finland)

Jag träffade Karl några gånger, och vid ett tillfälle så satt vi och pratade en längre stund i huset där Karl då bodde och Karl berättade bla. om sina upplevelser under andra Världskriget! Det ger mig själv en speciell känsla när jag ser bilden på Karl, sannolikt annorlunda vad någon annan betraktare upplever!

Så vad jag vill säga, det är svårt med porträtt!

/BenganPostat 2019-08-21 08:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4709 / Svartvitt eller färg, det beror på! Beror på vadå?

.

Nå'n som har ett bra svar? Å inte bara på de här två bilderna! Det finns ju fotografer som fotar med film, tex Tri-X, och då har man ju inget val! Då kanske man måste besgränsa sitt motivval? Eller?

/BenganPostat 2019-08-20 12:37 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4708 / "De e himla mycket snack om svartvitt i bloggen! Vad e det för fel på färg? Världen e ju i färg!"

Morsning, nu kom han med i debatten också, men för att inte hälla mer bensin i brasan så sa jag, det stämmer det du säger!   (Han, de e Roffe, vem annars) Och nu gäller det att ha en liten plan annars kommer jag in i en diskussion som jag förlorar! Varsamt och diplomatiskt tal gäller!

Så jag fortsatte,  jag har några färgbilder på dig som jag tänkte ha i en blogg!
"Ett litet försök till avledning sa Roffe, men några färgbilder på mig är Ok!"
Så va det med det, jag va redan i underläge! ;)

Så nu kommer några färgbilder på vår lilla söta jaktpanter! (Försöker hålla en god ton i bloggen, för Roffe läser den) Rasen kallas officiellt för Dansk/Svensk Gårdshund! Gårdshund betyder att vi va tvungna att bygga ett staket runt vår gård när han va valp! Det e viktigt för min mentala utveckling sa Roffe, jag behöver en gård att hålla koll på! Å det här med jaktpanter, det betyder att vi måste ha honom i långlina i skog och fjäll! Annars kommer vi i konflikt med markägare och Samer! (Jaktpanter e förresten hans egen benämning på sommaren, på vintern e han en Snöleopard)

.

Här är Roffe en tidig vår eller se'n höst i Norge! Roffe e egentligen litet för långhåring för rasen, aningen för stor också!
Kanske därför han gillar svalare väder!
.

Å Roffe gillar utsikt och fria vidder! Öppna landskap kallar han det för! "Härifrån ser jag till Atlanten" (Å det e bäst att hålla med, för det stämmer nog)

.

Och så The Dark Side! ;)  Vi hann inte med när han såg en lämmel! Det går blixtsnabbt! Å ni ser den nytillkomna färgtoningen undertill på halsen! (Här hade nog svartvitt passat bäst ändå) Men efter det här så går han vidare som vanligt igen, inget har hänt verkar det som!

Ok, det va det om svartvit fotografi just i dag!

/BenganPostat 2019-08-20 08:17 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 943 Nästa 

Tidigare blogginlägg