Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4746 / Människor som kommenterar är såklart också intressanta! :)


Men jag tycker att det här är ett intressant ämne på internet, människor alltså, men sannolikt känsligt, så jag skall försöka närma mig ämnet försiktigt! :)

Men för att göra det kortfattat, så tycker jag att kommentarer på nätet är intressanta, av flera skäl! Och intressant är också att man efter ett antal kommentarer/inlägg från någon, lätt kan få fram ett slags personligt CV för den personen! Man kan kolla tidigare kommentarer liksom! Bakåt i tiden!

Curriculum vitae, är det latinska namnet för levnadsteckning, som betyder "levnadslopp"! Här blir det då ett slags "personligt kommentatorsförlopp!" :)

Det här talade man även om förr, när personer sökte arbete, då kollade man gärna den personens inlägg/åsikter på nätet, typ Facebook eller på liknande ställen, och fick då ett bra tillägg till den CV personen själv avgav! Himla tur att man e pensionär och inte behöver söka jobb! ;)

Å så till något annat, 
jag vet också att jag e på en fotosida, och att där borde man, för att vara PK ;) skriva om foto och visa bilder! Å även visa de "rätta bilderna!"  Så ursäkta mig för den här något ofotografiska bloggen! ;)

Och ha nu en fin fotodag! Troligtsvis e det dimma kvar någonstans, då det har varit kyligt i natt!

Nog för just nu i alla fall!
/Bengan

Ps. Tror jag kommit på något klurigt! :) Ni som läst vår fornhistoria, ni vet det här från Havamal, Eddan:

Fänaden dör,
fränder dö,
själv dör du likaledes;
ett vet jag
som aldrig dör: domen som fälls om den döde.

Så vad sägs om det här i stället? :)

Fänaden dör,
fränder dö,
själv dör du likaledes;
men ett vet jag som aldrig dör:
kommentarerna på nätet.Postat 2019-09-17 08:14 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4745 / Människor är intressanta!

Sitter och går igenom en hårddisk och sorterar bilder, och hittar bilder som jag fastnar vid! Ofta är det bilder på människor! Nåja, något fint landskap har jag väl också, och en del hundbilder =  Roffe! ;)

Men jag har mycket människobilder! Och ansikten! Beror nog på att jag tycker människor/ansikten är intressanta motiv! Att människor är intressanta! :)

.

.

.

/BenganPostat 2019-09-16 14:55 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4744 / Beata Bergström, Gnesta-Planket och Ingmar Bergman!


Måndag morgon och jag tittar på några äldre bloggar! Och hittar den här bilden i en blogg, en blogg som är ett antal år gammal! Jag hade varit hemma hos Beata och hämtat bilder till Gnesta-Planket, och blir sittande hos Beata några timmar! Och Beata berättar! Om sin fotografi, om sina bilder, litet privat och även om sin utställning på Dansens hus och om sin fotografering hos Ingmar Bergman på Dramaten! Mycket privat och närgånget berättar Beata om Ingmar Bergman, Ingmar Bergman som var ganska speciell!

Att titta tillbaka på äldre bloggar blir som en egen tidsresa! Med en hel del nostalgi!

/BenganPostat 2019-09-16 08:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4743 / Porträtt e svårt!

Sitter och bildbehandlar bilder för en beställning och hittar såklart andra bilder att "bildbehandla!" Och kommer på, att ta porträtt de e inte så lätt!

.

.

.

Men som vanligt, så e allt en smaksak!

Nog om detta!

/BenganPostat 2019-09-15 14:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4742 / Vi tjuvlyssnar....

Vi firade in hösten i går med en soppa!

.

"Hörseln går inte att stänga av, även i sömnen arbeter vi med att analysera och identifiera ljud, som en biologisk restprodukt av att kunna lyssna efter rovdjur medan vi sover". Jag läser Kristofer Ahlströms artikel i DN, "Vår tids längtan efter största möjliga tystnad"  Mycket intressant! "Vi gjorde en studie där vi tittade på flygbuller och märkte att blodtrycket höjdes på folk även när de sov och hörde buller!" (Jenny Selander, forskare KI)

Vi bor tyst och bra! Vi kan sova med öppet fönster! Vi hör inte ett ljud! Men Roffe hör tyvärr alla ljud, så vi får ha fönstret öppet i vardagsrummet i stället för i sovrummet, och då brukar det gå bra! Vi vet inte vad Roffe hör, kan vara fotsteg nere på vägen eller ett rådjur på tomten, men hör bra det gör han absolut! :)

.

Och nyss startade jag pelletsbrännaren igen! Det e bra att testa några gånger innan vintern! Allt väl i pannan! Och det kommer värme på elementen, så nu e det bara luftingen av elementen kvar!

För övrigt blir det vilodag i dag, och jag har några bildbeställningar som måste åtgärdas, så det passar bra med litet regn! Men nu regnar det inte! Solen tittar tyvärr fram! :(

Va nere i pannan för en slutkoll! Allt Ok!
Så nu drar vi täcket över huvudet och väntar in våren! ;)

/BenganPostat 2019-09-15 10:11 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 950 Nästa 

Tidigare blogginlägg