Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4555 / Kvällsnördigt för förryckta! Å så Tårtan nu på onsdag!

Sitter och läser  om Contax G2! De e fler som gillar kameran enligt artikeln! Å vi som fotat med Contax II tidigare, vi log väl litet igenkännande vad gäller den manuella avståndsinställningen på G2 då kameran presenterades!
Å här e läsningen om Contax G2!

Å före Tårtan nu på onsdag, så tänkte jag gå och titta på Fyra Fotografer i Galleri Konsthallen i Gamla Stan!

Annars hyffsat lugnt, frånsett att det vackra vädret gör att Roffe ställer krav på minst två långpromenander per dag, förutom två litet kortare pinkrunder! Så det blir fyra vändor! Puh!
Men nu sover Roffe!

Slut för idag!

/BenganPostat 2019-03-25 23:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4554 / Bildflödet minskar när jag fotar analogt, blir jag en sämre fotograf då? ;)


Jag har nu fotat analogt ett tag och märker ett minskat bildflöde till bla. bloggen! Jag märker även ett lägre bildtempo när jag e ute! Det rycker såklart i pekfingret, men efter en sekund eller två (när hjärnan går på) tänker jag, "vadå för bild, skärpning, det där e bara en reflex i pekfingret, det där e väl inget att fota! Tänk i stället före pekfingret!" :)

Och i bakhuvet när jag fotar analogt finns såklart även att jag har en filmrulle med 36 exponeringar! Så det e inte bara å trycka av några bilder, och kolla på baksidan av kameran och sedan radera, utan jag måste tänka mig för!

Å då blir frågan, blir man en sämre fotograf när man inte tar så många bilder varje dag! Ni vet det där med att träna 10.000 gånger osv inom idrotten typ! För det borde väl även gälla inom bildsporten! Träna mycket och ofta så blir du bra? ;)

Nu fördriver jag även tiden med att plocka fram en del äldre bilder för att titta på dom igen! Man kanske inte behöver ta nya bilder varje dag, utan man kan även kolla på redan tagna! Återanvändning! ;) Å vissa bilder verkar vara som ett bra vin, litet lagring och så upptäcker man nya och spännande saker! :)

.

Bläddar litet i prospektet till analogkameran! Snyggt prospekt! De e sällan man får sådana här snygga grejer längre, det mest ligger på nätet!

.

Å kolla här va! Vad grejer det finns i analogkameran! Redan då! :)

Så bilderna i bloggen blir mest från iPhone 5! Det e litet som Polaroid med en iPhone numera! Men analoga bilder e Pg, jag vill bara fota upp en rulle till, för att kunna framkalla två rullar samtidigt! (Framkallningsdosan rymmer två rullar)

Men det e kul med återanvändning! Tack för det Contax G2!

/Bengan

Ps. På onsdag, Tårtan!Postat 2019-03-25 11:53 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4553 / Sune Jonsson och "Kontrapunktiskt förhållande mellan text och bild"

Hammarby boxning, "Dubbeltolvan" på Södermalm!

På senaste Viksängen pratade vi bla. om Sune Jonssons fotograferande! Och begreppet kontrapunktiskt förhållande mellan text och bild, som Sune ha myntat om sitt arbetssätt! Eller det som Sune klär i ord, finns inte fotograferat! Eller som Sune förklarar om boken med det blå huset! "Boken skall inte betraktas som en dokumentärskildring. Det är helt och hållet ett litterärt verk som bygger på minnen från min barndom.

Visst e det här ett spännande och intressant fotografiskt arbetssätt!

Annars få analoga bilder tagna i dag.. 
Två tror jag..

Ha en bra söndagskväll!

/Bengan

Ps. Tårtan på onsdag!Postat 2019-03-24 18:32 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4552 / Den e som en digitalkamera, fast analog!

Mycket av beskrivningar av kameror i tester brukar ofta avslutas med, "om bara den och den funktionen varit litet annorlunda, då hade kameran fått fem stjärnor!" Och så e det i nästan alla tester, och även i nästa test, osv, osv!
Man blir aldrig nöjd liksom! Man sitter bara å väntar på nästa OS! ;)

.

Men Contax G2 med Biogonen funkar alldeles utmärkt! Den va helt perfekt från början! Bra va!

Men visst händer det saker i en så'n här gammal kamera! När vi va ute i går, och jag tog en bild, så sa min fru: "Vad e det som surrar i kameran?" De va kameran som återspolade filmen! Vilken grej, den grejen hade jag nästan glömt! :)

.

Men kul att fota litet med G2 igen! Och återvinning också i stället för att köpa nytt hela tiden! ;)
Å jag har köpt kameran begagnad såklart! Tack för det Gustaf Engberg i Berlin! :)

Nog för nu, trädfällning väntar på tomten!

/BenganPostat 2019-03-24 09:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4551 / Kul dag i går, å kunde nästan fota ut hela rullen! Bra jobbat va? ;)

Pensionärlivet e ofta rörigt, utan nå'n struktur liksom, för struktur det va det när jag jobbade! Ordning och reda, börja jobba en viss tid och så fikaraster, lunchrast och reglerad arbetstid, godkänd ventilation, kallelse till utbildningar, möten, och så hälsokontroller!
Nu flyter allt!
De e tur att tiden finns, så inte allt händer på en gång! :)

.

Försökte i alla fall fota ut en halv rulle Tri-X i går, men folk sitter ju inte stilla när jag skall fota, så jag hann inte ta så många bilder! (Nu talar jag om att fota i en radiostudio under sändning när alla pratar i munnen på vandra och fnittrar) Jag får försöka ta ut rullen i dag! För jag känner ju digtaltrycket att fota minst flera bilder per dag och sedan visa upp flera bilder per dag så folk ser att jag finns! ;)

Men måste nog försöka släppa på det där digitaltrycket litet, det blir i alla fall inga bättre bilder för att jag fotar mer, oftare och så lägger upp dom varje dag! Det tycker jag i alla fall! Som sagt, jag jobbar på det! Slow Photography!
https://en.wikipedia.org/wiki/Slow_photography

Fast en mobilbiltefonbild från i går kom det i alla fall med här i bloggen! Och som sagt, pensionärlivet e ostrukturerat, rörig men väldigt, väldigt lyxigt! Lön utan arbete!

Å i dag en massa annat! Men skall i alla fall försöka fota ut filmrullen! Flyttade ju filmrullen från M Leican till Contax G2. Å den här Planaroptiken på Contax G2, jag säger bara SKÄRPA! För er som är intresserade av skärpa! :)

/BenganPostat 2019-03-23 09:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 911 Nästa 

Tidigare blogginlägg