Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4607 / Objektivtest! Och Viksängen nu på onsdag!

Jupiter-3 från 1953 med Amedeo-adapter på Leica M6, med Tri-X exponerad efter 800 ASA!

Och Viksängen nu på onsdag!

/BenganPostat 2019-05-13 21:05 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4606 / Fotoutställning i Södertälje i dag!

Foto: Bengt Åke Strengberg

Södertälje Fotoklubb visade bilder i ABF-huset under lördagen och söndagen! Kul och intressant!

.

Här berättar Bengt Åke om sina Englandsbilder! När, var och hur!

.

Här står Ronny Vervaart, till höger, framför sina bilder!

.

Foto: Ronny Vervaart

Både Bengt Åke och Ronny kommer på Gnesta-Planket! Kul och intressant!

/BenganPostat 2019-05-12 21:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4605 / Återvinning och biologisk mångfalld e viktigt för planeten! DN i dag!

Mycket av räddningen för planeten är att vi återvinner och att vi inte köper nytt hela tiden, och att vi är rädda om den biologiska mångfalden! Läste i DN i dag om vikten av att hjälpa djur och natur, och det här brukar jag påpeka när någon undrar om den där rishögen som ligger kvar så länge på gräsmattan och gräset som ligger kvar efter gräsklipparen! Vi, jag i alla fall, håller typ även på att skapa en slåtteräng! Å jag har faktisk en lie i garaget!

Och den här rishögen, det e två rishögar förresten, som ligger kvar sedan i höstas, de  e utmärkta vinterbon för igegelkottar grodor typ! Och så e det en del annat på tomten för biologisk mångfalld! Å då e det tråkigt att se robotgräsklippare och asfalterade garageuppfarter i närheten! Även om dom har tre moderna batteribilar på sin garageuppfart!

Nåja, alla gör som dom själva vill, den e den liberala tanken! Nu den här formuleringen liberal, den har inget med nå't politiskt parti att göra, bäst att säga det, utan det e bara ett frihetstänk generellt!

För övrigt läser jag en del historia, historia om "Det heliga landet!" Tidigare så har arkeologerna grävt med bibeln i hand i Palestina och länderna däromkring, men numera har man börjat gräva mer vetenskapligt och får då en helt annan historia om händelseförloppet runt östra medelhavet åren 1500 fKr och framåt år 0!

.

Å i dag fotar jag med ett återvunnet Zeissobjektiv! Igen, e väl väl bäst att säga! :)

Å så åker jag till Södertälje fotoklubb senare för att kolla på bilder!
ABF i Södertälje! Mellan 11.00 och 15.00! Det skall bli kul och intressant!

/BenganPostat 2019-05-12 09:30 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4604 / Samma rutin varje år, men i år utan svordomar! :)

Men jag börjar med foto för säkerhets skull, för det här e ju en fotosida! :) Å inga nyheter e bra nyheter, så Sonnar 1,5:an, och här med arvtagaren, Jupiter-3, funkar utmärkt år 2019 på Leica! Första mötet mellan Sonnar 1,5:an och Leica de va väl omkring 1932, sedan har samarbetet bara rullat på under åren!

Annars så va trädgårdsstarten ovanligt ovanlig i år! Jag laddade dagen med att intala mig att det är e inte hela världen om inte gräsklipparen startar, för så brukar det vara vid gräsklipparstarten på säsongen! Ett väldigt dragande i startsnöret!

Men nu gick gräsklipparen igång nästan på första kicken! Litet snopet liksom, men det va bara å gilla leget och börja klippa gräs direkt! Å så va det såklart en del annat att göra i trädgården! Man behöver bara vända ryggen till så händer det saker i bland gräs, buskar och träd!

.

Å Roffe tyckte dagen va tråkig! Han fick för litet uppmärksamhet sa han!

I morgon skall jag till Södertälje för att titta på Södertäje Fotoklubbs utställning i ABF-huset!

/BenganPostat 2019-05-11 22:40 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4603 / Mellan hägg och syren!

På kvällstur med doftarna!

Uttrycket "mellan hägg och syren" förknippas ofta med en särskilt njutbar del av försommaren, perioden mellan blomningstiden för hägg respektive syren. En tid som går alldeles för fort....

Vad göra åt det här då, "Carpe Diem" kanske...

Carpe diem är en latinsk fras som bokstavligen betyder "fånga dagen". Frasen kommer från ett ode av poeten Horatius (född 65 f.Kr., död 8 f.Kr.) från Romerska riket. Frasen är ett epikuriskt talesätt som uppmanar till att måttfullt njuta av nuet. I "Odes" skrev den romerske poeten Horatius : "Carpe diem quam minimum credula postero" (fånga dagen, lita ej på morgondagen)

Enligt William Safire har frasens innebörd förändrats sedan Horatius ursprungligen skrev den. Han menar att frasen gått från meningen "fånga dagen" till "lev för idag". 1817 skrev den romantiska poeten Lord Byron "Jag förväntar mig aldrig något - carpe diem - det för flutna är åtminstone ens eget, vilket är en anledning för att försäkra sig om nuet". Safire menar att frasens användes i dess nutida betydelse först år 1867, i Ouidas roman Under Two Flags. Vidare menar Safire att en synonym till "carpe diem" vore "ät, drick och var glad", vilket var ett råd givet i boken Predikaren (8:15) från Gamla Testamentet, till vilket profeten Jesaja tillade "Låt oss äta och dricka; för imorgon skall vi dö".

Carpe diem-temat förekommer i Christopher Marlowes The Passionate Shepherd to His Love, Pierre de Ronsards Sonnets pour Hélène, och mer nyligen i filmen Döda poeters sällskap.
(Wikipedia)

Klas Östergren här också funderat på den här tiden;"Jag känner djupt rotlösa och rastlösa individer som sällan gör annat än sitter i just dessa bersåer mellan hägg och syren för att supa in idyllens doft av blomningens sötma och nykokt kaffe".

Snart dags för påtår! :)
/Bengan

 


Postat 2019-05-10 08:53 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 923 Nästa 

Tidigare blogginlägg