Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4748 / I dag e jag litet avis! Å så om leveranstvånget! :)

Fick nyss telefonrapport om fotofikat på Viksängen i går! (Jag kunde tyvärr inte närvara, doktorn hade kallat) Och det verkade ha varit trevligt och kul som vanligt! Vi pratade även om hur viktigt det är att blanda saker i livet! Vad gäller vårt gebit, foto, så e det nog bra att blanda verklighet med overklighet! (Overklighet = internet, verklighet = fotofika typ)

Och  vad gäller Leveranstvånget, den mest drivande sociala kraften på nätet i dag! "Jag måste leverera, annars så finns jag inte!" ;) Det här kommer nog från arbetslivet, att man måste leverera, och då tar man med sig det på fritiden också! E det så himla smart? Fritiden skall väl vara vila utan något tvång!

Men Ok, jag bloggar ju, och då tänker jag också, eller hur det nu va som Descartes sa?
Men numera gäller det att tänka rätt också! I alla fall på nätet! ;)

Nåja, man kan skämta om det här, men det e nog en ganska träffande bild av vår nätsociala verklighet numera! Och det kommersiella i samhället driver såklart på! Och du kan även leva på nätet, typ beställa mat, beställa underhållning, gå till doktorn, diskutera hur cocosnöten  kom till England osv, osv, osv! Och såklart ha motionsapparat hemma för att slippa gå ut! Och för att "utvecklas" i din konst så behöver du såklart nya grejer hela tiden! Typ kameror, som även kan lägga upp bilder direkt på nätet när du fotar! Så dina vänner ser att du finns på din nätplats även i dag! ;)

Hur som helst, jag e såklart avis på fikaträffen igår på Viksängen! :( 
Men får ta igen det nästa onsdag på Tårtan! :)

/BenganPostat 2019-09-19 09:58 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4747 / Testar nya breda bloggvisningen! Å stora bilder bli're!

Testar den nya layouten i bloggen med en Gatufotobild!

Å här e en intressant länk!

/BenganPostat 2019-09-18 14:31 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4746 / Människor som kommenterar är såklart också intressanta! :)


Men jag tycker att det här är ett intressant ämne på internet, människor alltså, men sannolikt känsligt, så jag skall försöka närma mig ämnet försiktigt! :)

Men för att göra det kortfattat, så tycker jag att kommentarer på nätet är intressanta, av flera skäl! Och intressant är också att man efter ett antal kommentarer/inlägg från någon, lätt kan få fram ett slags personligt CV för den personen! Man kan kolla tidigare kommentarer liksom! Bakåt i tiden!

Curriculum vitae, är det latinska namnet för levnadsteckning, som betyder "levnadslopp"! Här blir det då ett slags "personligt kommentatorsförlopp!" :)

Det här talade man även om förr, när personer sökte arbete, då kollade man gärna den personens inlägg/åsikter på nätet, typ Facebook eller på liknande ställen, och fick då ett bra tillägg till den CV personen själv avgav! Himla tur att man e pensionär och inte behöver söka jobb, det kanske hade blivit en del att förklara! ;)

Å så till något annat, 
jag vet också att jag e på en fotosida, och att där borde man, för att vara FPK ;) skriva om foto och visa bilder! Å även visa de "rätta bilderna!"  Så ursäkta mig för den här något ofotografiska bloggen! ;)

Och ha nu en fin fotodag! Troligtsvis e det dimma kvar någonstans, då det har varit kyligt i natt!
Nog för just nu i alla fall!
/Bengan

Ps. Tror jag kommit på något klurigt! :) Ni som läst vår fornhistoria, ni vet det här som e från Havamal, Eddan:

Fänaden dör,
fränder dö,
själv dör du likaledes;
ett vet jag
som aldrig dör: domen som fälls om den döde.

Så vad sägs om det här i stället? :)

Fänaden dör,
fränder dö,
själv dör du likaledes;
men ett vet jag som aldrig dör:
kommentarerna på nätet.

För det e på internet som det mesta skrivna finns att hitta i framtiden!
Inte på nå't gammalt sunkigt pappersbibliotek! ;) :)Postat 2019-09-17 08:14 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4745 / Människor är intressanta!

Sitter och går igenom en hårddisk och sorterar bilder, och hittar bilder som jag fastnar vid! Ofta är det bilder på människor! Nåja, något fint landskap har jag väl också, och en del hundbilder =  Roffe! ;)

Men jag har mycket människobilder! Och ansikten! Beror nog på att jag tycker människor/ansikten är intressanta motiv! Att människor är intressanta! :)

.

.

.

/BenganPostat 2019-09-16 14:55 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4744 / Beata Bergström, Gnesta-Planket och Ingmar Bergman!


Måndag morgon och jag tittar på några äldre bloggar! Och hittar den här bilden i en blogg, en blogg som är ett antal år gammal! Jag hade varit hemma hos Beata och hämtat bilder till Gnesta-Planket, och blir sittande hos Beata några timmar! Och Beata berättar! Om sin fotografi, om sina bilder, litet privat och även om sin utställning på Dansens hus och om sin fotografering hos Ingmar Bergman på Dramaten! Mycket privat och närgånget berättar Beata om Ingmar Bergman, Ingmar Bergman som var ganska speciell!

Att titta tillbaka på äldre bloggar blir som en egen tidsresa! Med en hel del nostalgi!

/BenganPostat 2019-09-16 08:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 951 Nästa 

Tidigare blogginlägg