Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5763 / Distansarbetet under Covid-19

Läste i DN i dag att läkare på äldreboende på Lidingö arbetat på distans under Covid-19!

"Lidingö har drabbats hårt av covid-19 och kommunen inrättade i våras en särskild avdelning för att isolera smittade i covid-19 och begränsa smittspridningen från de fyra äldreboenden som drivs i kommunens regi. Sammantaget vårdades 22 äldre covidsjuka på avdelningen. Totalt åtta äldre som avlidit i covid-19 på en avdelningen, där hade ingen bedömts av läkare på plats, innan beslut fattades om palliativ vård!" Ingen hade heller remitterats vidare till sjukhus!

"Alla läkarbesök kan inte dras in för att förhindra smitta på äldreboenden, enligt Thomas Lindén, statschefläkare och avdelningschef på Socialstyrelsen.
– Jag kan inte förstå hur en sådan idé kan uppstå i huvudet på en legitimerad sjukvårdspersonal."

(Och under tiden står det sk. fältsjukhuset i Älvsjö tomt och skall så göra tills det monteras ned)

Och det här "distansarbetet" inom vården, och även oredan på våra äldreboenden, som sannolikt inte är unikt bara på Lidingö, har sannolikt bidragit till det höga antalet avlidna i Covid-19 i Sverige!

/BenganPostat 2020-09-14 13:01 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5765 / Gunnar Smoliansky

Jag spar på en del fototidningar för att jag tycker att vissa nummer innehåller både viktig text och intressanta bilder!

.

.

.

Nog för nu!

/BenganPostat 2020-09-13 19:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5764 / Ett tjugo år gammalt objektiv, kan det verkligen användas i dag? ;)

Teknikutvecklingen går raskt i dag, även på våra kameror och optik! Och nya kameramodeller kommer ständigt och då även ny optik! Och insäljningen går i stort sett ut på, att det här är vad du väntat på! Men om man skall vara litet näsvis i sammanhanget, så kommer det snart en ny kamera/modell på den kamera eller optik du just nu köpt!

Ok, nog om detta, utan till frågan om gamla objektiv! Såg den här Ultron-optiken för nästan tjugo år sedan hos LP-Foto, en 28 mm på ljustyrkan 1,9! Så för en åtta till tio år sedan så fick jag chansen att köpa en sådan begagnad!
Den här optiken va även populär att ha på Leica M8, för då blev optiken som en 35:a! Hur som helst, jag har optiken kvar och fotar med den då och då! Men de e klart att jag blir litet osäker, är den tillräckligt skarp om man jämför mot dagens optik?
Mao, går den att använda även i dag? ;)

.

Hittade en test på optiken, och visst va den skarp då, men håller den även i dag? ;)

/Bengan

Ps. Andra bloggen i dag, ursäkta! Hade litet halsont i morse, så jag höll mig inomhus och vad skall man göra då om inte blogga? ;)Postat 2020-09-12 18:54 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 5762 / 7Artisan vs Leica

Det har nästan alltid funnits piratoptik till Leica! Men det är nog ändå så att en bra optik i slutändan ger bättre bilder! Men hur mycket skiljer sig då ett billigt objektiv från ett dyrt? En jämförelse från Leica Rumors nyligen visar hur nära en billig Kinaoptik kan ligga en dyr Leicaoptik!
Så vad behöver man? ;)

Läs mer här!

/Bengan

Ps. Nu vad det litet annorlunda på 1930 och 1940-talet, för då va tex Zeiss bättre en Leicas egna objektiv, så hade man pengar, så va tex en Sonnar 1,5:a önskedrömmen!Postat 2020-09-12 11:48 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5761 / De e väl så på gamla hårddiskar! Där ligger ofta mycket annat som stör! ;)

Brukar skylla på det när jag behöver betänketid!  Nåja, det handlar nog om något annat också, stickspår kanske man kan kalla det! När jag läser så hittar jag ibland meningskonstruktioner som leder tankarna åt ett helt annat håll än vad som beskrivs i det jag läser, som kan ge en kommentar från närstående som, "Hallå, e'ru vaken? Varför svarar du inte på frågan?" 

Ofta e det otåliga ungdomar som säger så, typ 60+ och liknande! Dom har ingen aning om vad allmänbildning innebär för mänskliga hårddiskar i längden! Det får dom tids nog uppleva när dom själva e där! Skall försöka komma till saken så ni fattar! Ett exempel alltså! I morse när jag läste i DN om den nya miljötiden, typ hur leget e i San Francisco! Leget beskrivs som, "Natt klockan tolv på dagen" Då fattar ni hur lätt det är att ha fortsatt koncentration på läsningen i DN efter den tidsangivelsen! Så det med det mesta i livet, de scha vö liksom! Å mera så'nt blir det ju äldre man är! Så att hålla reda både nutid och förbigången tid, och ibland även framtidskonsekvenser samtidigt, det tar tid, om man inte skall slarvtänka!

.

Nu till något helt annat, om en fattigmansdigitalleica!
(Ingen särskrivning här inte)
Alltså, varför köpte jag en Fuji X-E1 i stället för Leica M9! Jo, efter att ha tittat och klämt på Leica M9 ett antal gånger, så tyckte jag att en Fuji X-E1 med adapter skulle fungera lika bra! Visserligen så blir min Summicron 35:a som en Summicron 50:a, men det funkar bra! Summicron som Summicron! :)

.

Här e en bild tagen med Fuji och Summicron 35:an i morse! Hyperfokal! 800 ASA! Tri-X inställning! Med inställningen HP5 Plus kanske bilden blivit litet bättre!? ;)

Å i dag fredag! De e inte så lätt att hålla reda på vilken dag det är när man e ständigt ledig! Både för och nackdelar me å vara ledig!

Nog för nu!
/Bengan

Ps. Första bilden e också tagen med Fuji och Summicron 35:an!Postat 2020-09-11 10:53 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 1034 Nästa 

Tidigare blogginlägg