Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4010 / Varför fota analogt där det e mörkt och skumt! :)

Mao, jag kunde inte låta bli att fota analogt inne på Fotografiska! Det e mörkt och skumt i vissa visningslokaler på Fotografiska, men bilderna e mycket fint spotbelysta! Så det blir stora kontraster!

Förra gången jag va på Fotografiska så fotade jag digitalt! Fantastiska grejer de här digitalkamerorna! Man kan skruva upp ISO nästan hur högt som helst! Å vilken skärpa man kan få! Så de här analoga bilderna blir inte alls i samma klass! Hur som helst, full öppning på 2,8, ett ISO mellan 400-800 på Tri-X! Och det blir såklart kornigt! Men det e äkta korn! ;)

Och det är något speciellt med det analoga! Men fråga mig inte vad det är! Och så e det även litet utmanande att fota analogt, speciellt i det här ljuset som va på Fotografiska! :) Å se'n e det litet pyssel för att få fram bilderna, framkallning typ, och så finns det damm på filmen! Men som tur e finns PS för att fixa bort dammet, men det kan ta litet tid! Som sagt, det här e nog även det en del av det speciella med det analoga, som få av dagens digitalfotografer prövat på! Se'n kan man göra kopior, men numera läggs ju de flesta av bilderna upp på nätet! Annars så har jag en egen kopist, Crimson! :) Crimson e bättre på att ta fram kopior än vad jag någonsin va!

.

Och det blir säkert mera analogt från min Contax G2, men även varvat med litet digtal Tri-X framöver!

/BenganPostat 2020-01-20 11:19 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4909 / Kemikazekameran på Fotografiska!

Jag va igen på Fotografiska för att titta på Penti Sammallahti! Min fru ville se utställningen, och jag gick mer än gärna dit igen! Vi hade bokat in Roffe hos vänner under dagen, så vi va föräldrarlediga! Föräldrar behöver vara lediga ibland! Det e bra för relationen! :)

Jag tog Kemikazekameran, med tanke på hur skumt det va i utställningslokalen med sina skarpa ljuskontraster! :)
Bländare va 2.8, tid en 1/8-del c:a på 800 ISO! De va nog medelvärdet! Filmen hänger nu på tork i tvättstugan!

Efter Fotografiska så gick vi upp över söder, tittade bla. in i några butiker, såg tex en liten sittsoffa för 45.000 och en del annat!
Fotokungen va tyvärr stängt!

.

Innnan vi tog pendeltåget hemåt så tog vi en Guinness, eller va det två Guinness, på en pub!

Det skall bli intressant att se hur Kemikazebilderna blev från Fotografiska! Fotografi måste vara litet oförutsett och spännande till och från!

/BenganPostat 2020-01-19 19:09 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4908 / Ålevangeliet och litet annat!

"Paulus skriver i sitt brev till Korintierna: Om Kristus inte hade återuppstått, ja, då är vår förkunnelse tom, och tom är också er tro" Så skriver Patrik Svensson i sin bok Ålevangeliet! Ålevangeliet är en mycket säregen bok, det handlar om Ålen, en fisk som förbryllar vetenskapen, en fisk som dör men sedan återuppstår! Och nu dör Ålen ifrån oss, utan att vi riktigt förstår varför!

Tittade även i en fotobok idag!

För övrigt vardagen! Jag har bytt lås, sotat ur pelletsbrännaren, varit ute med Roffe några gånger, handlat men inte tagit en enda bild med analogkameran! :) De enda bilder som är tagna de e bilderna här i bloggen! Men de bilderna e tagna med en iPhone! Men i morgon blir det nog analogfotografering med Contax G2! :)

Ha nu en fin fredagskväll!

/BenganPostat 2020-01-17 15:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4907 / Inga nyheter, bara gamla bilder! För jag fotar analogt! :)

Analogtempot e annorlunda, så om man vill hänga med i bildflödet i dag så får man antingen fota digitalt eller visa gamla bilder! Och då jag inte fotat ut Tri-X rullen än,  så får bli gamla bilder från arkivet dag!

.

Cajsa von Zeipel, konstnär!

Nog för idag!

/BenganPostat 2020-01-16 12:28 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4906 / Jag kunde inte låta bli att ladda film i en kamera! Men först några porträtt!?

Börjar med porträttdelen!

.

.

.

De blev den här kameran med 2,8 optik och Tri-X! Litet av en Kemikazekamera nu på mörka kvällar när det finns digitalkameror som gör natten till dag!
Men det e spännande med litet al dente som omväxling! ;)

Tårtan i morgon!
/BenganPostat 2020-01-14 19:23 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 982 Nästa 

Tidigare blogginlägg