Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5096 / Mariefredskameran! :)

I dag va vi i Mariefred! Spännande inledning va, det låter som en början på en uppsats i plugget efter sommarlovet ! ;) Nåja, till Marifred alltså, men först kollade vi ett Kafé på Hedlandet som några vänner tipsat om,  se'n till Mariefred! Det va ovanligt litet folk i byn som nog är en sommarstad, men det va rätt skönt! Vi kunde gå och flanera på kajen med stora avstånd! Hålla avstånd i viktigt idag! ;) Ibland va det nästan hundra meter till nästa flanerande grupp! Och det va en sommartemperatur idag som Roffe gillar, arton grader c:a!

Kamera var Leica Standard med en tysk piratoptik! (Zeiss heter piraten) Film va HP5 Plus och exponeringsmätare Sekonic! Jag tog väl en femton bilder, för det va ganska häftiga moln idag då det va åskskurar i fjärran!

Visst ryckte det i handen att ta fram iPhonen för att ta några bilder, man jag höll mig, så det får bli en bild på fotoutrustningen i stället! :) Det e litet annorlunda att fota med den här utrustningen! Hålla koll på ljuset, ställa avstånd vid behov och bländare/tid! Jag hade måttband med ifall! ;) Men de e ett avspänt sätt att fota på!

Kurt Tucholsky ligger förresten begravd på kyrkogården i Mariefred!
Förra gången vi va här så besökte vi graven!

Nog för nu!
/Bengan

Ps. Det blev litet fotovibbar från 1959 idag! Men 1959 fotade jag med en Leica I! Och hade exponeringsstickan Teckno från Katrineholm som hjälp vid exponeringen av diafilm!Postat 2020-07-08 20:10 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5095 / En annorlunda skärpa!

Det nytillverkas objektiv med en annorlunda skärpa, eller hur man skall beskriva det hela! Ta tex det nya Jupiter 3 från Lomography! Det finns även andra objektiv där man nytillverkat gamla konstruktioner! Och så finns det gamla klassiska objektiv som sätts i en modern fattning för att kunna användas på digitalkameror eller på filmkameror!

.Och i vissa fall så är det mycket dyra och udda objektiv som man vill ha på sin Leica! Som den här!
Varför då undrar nog någon? Jag säg det, kan väl det enkla svaret vara! Men, det kanske finns något bortom bergen, eller något som i vissa fall tar över den kliniska skärpan och då blir intressant! Kanske kan det kallas för en poetisk skärpa! :)

/BenganPostat 2020-07-08 09:14 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5094 / En vidvinkel till M Leica, Hugo Meyer Kino Plasmat! Pris runt 200.000:- :)

Nu är det här inget Kino Plasmat-objektiv men det är ändå aningen litet udda!

Här är en länk till Hugo Meyer-vidvinkeln!

Å vad gäller annat udda, varför inte ett Kino-Plasmat 42mm f/1.5 för c:a 240.000 som också passar din M Leica?

Det verkar finnas en kundgrupp för de här äldre och mycket sällsynta objektiven att sätta på sin M Leica! Men skall man vara litet petig, så e de här objektiven nog inte de skarpaste knivarna i lådan! Vad gäller skärpan alltså! Men det finns andra värden i fotolivet än bara skärpa! ;)

Här är en länk till ett annat Meier-objektiv, 1.5 / 5 cm!

.

Å Meyer fanns på Leica redan 1928! Och att ställa skärpan utan avståndsmätare på bländare 1,5, kräver nog ett måttband! ;)
Hittade en nästan likadan optik på ebay!

/Bengan

Ps. Å glöm inte Gnesta-Planket Light, lördagen 25:e juli, 11 till 15!Postat 2020-07-07 06:47 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5093 / Gnesta-Planket light! :)

Man kan inte bara sitta å vänta på Godot hemifrån! ;)  Så vi som ställde ut i ABF-huset i Södertälje tidigt i våras, ställer nu ut på Gnesta-Planket! Lördagen den 25 juli mellan klockan 11 och 15!

Vi kommer att hålla avstånd på alla sätt, och så är utställningen utomhus, men under tak! :)

Välkommen!

/BenganPostat 2020-07-06 17:01 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5092 / Trygghet utan förändring, den svenska modellen!

Efter att bla. ha följt Coronarapporterna på Svt under en tid, men även läst och upplevt en del annat i Sverige tidigare, så är vi tyvärr ganska förändringobenägna! Kommer kritik eller förbättringssynpunkter så sluter vi oss gärna inom gruppen till ett försvar! Det va intressant att se det här i realtid på Tv, även om man där försöker dölja det när man står i direktsändning! Men det e så här gruppdynamik fungerar, man försöker vara försiktig inom gruppen, eller laget, vad för fel det än kan vara, annars kan man bli straffad i gruppen! Speciellt om det skulle krävas ett omtänk med en förändring framöver! Och ingen tar skit liksom, det e nog en väldigt bra sammanfattning av det här gruppbeteendet! ;)

Det här finns såklart i hela samhället ända ned på smågrupper där vi själva är, som tex i föreningar eller i olika intressegrupper! För det kan kosta att ha egna synpunkter inom gruppen som sagt! Å då kanske man inte får va med längre! ;)

Men man kanske kan formulera det så här, det kostar ofta att förändra och att då kanske själv utvecklas!
Men man kan även välja den lätta vägen, och blir kvar i lugnet och få många gillanden! ;)
Allt är ett val liksom!

/BenganPostat 2020-07-06 10:09 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 1020 Nästa 

Tidigare blogginlägg