Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4666 / Inbjudna fotografer till Gnesta-Planket 2019. Listan klar!

Här kommer en lista på de inbjudna fotograferna till Gnesta-planket 2019!

Eva Centergren
Malin Jochumsen
Dan Crona
Ronny Vervaart
Bengt-Åke Strengberg
Anders Engman
Cathrine Winberg
Jessica Storbjörk
Bernt Carlzon
Gunta Podina
Per Nellevad
Christer Fjellis Fjellman
Sven Lundin
Micke Pettersson
Affe Johansson
Micke Borg
Krister Kleréus
Mats Adsten
Anna Lithander
Björn Thundal
Kjell Carlsson
Mikael Björklund

Deltagarlistan kommer litet sent då det har varit en del pyssel med vilka som kan komma! Och jag väntar på svar från några till! Det är semestertider även för fotografer! Så några namn kan tillkomma! :)

Och det finns fördelar med semestrar och ledigheter, tex att det sannolikt blir många besökare på Gnesta-Planket! Vi har ju haft närmare tolvhundra besökare under de här fyra timmarna vid något tillfälle! En del beroende på att utställningen ligger mitt bland butiker och kaféer, där man även kan lördagshandla! Typ Konsum, ICA, Systembolag osv!

.

Och som vanligt kommer det att finnas ett öppet fotoplank och en liten kameraloppis!

Så mycket välkommen till Gnesta-Planket 2019.

Lördag den 27 juli, kl 11 till 15. Färghuset och gamla godsmagasinet!

Och som sagt, det här blir det sista Gnesta-Planket, så passa på, se'n e det försent! :)

/BenganPostat 2019-07-10 09:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4659 / Vi e ganska olika schimpanser numera! :)

Varning! Forskning & Framsteg har kommit! ;)
"Å en typisk dag för en schimpans kan påminna om en kryssning i Karibien för en pensionär, vad gäller rörelse! Och forskare har alltid undrat hur schimpanser klarar att leva ett så slappt liv i stort sett! För vi människor klarar inte av att leva så! Men svaret verkar ligga några miljoner år tillbaka då en gren av våra förfäder började leva litet annorlunda, och att röra sig mera på plan mark, för att hämta sin föda! Å så gick åren och numera e det bara några få grupper av oss som är lika friska som schimpanser, å det är typ jägar och samlarfolk, som Hadza-folket i Tanzania, som går mellan 9 och 14 kilometer per dag!"

Så vare med det! I dag blev det 10.000 steg! Stort tack för ditt promenadsällskap Roffe!

/Bengan

.

Ps. Stilleben!Postat 2019-07-09 22:32 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4665 / Kan inte låta bli att tänka, ursäkta! Om alla våra bra val! :)

Tänker på alla liberala frihetsreformer vi fått under de senaste åren! Fria Apotek, fria skolor, och fria skolval, å fritt att välja pensionsfonder, å fritt att bo var man vill, å jag kunde nog räkna upp många många fler liberala frihetsval vi fått under åren! 

Och Apoteken e sminkbutiker numera och inte så mycket medicin! Och Apoteken ligger mest i städer! Har nog att göra med att vi e friskare numera i stan! För annars hade man väl inte gått från medicin till smink! Men konstig e ju alla läkare som mest etablerar sig i städerna, om man nu e friskare där?

Å vem som helst, nästan, kan öppna en skola! Men det blir mest skolor i sta'n här också! Å det kan vara fria åsiktsval i den skolan också! Men om man så vill, så kan ju välja bort den här dåliga skolan, om man nu tycker att den e dålig! Bra va!

Å pensionsfonderna, STP eller vad det nu heter, där det förvunnit 200 eller 300 miljarder från insättarna till mellanhänder sedan den här valfriheten startade! Så då har det blivit mera jobb i den mellanhändersgruppen! Att ha jobb e viktigt,
vad gäller andra jobb så försöker man få pensionärer att välja att jobba mera och längre! Val där också liksom!
(Vet inte om de här försvunna pensionsmiljarderna hade räckt för att inte behöva jobba så länge, men då hade man ju tagit jobben från placerarna)

Ok, inte så mycket foto i den här bloggen, men snart, om fyra bildrutor, skall jag framkalla en rulle film men innan dess så skall jag föröka sammanställa lista på de inbjudna som kommer på Gnesta-Planket! Det e semestertider nu, även för fotografer, därför har det här tagit tid då jag väntat på svar från inbjudna! Men 95 % e klara nu! Eller 96 %!

/BenganPostat 2019-07-09 12:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4664 / Blott Sverige Gnesta-Planket har! (Carl Jonas Love Almquist)

Men jag börjar med en bonusbild! Håll till godo!

.

Så till huvudsaken! I samband med tioårsjubileumet av Gnesta-Planket så har Färghuset utökat antal bildplatser under tak på huvudgatan! Tror det är åtta bildplatser nu!

.

Annars e det som vanligt vad gäller Godsmagasinet, nästan i alla fall!  Det har blivit litet snyggare runt om! Försökte i våras att få Banverket att flytta perrongen närmare godsmagasinet, så passagerare på tågen som stannar kunde se de utställda bilderna bättre sista lördagen i juli! Men det gick Banverket inte med på! Dom började att förbereda ett spår, men ändrade sig! F-b konformister! ;)

Ok, nu e det som det är, nästan som vanligt alltså, och det e bra! Inga nyheter e ofta bra nyheter!
Har i dag åkt runt och satt upp Gnesta-Plankaffischer och pratat med butiker, kommunen mfl.
Leget runt Gnesta-Planket e hyffsat under kontroll alltså!

/Bengan

Ps. För övrigt så har jag kontaktat Yr i Norge, för om möjligt få veta vädret lördagen den 27:e juli. Fick mig översänt en skiss/förklaring hur dom gör för att beräkna vädret ett antal dagar framöver! Här är den skissen!Postat 2019-07-08 20:39 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4663 / Sista Gnesta-Planket blir i år!

Gnesta-Planket firar i år sitt tioårsjubileum, så vad e då bättre än att runda av det hela just i år!

Det var för tio år sedan som jag undrade om det skulle gå att ha en fotoutställning på baksidan av ett godsmagasin i Gnesta. Så jag bad stockholmsfotograferna Affe Johansson, Micke Borg, Mats Adsten och Krister Kleréus att komma och hänga några bilder under en lördag. Och det gick mycket bra att visa bilder i Gnesta! :) Så jag fortsatte att bjuda in ett antal fotografer varje år! Både kända och mindre kända. Vid några Gnesta-Plank så var besöksantalet över tusen personer under de här fyra timmarna, och det tycker jag är kul!

Men inget är för evigt, så det sista Gnesta-Planket blir nu lördagen den 27 juli, mellan kl. 11.00 till 15.00!
Det är tjugofyra inbjudna fotografer i år! Det blir en del svartvitt foto misstänker jag, men även färg! Och en del analogt såklart! Och de flesta fotograferna finns på plats i Gnesta! Bilderna finns på framsidan av Färghuset och på baksidan av godsmagasinet!

Det finns även ett fritt plank för de som vill visa sina bilder!
Och en kameraloppis på framsidan av godsmagasinet!

Och har ni bild och fotointresserade vänner, så tipsa gärna om Gnesta-Planket den 27:e juli!

Så passa på och kom, för se'n e det försent!

/BenganPostat 2019-07-07 21:00 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 936 Nästa 

Tidigare blogginlägg