Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4743 / Porträtt e svårt!

Sitter och bildbehandlar bilder för en beställning och hittar såklart andra bilder att "bildbehandla!" Och kommer på, att ta porträtt de e inte så lätt!

.

.

.

Men som vanligt, så e allt en smaksak!

Nog om detta!

/BenganPostat 2019-09-15 14:08 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4742 / Vi tjuvlyssnar....

Vi firade in hösten i går med en soppa!

.

"Hörseln går inte att stänga av, även i sömnen arbeter vi med att analysera och identifiera ljud, som en biologisk restprodukt av att kunna lyssna efter rovdjur medan vi sover". Jag läser Kristofer Ahlströms artikel i DN, "Vår tids längtan efter största möjliga tystnad"  Mycket intressant! "Vi gjorde en studie där vi tittade på flygbuller och märkte att blodtrycket höjdes på folk även när de sov och hörde buller!" (Jenny Selander, forskare KI)

Vi bor tyst och bra! Vi kan sova med öppet fönster! Vi hör inte ett ljud! Men Roffe hör tyvärr alla ljud, så vi får ha fönstret öppet i vardagsrummet i stället för i sovrummet, och då brukar det gå bra! Vi vet inte vad Roffe hör, kan vara fotsteg nere på vägen eller ett rådjur på tomten, men hör bra det gör han absolut! :)

.

Och nyss startade jag pelletsbrännaren igen! Det e bra att testa några gånger innan vintern! Allt väl i pannan! Och det kommer värme på elementen, så nu e det bara luftingen av elementen kvar!

För övrigt blir det vilodag i dag, och jag har några bildbeställningar som måste åtgärdas, så det passar bra med litet regn! Men nu regnar det inte! Solen tittar tyvärr fram! :(

Va nere i pannan för en slutkoll! Allt Ok!
Så nu drar vi täcket över huvudet och väntar in våren! ;)

/BenganPostat 2019-09-15 10:11 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4741 / Låtsasanalogt! * Bloggen uppdaterad! Och ursäkta för blogg no:2 i dag, det finns ordningsmän här! ;)

Man kan fota nästan analogt med en digitalkamera! Utan att behöva använda film! Jag gör så ibland för att inte helt fastna i digitaldimman! ;) Här är en Fuji X-E1 med ett Summicron 35 mm! ISO ställ på 400, film svartvitt, vad annars! ;)
Inställningar manuella via bländare och tid! Ganska lätt att läsa av exponeringen då jag har en exponeringsmätare i sökaren! Och ganska, eller mycket lik fotograferandet med en Analog M Leica!

Som sagt, låtsasanalogt, men ändå litet analogbökigt! :)

Ursäkta två bloggar så här efter varandra nu på morgonen, men jag kom på det här nyss,
och ville då ge ett tips på ett kul sätt att fota! Nu i helgen kanske! :)

För övrigt så har jag hämtat en pall med värmepellets nu på förmiddagen! En pall = 52 säckar á 16 kilo! In i bilen och sedan ur bilen och in i garaget! Det blir lyft av över hundra säckará 16 kilo! Hemmagym liksom! :)

Så efter en dusch, och påtår såklart,
så sitter jag och läser om de Ugaritiska myterna som till en del förklarar företeelser i vår Bibel! (Gamla Testamentet) Intressant med historia!

https://spraktidningen.se/artiklar/2019/06/unika-ugarit-andrade-skrifthistorien

Nu e det slut för idag!
Tror jag! ;)

/BenganPostat 2019-09-14 09:26 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4740 / Det finns ju på internet, varför lära sig en massa onödigt? * Bloggen uppdaterad!

Och så Ulf Danielsson igen: "Till vad nytta är kunskap som går från dator till dator om ingen egentligen vet någonting?

Tänker även på vår lilla sport också, fotografi, och hur vi numera bara tar en fotoapparat och trycker på knappen och sen tankar apparaten över bilderna till datorn, där finns bildhjälpprogram, och så vidare till Facebook! Eller direkt till Facebook!

Du härliga nya fotovärld! :)

Ha nu en bra fotohelg!  :)

/Bengan

Ps. Här e nå't annat, å ganska kul faktiskt! Tycker i alla fall jag! :)

"Sedan slutet av juli är 18 privatbilar fast i det automatiska parkeringshuset P-snurran på Rörstrandsgatan och hur man ska få ut bilarna är ännu inte helt klart. P-snurran har stått stilla i cirka 1,5 månad sedan ett strömavbrott slog ut styrsystemet. Stockholms stad erbjuder ägarna hyrbilar under tiden som bilarna står fast. Man erbjuder också gratis parkeringsplatser under tiden på närliggande platser. Tekniken som används i P-snurran är italiensk och svenska tekniker saknar kunskaper om systemet. Italienska tekniker ska därför nästa vecka flygas till Stockholm för att försöka åtgärda problemet. Om det inte går att återställa systemet så kommer man att behöva slå in väggarna för att sedan med hjälp av lyftkran och gaffeltruck lyfta ur bilarna."  (SvT)Postat 2019-09-14 08:01 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4739 / Dora Maar

Från DN. Tv&Radio.  Foto: Man Ray/SVT

Tips för att titta på i kväll!

/BenganPostat 2019-09-13 15:32 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 951 Nästa 

Tidigare blogginlägg