Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4850 / Summicron with two white dots!

Vissa objektiv gillar jag bättre än andra! Det här är ett sådant objektiv! Och det är inte bara för att det är ett Leicaobjektiv, och ett bra sådant, utan för att det även är unikt! Den som ser litet noga på optiken, ser två vita prickar, eller Dots! ;) Den ena pricken verkar sitta rätt vid bländarinställningen, den andra sitter där varför då?

Jo det här är ett ihopsatt objektiv! Objektivhuvudet köpte jag på LP-Auktion för ett antal år sedan, avståndsfattningen hade jag fått några år tidigare! Så när Werner Schaden på LP-Foto satte ihop objektivet, efter konsultation med Leica, så blev bländarprickan sittandes litet till vänster på objektivet! Först tänkte jag att det här blir ett unikt objektiv! Så här satt bländarpricken på några objektiv av andra versionen av Summicron 35:an! Men efter samråd med Werner så bestämde vi att flytta det hela så det såg ut som på ett riktigt Summicron! Men jag ville ha originalpricken kvar, då blir objektivet ändå litet unikt!
Så jag gillar det här objektivet! Inte bara för att det är ett Leicaobjektiv, utan även för Werners experthjälp med objektivet!

/BenganPostat 2019-11-28 14:50 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4849 / Nattkamera! :)

Att gå omkring och fotografera analogt så här års och då speciellt på eftermiddag och kväll, kräver en ljusstark optik! Det här har jag blivit påmind om under några dagar, och speciellt i går eftermiddag, då jag gick från pendeltåget i Södertälje till Viksängen vid 15-tiden! Så det va bara att ställa optiken på full öppning, 1,4, och börja på en tid av 1/60-del! Med Tri-X på 800 ISO! Det blev väl ett tiotal bilder tagna på vägen mot fikat! I lätt duggregn eller mycket, mycket fuktig dimma! Ställa avstånd snabbt funkar ändå bra trots att det inte är så stora kontraster!
Ok, å varför fota så här då?
Jag tycker det e kul och intressant, och ger en annorlunda fotokänsla att fota några rullar analogt!
Eller omväxling förnöjer som man brukar säga!

Allt för nu!
/BenganPostat 2019-11-28 09:46 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4848 / Kort rapport från fotofikat på Viksängen i eftermiddag!

.

.

.

Som vanligt så va det mycket trevligt!
God natt!

/Bengan

Ps. Från det ena till det andra, det verkar som om en ny bank-Vd kommer att lämna sitt jobb! :)Postat 2019-11-27 22:27 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4846 / "I read the news today, oh boy..." :)

From DN

I read the news today, oh boy, about new Karolinska that notifies a large number of health care personnel but continues to hire doctors!
And read about a man affected by the Viking disease, and think he will be banned from driving a woman next to him!
Such a serious illness you must consider when driving a car too!


And there is a lot of other fun and interesting reading in DN today! :)

At least I go to Södertälje for a cup of coffee at Viksängen today!

/BenganPostat 2019-11-27 09:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4847 / Långsamhetens lov, eller hur han säger den där Wikström!

I alla fall så går mitt analogfotande på sparlåga! Eller så kanske det e ett normaltempo för analog fotografi! Man kommer ju in i nya tempon, utan att man knappt märker fartökningen, även inom fotografi, då allt även blivit enklare numera, å då tror man att kreativiteten också kan hänga med! "Fan tro't sa Relling!"

Men Ok, man kanske kan slå på en enklare kreativitet i den nya tekniken! Jag får pröva litet olika modeller framöver! ;)

.

Å så e det mycket skymning numera, och då blir det en del läsning för mig! Å andra sidan e det viktigt att komma ut i det lilla ljuset som bjuds! Så säger i alla fall dom som förstår! Roffe förstår, så jag kommer ut! Å vad gäller artikeln i DN här ovan, så handlar det om Gilgamesh-eposet! Vet inte vad jag skall tycka om pjäsen, men handlingen är nog så allmängiltig, att det kanske kan bli både intressant och spännande!

.

Har i alla fall fotat i dag! :) Med ett Zeiss Super Speed-objektiv, icke T-behandlat, men har inte framkallat bilderna än! ;)

I morgon blir det litet roligare, fotofika i Viksängen! :)
Ser fram emot det!

/BenganPostat 2019-11-26 18:10 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 972 Nästa 

Tidigare blogginlägg