Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4633 / Vad gäller Tårtan!

Jag tänker, som jag sagt tidigare, skippa Tårtan nu på onsdag, och ta ett sista Tårtanfika för vårterminen på onsdag den 12 juni i stället!

/Bengan

Ps. Bilden e tagen med Leica M6, Sonnar 1,5/5 cm, Tri-XPostat 2019-06-04 09:10 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4632 / Batterifrågan e * UPPDATERAD!

* Se min kommentar! Klimatkort! :)

.

Så här skrev jag i en bloggkommentar i går: "Vi håller på att klamra oss fast vid att batterier kommer att fixa det mesta!" Och det är så jag upplever det! Vi sitter och väntar på Godot, och vi kan inte göra något, för vi väntar bara på alla batterierna!

Och klimatgrannen e inne på sin tredje Tesla, andra grannar fattar det här med den lokala vattenbristen och beställer några tankbilar från en annan kommun för att fylla sin pool , en tredje granne klär hela taket med solpaneler och snart så kommer det batteriflygplan så vi kan fortsätta att flyga som vanligt! Tekniken ger framtidsoptimismen för dom!

Med andra ord, så tror jag inte att vi alla kommer att kunna flyga som vanligt, de e bara dom "klimatsmarta", dom som har råd, gott ställt alltså, som kommer att ha det nästan som vanligt! Med en ny Tesla varje år, och att kunna fylla poolen via tankbilar och klä huset med solpaneler! De e bara dom som kommer att ha råd att flyga framöver också! :)

Vad i övrigt, så har jag plockat fram min cykel! Man tager vad man haver sa Caisa Warg! :)

/BenganPostat 2019-06-03 07:49 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 4631 / Sista Tårtan för vårterminen onsdagen den 12 juni! Å så litet Leica såklart!

Jag själv tänker skippa Tårtan nu på onsdag, då det har kört ihop sig med andra saker den dagen, och ta ett sista Tårtanfika för vårterminen onsdagen den 12 juni i stället! Men ni som vill ta en fika på Tårtan nu på onsdag, ni gör det självklart! Men som sagt, sista Tårtanfikat för vårterminen, onsdagen den 12 juni, 15.00 c:a!

Å här e några bilder från fabriken! Ni vet, Leicafabriken! :)

/BenganPostat 2019-06-01 21:19 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4630 / Trendspaning


Det blir såklart även en del trendspaning vid läsningen av DN! Man måste hänga med! Nu verkar tågresandet stå i fokus igen, och även elektriska sparkcyklar, och elbilar såklart, och snart vätgasbilar, och så solpaneler till alla, och nu även lokal återvinning av plast! Återvinningen består av att vissa U-länder börjar sända tillbaka plastsoporna till oss, så vi får återvinna plasten lokalt själva! :)

Och så skall det bli dyrare att flyga! Och då alla inte kommer att ha råd att flyga framöver, då minskar såklart flygandet! Klimatsmart jobbat! Och så skall ju alla kunna ha elektriska sparkcyklar i städerna! Nåja, inte äldre människor såklart, som kan ha svårt med balansen, men så blir det ibland när ny teknik tar över och folk inte hänger med! Å på landet blir det såklart ännu svårare med elsparkcyklar, men bor man kvar där, så får man nog skylla sig själv! ;)

Vad gäller det elektriska, som ju e framtiden, så tuffar containertrafiken på som vanligt mellan Asien och Europa, det e ju från Asien som våra elprylar kommer! En känslig sak i den här transporten, det är att somliga påstår att man kör på den billigaste och smutsigaste dieseloljan i de här containerfartygen! Men trafiken sker ju mest på öppet hav, så avgaserna blåser snart bort! :)

Vad gäller båtar, och tomgångskörningen av kryssningsfartygen i våra hamnar, som jag läst om i DN tidigare, det problemet jobbar man på vad jag förstår!  Hur det är med tomgångskörning i hamnarna inom EU, eller i den övriga världen, det vet jag inte! Vad gäller EU så kanske man fortfarande e upptagen med Wolkswagenskandalen och hinner inte ta tag i det här just nu!  Å andra sidan, vi kan ju inte ensidigt  stoppa tomgångstrafiken i våra hamnar om vi e med i EU! Hur skulle det då gå om alla gjorde så! ;)

.

Ok, för att komma till saken, trendspaningen alltså! Kolla kameran på reklambilden för tågresor i Afrika! Ni känner igen kameran va! Jag visste att min tjugo år gamla Contax G2 skulle bli trendig igen! Det va därför som jag hade den kvar! ;)

/Bengan

Ps. Å visst e det bra med tågresor, även i Afrika! Men åker man tåget hela vägen dit?Postat 2019-06-01 07:41 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4629 / Jobbar alla på akuten numera, eller va e det frågan om! ;)

Får börja med att be om ursäkt, för jag kommer från en annan tid, och kanske ställer dumma frågor eller påståenden! Men ändå,  varför detta svaratvång i telefoner hela tiden! Jag menar i mobiltelefon!

Det märker jag även när jag själv inte svarar, eller när det plingar för andra gången i min iPhone! "Skall du inte svara?" Även på pendeln, när jag glömt att stänga av ljudet, så har det hänt att någon som sitter i närheten säger, "det ringer i din telefon!" Å det e snällt! Nu brukar jag ibland låta bli att svara också, på pin kiv alltså! För det e kul a se på folk runtomkring! "Va f-n, skall han inte svara nå'n gång!"   :)

Nu e jag ingen bakåtsträvare vad gäller teknik, jag har arbetat med internet innan internet, och hade tidigt mobiltelefon på jobbet! För att kunna bli nådd överallt, för jag hade de sista åren ett jobb där jag ofta va i stand by liksom, och måste svara på samtal, "Bengan, systemen står stilla, vad skall vi göra?" Å då kunde jag säga, "Ta det lugnt, gör så och så tills vidare! Jag tar bollen, och återkommer med besked snarast!"
Å så kunde jag fika vidare! ;)

Men numera så jag tycker att alla verkar jobba på akuten, eller vara i ett akutliknande tillstånd! Att man måste svara i telefonen direkt, eller ännu konstigare, svara på ett SMS direkt! Vad gäller SMS, där e väl själva finessen att ett meddelande kan läsas, men man kan svara vid ett senare tillfälle! Tex, då jag kanske håller på med något annat, typ läser eller fikar, eller räknar pellets i källaren och vill inte bli störd! Men även vad gäller SMS så verkar det vara ett akutmeddelande numera! Svara direkt annars tror man du e död!

Men för att försöka göra ett avslut på bloggen innan det bär iväg för långt i den här nutida funderingen, de e inte så underligt att människor e stressade med de här tvångshandlingarna! ;)

Nu förstår jag såklart att om någon har bakjour, så är det e helt annan sak! Då bör man svara direkt! Typ om jag ligger som patient och behöver hjälp! :)

Inte så mycket mer att orda om just nu!
Jo förresten, jag har under några dagar försökt förstå vad jag röstat på i EU-valet! Har läst och klurat, och försökt följa kandidaternas spår in i EU-grupphierarkin i Bryssel! Men det blir en konstig och snårig Marlow-resa in i mörkrets Brysselhjärta, där jag går vilse!

Men jag får väl trösta mig med att jag har röstat i alla fall!
Har röstat, men inte förstått! :)
Å rösta e viktigt, sägs det!

Snart ut med Roffe, har har just kommit in i rummet där jag är och står och kollar på mig!
Jag fattar!
/BenganPostat 2019-05-31 07:49 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 930 Nästa 

Tidigare blogginlägg