Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4893 / Lång dags färd mot natt! Å så Twins på Lofoten! Å lugna puckar i bloggen i dag! ;)

Åre! Jag hade en vidvinkel så jag va tvungen att vara nära! :)

Å dagarna går fort när man e ledig och har kul! Nåja, allt va inte så himla kul idag, jag åkte en vända för å slänga tomma pelletssäckar, tomglas och tidningar utan vantar, de va väl sisådär kul! Men annars så gick dagen fort, men jag hann se skidklättringen för damer på Tv! Jag har prövat det här privat med att åka längskidor uppför i slalombacke och sett det i Åre för några år sedan, och jag säger bara respekt!

.

Annars en del tester med adapters! Framkallning i morgon! Hade Summicron 50 mm som referens för att se så avståndsmätaren står rätt på M6:an och M 4:an!

.

Min fru sa för någon vecka sedan då hon tittade på en Norsk serie på Tv, Twin! Kolla, där har vi också suttit! Å därnere e surfingskolan där vi sov en natt! Det här e Lofoten alltså!

Och så har det varit några vändor med Roffe i dag också! Segt att komma ut, för mig alltså, men väl ute så e Roffe alltid trevligt sällskap!

/BenganPostat 2020-01-05 21:49 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4892 / Fotografer lever inte bara på internet, även om det verkar så numera! ;)

Som sagt, fotografer lever inte bara på internet, även om det ibland verkar så! ;) Utan vissa lever även av att träffas över en kopp kaffe och där prata och titta på bilder! IRL liksom! Och vi har under de här kaffestunderna bestämt att vi skall visa våra bilder i en lokal! Kul initiativ!
Men visst e internet inblandat, Facebookgruppen heter Bilden!

Men som sagt, ett antal trevliga och intressanta fikaträffar har lett fram till den här lilla utställningen!
Väl mött i Södertälje!

/BenganPostat 2020-01-05 09:18 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4891 / Sitta å fika å snacka går ju bra, men verkstaden då? ;)

Visst e det snack så det räcker på fikaträffarna på Viksängen i Södertälje, men det e faktiskt litet verkstad också! Det visas fina bilder på papper! Och det e ju både kul, intressant och trevligt! Och vid en av fikaträffarna så sa vi, varför inte visa bilder även på vägg framöver? Vi kan nog fika där också! :)

Sötäljefotograferna har kontakter, och dom fixade både en lokal och en reklammakare för prospektet för utställningen! Så det va bara för mig å glida med på en rekmacka liksom!

Så boka gärna in lördagen den 1 och söndag den 2 februari för att se våra bilder i ABF-huset i Södertälje!  Mellan 11 och 15!  ABF-huset ligger mycket centralt, max 10 minuters promenad från Pendeltågsstationen i Södertälje! Och det kommer att finnas en liten kameraloppis också!
Mer info kommer!

För övrigt så va det nästan som vanligt i helgen höll jag på att säga, alltså en Sörmlandsledspromenad! Å Roffe kutar i långlina såklart, inga lösa hundar i skogen! Vi hade även fika med oss men hittade ingen bra fikaplats, det va litet väl blåsigt och svalt, så det blev fika i bilen efter några timmars promenad! Det funkar det med!
Ofta blir de här promenaderna relationsbefrämjande! Så tror jag i alla fall! Man får prata om stort och smått i lugn och ro!

Vad annat då, jo jag håller på att klura på skillnaden mellan fattningen för Nikkor Rf och Zeiss Rf-objektiv för att kunna använda adapter på M Leica! Har hittat det här, men e inte riktigt säker på om det e hela sanningen! Nätet e inte alltid att lita på! ;)
"The conclusion of this work is simply that a Zeiss Contax lens to be used on a Nikon camera must have the lens cartridge moved 0.31 mm further out in the focusing mount and a Nikor lens to be used on a Contax must be moved about 0.31 mm further in. When this is done there will be a slight error in the distance indicated by the engravings on the lens bezel, but the rangefinder will be accurate and the lens will produce sharp images from infinity to close distances."

Jag undrar, ursäkta, om inte skillnaden i brännvidd mellan de här 50 mm objektiven också spelar in? För det är en skillnad på c:a 1 mm!

.

Det här vet jag att det funkar!

Men jag skall testa Nikkor och Zeiss optik på en Zeiss-M Leicaadapter, och Nikkor och Zeissoptik på en Nikkoradapter, samt för säkerhets skull även testa Nikkoroptiken på en Contax IIa!
Det finns att göra om man så vill! :)

/BenganPostat 2020-01-04 20:07 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4890 / Ibland får jag för mig, i gatufoto alltså, att man vågar inte fota riktigt hela vägen ut... eller?

Människor märker ofta inte när man stannar och fotar dom! Å märker dom det, så brukar dom sällan reagera!
Å kolla, en färgbild i gatufoto! :)

I dag har tekniken gjort så att man kan fota på gatan utan att det märks! Kameran sköter exponering och avstånd och filmrullen är oändlig! Och man behöver inte ens sikta riktigt rätt heller med sitt höftskottet! Med dagens skärpa, så kan man förstora sig fram till en bild! Å man kan utlösa kameran med mobiltelefonen också! Man kan tex stanna en bit från nå'n man vill fota, titta ned i mobilen samtidigt som man tittar åt ett annat håll när man trycker av!
Men varför blir det inte bättre bilder? E det e olämplig fråga? ;)
Å visst vet jag att bildsmaken e olika!
Men jag tycker att jag sällan ser riktigt bra bilder i den här gatufotobildmassan som det blir numera! Å nu finns det andra gatufotosidor än FS, och det e dom jag tänker på mest! Några bra bilder finns såklart! Ingen regel utan undantag! ;)

Och jag tycker vidare, så får vi se hur det går! ;)
Så verkar det vara många som kallas till gatufotoarenan, gatans teater! Titta tex på hur många bilder som ligger i Gatufotopoolen här på Fotosidan! Nu har antalet bilder här på FS inget att göra med hur bra fotografer det finns såklart! Men varför så många kallas till gatan , vet jag inte riktigt heller! Det kanske e litet kittlande och spännande att fota så här! Men ibland undrar jag då varför man inte löper hela linan ut litet bättre! Det e ofta fotograferat lång ifrån, och så gör man ofta en "pratbubbla" till bilden så betraktaren förstår va bilden handlar om!

Men, jag har faktiskt sett gatufotografer, här på Fotosidan, som inte ger bilden någon rubrik, utan det blir bara filnummer! Och ofta så talar den bilden själv så pass bra till oss, så någon pratbubbla eller rubrik behövs inte! Så varför inte pröva att jobba litet så vid tillfälle! Jag blir litet störd då jag tittar på en bild där fotografen redan talar om vad bilden betyder! Ursäkta min lilla egenhet!  ;)

Men hur som helst, många verkar vara kallade till gatufototot, men jag tycker nog ändå att få verkar "våga tillräckligt", så det blir mest någon slags avståndsgatudokumentär! Tycker jag! :) Ofta med för många bilder, just för att det går att ta många bilder numera! Men jag tycker ändå att man borde våga litet mer på gatan än att bara ta många bilder! För människor e inte farliga! :)

Å nu e det här e bara vad jag tycker, å det e ingen naturlag som man behöver bry sig om! De e bara mitt personliga tyckande! ;) Vill bara skriva det så ingen tar det här personligt och bryter ihop efter att ha läst det här! Det här e bara en åsikt! ;)

Ha nu en bra fortsättning på det nya fotoåret!
/BenganPostat 2020-01-03 14:41 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 4889 / Visst fanns det annat på Fotografiska att titta på!

.

.

Men min behållning av dagen på Fotografiska det var ändå bilderna av Pentti Sammallahti!

/BenganPostat 2020-01-03 10:27 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 982 Nästa 

Tidigare blogginlägg