Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2107 / Fotomässan i går fredag! Hur va de då? Er'e värt å gå dit?

 

Som vanligt höll jag på att säga att Mässan va, nästan i alla fall! Många försäljare, mycket bilder att titta på och många människor att prata med! Jag hade ju tagit med mig en thermos med kaffe och fikbröd, men hur hinna ta en fika i den här röran! Fikat tog jag i bilen på Rönninge station innan jag körde hem! När man har trevligt så blir man varken hungrig eller fikasugen! :)

Och flera kom fram på Mässan och sa, "Jag läser din blogg! Och jag vet var du bor!!"  ;)
Nåja, jag fick i alla fall flera bloggtips, bla att jag inte skulle skriva så mycket om kameror och teknik, utan mycket mera om Roffe....   Ok,  jag fattar...  :)

 

Och vad mera nytt från Rohan då! Jo jag uppdaterade min Fuji X100 med hjälp av en expert från Södertälje fototekniska! Nu har jag version 2.01 i kameran! Och även jag märker en stor skillnad! Snabbare autofokus, snabbare uppstart, och en helt annan manuell fokusering! Hela kameran känns mycket mera alert liksom, som om hela kameran e nyladdad!
Så min fråga blir då, ursäkta mej, varför då köpa en X100S?  Ursäkta igen! :)

Och så ville jag inte göra det så lätt för mig, för det ska inte vara så lätt, så jag gick runt och fotade på Mässan med min Leica IIIf med en Sonnar 1,5:a.  Ofta när jag tog bilder så höll jag glasögonen mellan tänderna, då jag saknade tredje handen! :) Framkallning av filmen blir någon gång framöver!

Så en sammanfattning av Fotomässan e att den va som vanligt, kul, trevlig och med många att prata med! Bla så va jag inne i Leica-ståndet och visade Brian Felskov min Leica med Sonnar-optik! :) Och specialhandtaget som jag hade på Leican, det berättade jag att det ännu inte kommit ut till Leica-försäljarnas kännedom! Fabriksprototyp liksom! :)

Som sagt, kul och trevligt! Och gratis kaffe hos Fotosidan, bara det gör mässan sevärd! :) Å väljer man fredag em, så blev det litet mera greppbart! Å kön till sensorrengöringen vid 16-tiden va ingen person när jag gick förbi! Men idag bör det nog bli kö! Men det kan även va trevligt i en kö!

/Bengan

Ps. Om ni undrar över bilden som ligger mellan kamerorna, och boken, å även om ni inte undrar, här finns läsning om en ovanlig och intressant berättelse, eller kalla det marknadsföring! Eller en bra historia! :)  http://www.thepennpals.com/

 

Inlagt 2013-11-23 08:54 | Läst 2060 ggr. | Permalink
mera roffe? var tror dom att du bloggar? hunsidan.se?? skämt åsido, Roffe är aldrig fel. uppemot 50-50 av blogginnehållet är ok. men sen blir det för mycket! även om han verkar vara en trevlig prick ;)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg