Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3932 / "kvinnorna skall tiga i församlingen"
Den senaste tidens uppmärksamhet på kvinnors utsatthet i samhället är inte något som uppstått bara så där, utan den som är lite insatt i religion ser såklart sambandet! I de tre Abrahamsreligionerna har kvinnan alltid varit ett bihang! Det här tycker jag man talar väldigt litet om i dag!

Så en liten påminnelse från Paulus i Första Korinthierbrevet:
"En man behöver ju inte ha något på huvudet eftersom han är en avbild och avglans av Gud. Men kvinnan är en avglans av mannen, ty mannen kommer inte från kvinnan utan kvinnan från mannen, och mannen skapades inte för kvinnan utan kvinnan för mannen"

Det om detta!

För övrigt så fortsätter jag att fotografera med min omoderna digitalkamera, även om det sprider aningen litet oro bland moderna fototekniker! ;) Men tänk så här, det här är inget hot mot den moderna konsumtionstekniken, för det e ytterst få, kanske knappt någon, som använder så här gamla digitalkameror idag! ;) :)

Ha nu en bra dag!
/BenganPostat 2017-11-09 07:26 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 3942 / Dagarna blir kortare och kortare fast dom ändå e lika långa!

Det märks på Roffe! Fast det e mörkt, så tycker han det e lekdag fortfarande! (Fast jag får inte säga lek, utan spår kallas det) Undrar om han inte har nå'n så'n där bokstavskombination, eller så har vi skämt bort honom under åren! De va valpkurser, Agilitykurser med tävlingar, å spårkurser, sökkurser i olika nivåer, så det e väl det vi får tillbaka nu när man skall sitta å kura skymning! En hund som hoppar upp i soffan och stirrar på en! Å han vet mycket väl att jag vet vad han vill!

.

Så de e bara å sätta honom i hallen och gå runt i huset och försöka gömma ett märgkex på ett bra ställe! Jag skrapar av litet av kexet, för att få dofter på olika ställen! Och lägger se'n kexet på braoch väl gömt ställe! Tror jag! Går sedan till Roffe och säger varsågod! Och han far rakt på kexet! 

De va bara första gången han gick på det här med doftsmulor på litet olika ställen som villospår! Frågade honom hur han kan gå direkt på kexet? Det skulle du bra gärna vilja veta sa han!
Ok sa jag..

.

"En gång till!"
Så vare med det kvällsmyset!
/Bengan

Ps. Å kameran, det vet ni va! ;)Postat 2017-11-08 18:19 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3931 / I dag gråskala och en skärpetest och om skatteplanering

De va litet segt att gå ut med Roffe i morse, det såg gråkallt ut, och det va exakt va det va! Jag tog det enkla, gärdet! Bra parkering och ofta inga människor eller hundar, så Roffe kan få läsa nyheterna i lugn och ro! Fast min misstanke va nog att det gått en tik där innan!

.Tog en bild på anslagstavlan inne på Konsum! Handhållen kamera utan vattenpass! Fuji X100 funkar bra tycker jag! Både kameran och skärpan!

Å så det här med antikonsumistiska rörelser! Det e väl såklart bra för den egna ekonomin och samhället på sikt att inte konsumera så mycket! Men kanske inte vad gäller den kortsiktiga ekonomin fram till nästa val! För konsumtion skapar jobb, och det e bra att ha och vifta med i en valrörelse för ett parti!

Å andra sidan, hur skall man göra om man e nöjd med det man har! Tex nöjd med kamera, bil, hus, fru och en del annat! Och vad gäller kamera, så tycker jag att X100 fortfarande e kul och funkar bra trots att den e dryga sju år gammal! E det normalt att tycka så? Eller skall jag söka för det? ;) Men Ok, inget är för evigt, så jag kan såklart ändra mig! :)

Å det här med skatteplanering,  som företagsledare och politiker håller på med, det känns svårt att göra för en vanlig löntagare! Man behöver ju först en massa pengar, och det brukar löntagare sällan få tag på, och sedan några bra jurister, och bra jurister kostar! Så hela saken faller på bristen på pengar för vanliga löntagare! Även om skatteplanering kanske skulle hjälpa till att få några kronor över till nästa lön! Men så e det, det som inget har, skall inte ha nå't mera heller!

Å konstigt e det, för hade jag så mycket pengar som en del företagsledare och politiker har, inte f-n skulle jag skatteplanera! De gör man väl om man har litet pengar! :)

Nu påtår!
/BenganPostat 2017-11-08 11:23 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3929 / Inomhussäsongen för cykel börjar! Första träningspasset va i dag!Cykel e ett praktiskt fordon, för när det e kallt och halt ute så kan man cykla inomhus! Även om jag har dubbfriliknande däck på cykeln så känns det säkrare men framför att skönare, att vara inomhus!  Och eftersom det e plant å jämt där jag skall cykla, så kör jag på högflänsnav, Campagnolo Pista alltså!

.

Här e stället som cykeln står i! Med miljövänligt luftmotstånd!
.Håller även på att samla ihop litet dricka inför vintern, här e en bra dricka! Den skall hålla sig fram till 2023 sa han som vi fick den av! Kan va nå't att dricka framför brasan! Kanske värma i en kastrull och ha litet socker i! :)

Och bilderna e tagna med Fuji X100, en kamera som nu börjar bli klassisk! Å det e inte så många digitala kameror förunnat att bli klassiska! Leica M9 ligger nog i det segmentet nu också! Så ni som har en Leica M9, sälj den inte, utan fota med den! :)

/BenganPostat 2017-11-07 13:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3930 / Fotografiet i samhällsdebatten! Och kanske nu en kvinna som Vd i Svenskt Näringsliv! ;)

Ibland när jag tittar på Tv så känner jag att nu kommer det att hetta till! I Tv och press! Så jag tog en bild såklart! ;) Å visst hettade det till! Nu tar jag inte ställning, i alla fall inte på ett djupare plan, för våra företagsledare äro ärans män, som han Antonius sade! Och deras skatteplanering stöttas ofta av likasinnande inkomster såklart, men konstigt nog även av låginkomsttagare!?

Och visst är Leif Östling duktig! Han va mycket duktig med Scania! Han va Scania ett tag! Men skomakare var vid din läst, kanske man skall säga! ;) Men utan att diskutera i sak, så tror jag det ändå är dags för en kvinna på posten som Vd för  Svenskt Näringsliv när jag hörde Maria Mattson Mähl på Tv! :)Nog om verkligheten, den e tillräcklig ändå, utan nu till något annat, som man sa i Monte Pyton! Å litet mer samhällsfrånvänt liksom, och kanske inte så eldfängt, Fuji X100! :)

Är det någon som fotat både med Fuji X100 och Fuji X100S?
Och kan redogöra för skillnaden!
För vad jag har läst så fixade Fuji till de flesta klagomålen som man fått på X100 på nästa modell, som va X100S alltså!

/BenganPostat 2017-11-07 08:25 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg