Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3931 / I dag gråskala och en skärpetest och om skatteplanering





De va litet segt att gå ut med Roffe i morse, det såg gråkallt ut, och det va exakt va det va! Jag tog det enkla, gärdet! Bra parkering och ofta inga människor eller hundar, så Roffe kan få läsa nyheterna i lugn och ro! Fast min misstanke va nog att det gått en tik där innan!

.



Tog en bild på anslagstavlan inne på Konsum! Handhållen kamera utan vattenpass! Fuji X100 funkar bra tycker jag! Både kameran och skärpan!

Å så det här med antikonsumistiska rörelser! Det e väl såklart bra för den egna ekonomin och samhället på sikt att inte konsumera så mycket! Men kanske inte vad gäller den kortsiktiga ekonomin fram till nästa val! För konsumtion skapar jobb, och det e bra att ha och vifta med i en valrörelse för ett parti!

Å andra sidan, hur skall man göra om man e nöjd med det man har! Tex nöjd med kamera, bil, hus, fru och en del annat! Och vad gäller kamera, så tycker jag att X100 fortfarande e kul och funkar bra trots att den e dryga sju år gammal! E det normalt att tycka så? Eller skall jag söka för det? ;) Men Ok, inget är för evigt, så jag kan såklart ändra mig! :)

Å det här med skatteplanering,  som företagsledare och politiker håller på med, det känns svårt att göra för en vanlig löntagare! Man behöver ju först en massa pengar, och det brukar löntagare sällan få tag på, och sedan några bra jurister, och bra jurister kostar! Så hela saken faller på bristen på pengar för vanliga löntagare! Även om skatteplanering kanske skulle hjälpa till att få några kronor över till nästa lön! Men så e det, det som inget har, skall inte ha nå't mera heller!

Å konstigt e det, för hade jag så mycket pengar som en del företagsledare och politiker har, inte f-n skulle jag skatteplanera! De gör man väl om man har litet pengar! :)

Nu påtår!
/Bengan

Inlagt 2017-11-08 11:23 | Läst 2189 ggr. | Permalink
På den där anslagstavlan skulle det passa att sätta upp en annons om gamlingen x100.

För 24mp vore väl inte dumt ... 24mp!!
Svar från Benganbus 2017-11-08 13:02
Men visst e det en fin bild på Roffe? Å fin gråskala! :)
/B
Du får skatteplanera lite så du kan köpa en ny Fuji och kan få Roffe att fastna även när han ränner runt.
Att få skärpa på stillastående motiv kan varenda mobil numera.
Det behövs lite mer liv i dina bilder.
Att gå omkring och nöta på en gammal kamera är ju skatteplanering! Tänk på all moms som staten blir bedragen på :)

Ha det got! /Thomas



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg