Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3915 / Internet, från frihet till drog!

Time Bandit...


En gång i världen så va internet inte så lättillgängligt, man va tvungen att sätta sig ner, starta datorn, logga in och vänta ett tag! Och inte va det så mycket att titta på heller! Men Internet skulle bli den nya friheten för oss människor sas det, kontakter skulle skapas människor emellan utan kontroller av myndigheter, företag och stater, och gratis skulle det vara också!
Nåja, så säger väl en heroinförsäljare också om det första gratisprovet! ;)

Läser en artikel i DN om bla Justin Rosenstein, en av skaparna av den nya sköna världen via Facebook, Rosenstein berättar om jättelika avdelningar hos Facebook där supersmarta människor ägnar yrkesliv åt att få oss att ladda om flöden och klicka på annonser och inte minst, klicka Gilla! De lär sig att spela på våra belöningssystem som på ett piano! "Uppmärksamhetsekonomin är byggd efter en stuktur för att underminera den mänskliga viljestyrkan", säger den tidigare Googlestategen James Williams till tidningenThe Guardian!

Och som sagt Gillaknappen! Inget är mer typiskt för beroendedesign! Ett utmärkt exempel på hur psykologiska effekter kan utnyttja oss för att snabbt komma tillbaka igen och titta! Och vi fortsätter att stirra i vår iPhone under hela dagen, och ibland lång in på natten, ifall!
Det här är internets glukossirapssötade crack, men vi älskar kickarna för mycket,
eller har fått ett beroende, som gör att vi kommer att komma tillbaka och vara kvar! Och vi gillar det, och försvarar det!

Det här va en liten sammnfattning av artikel i DN! "En av gillaknappens skapare har hoppat av och drömmer om en värld där tekniken inte fungerar som knark"  ;)

Å idag en längre promenad med Roffe för det är uppehållsväder!

/BenganPostat 2017-10-26 08:28 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3914 / I dag är det ett riktigt hundväder i Gnesta!

Men det får gå det med! Roffe brukar ligga och "sova" längre när det regnar, han hör regnet, men väl ute så är det inga problem! Inte i kyla heller! Det e väl nedåt -15 till -20 som han börjar trippa litet på hård mark! Men att få ut honom är inga problem!

.För övrigt så tycker jag det e intressant med erfarenhet! Det är då man kan jämföra och kanske tycka att det man har ändå e ganska bra! Både vad gäller sättet att leva och ha prylar!
Och vad gäller foto och kameror, så jämför jag ofta med hur det va att fota med M Leica på kvällar och nätter på 1960-talet! Jag gissade exponeringen, och att ställa skärpan tog tid, och det blev nästan alltid tunna negativ! Så att numera fota på kvällar och nätter med min Fuji X100 är lätt! Och även kul!

.

.


Ok, de va det om det, snart e det dags!

/BenganPostat 2017-10-25 08:29 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3913 / Närproducerad och hemlagad Acros i Fuji X100! ;)

"Acros" i Fuji X100! ;)  Förstora så ni ser "kornet" bättre! :)

Inställningar i X100
Monocrome-Y
Vitbalansjustering R+4 och Ye-3
Skärpa= Hård
Högdagrar= Medel-Hög
Lågdagrar= Medel-Hög
Brusredusering= Låg.

I PS 7.0. Skärpa=oskarp mask, aningen kornpålägg och aningen litet extra kontrast!
Av detta så blir bilden inte så skarp heller, utan mer analoglik!
Across blir för skarp enligt mitt tycke! ;)

Obs! Det här receptet används på egen risk!
Å man kan såklart krydda litet extra om så önskar!

/BenganPostat 2017-10-24 14:10 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3912 / Tror Inta Ruka hade klarat sig dåligt på Fotosidan! ;)

"Synd att bilden togs när flickan blundade!"

Fick en fundering på det här efter att ha tittat igenom boken "People I know" av Inta Ruka! Flera av Inta Rukas bilder skulle säkert ha kritiseras för en del sk. tekniska missar! För "bildytan" är en viktig sak för många fotografer! ;)

.Å så e det lättare att komma överens om bra teknik! :)

.

 Och med ständig bättre bildbehandlingsprogram, och kurser till de programmen, och de ständigt skarpare objektiven, så det e väl inte så konstig vad de flesta lägger fokus på!  

Att kunna ta eller fånga bilder som berör människors känslor och fantasi, till det behövs annat än bildbehandlingsprogram och den skarpaste optiken!

Och långsiktighet är nog en bra startplattform,
om nu någon skulle planera för en fotoresa! ;)

/BenganPostat 2017-10-24 09:01 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 3911 / Hittat en hyffsat bra B&W inställning på X100! Utan korn! ;)
Har tagit några subjektiva testbilder på rumsbordet! Tycker det ser bra ut! Men den här inställning passar nog inte alla! Då e det mer ordning och bättre uträknade algoritmer för tex Acros i Fuji X100F!
(Förstora gärna, då syns det bättre)
.För övrigt så kommer man att bygga ännu mer i Gnesta! Det finns både Regionaltåg och Pendeltåg som gör det lätt att bo i Gnesta och jobba i Stockholm! Ett område som kommer att byggas skall heta Vackerby Trädgårdsstad! Unikt och fantasifull namn va! ;)
 Så till vänster här kommer Trädgårdsstaden att byggas på en fd. boplats från bronsåldern! Och den här fint packade och asfaltjämna grusvägen som Roffe och jag går på kommer att försvinna! Det här e en unik väg, bilisterna kör väldigt försiktigt på vägen, dom bor själva på gårdarna längre fram! Vägen påminner mycket om de vägar som vi cyklade på när vi va på Åland för c:a trettio år sedan!
Men det räcker med att någon får för sig att köra rally, då börjar vägunderhållet kosta för alla!

Det om detta!
/BenganPostat 2017-10-23 18:28 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg