Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3914 / I dag är det ett riktigt hundväder i Gnesta!

Men det får gå det med! Roffe brukar ligga och "sova" längre när det regnar, han hör regnet, men väl ute så är det inga problem! Inte i kyla heller! Det e väl nedåt -15 till -20 som han börjar trippa litet på hård mark! Men att få ut honom är inga problem!

.För övrigt så tycker jag det e intressant med erfarenhet! Det är då man kan jämföra och kanske tycka att det man har ändå e ganska bra! Både vad gäller sättet att leva och ha prylar!
Och vad gäller foto och kameror, så jämför jag ofta med hur det va att fota med M Leica på kvällar och nätter på 1960-talet! Jag gissade exponeringen, och att ställa skärpan tog tid, och det blev nästan alltid tunna negativ! Så att numera fota på kvällar och nätter med min Fuji X100 är lätt! Och även kul!

.

.


Ok, de va det om det, snart e det dags!

/Bengan

Inlagt 2017-10-25 08:29 | Läst 1150 ggr. | Permalink
Hej,
Ovanligt ekivok bild från Gnesta?
Klapp till Roffe
Bob
Svar från Benganbus   2017-10-25 10:04
Inget så'nt i Gnesta, de här va på Hornsgatan!
Roffe tackar på förhand, för han sover! :)
/B
Tunna negativ ....... jag och en kompis hade ett projekt där det skulle framkallas och förstoras jättemånga bilder. Så vi exponerade för att få tunna negativ, det sparade lite tid i förstoringsapparaten.

Jag minns inte när jag skaffade exponeringsmätare men tror kring 1961. Eller om man exponerade efter tabellen på förpackningen, den stämde ju bra utomhus på dan.

Fast en bild som tvåan med både ute och inne och mot- och medljus var lönlöst att ens försöka.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg