Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3911 / Hittat en hyffsat bra B&W inställning på X100! Utan korn! ;)
Har tagit några subjektiva testbilder på rumsbordet! Tycker det ser bra ut! Men den här inställning passar nog inte alla! Då e det mer ordning och bättre uträknade algoritmer för tex Acros i Fuji X100F!
(Förstora gärna, då syns det bättre)
.För övrigt så kommer man att bygga ännu mer i Gnesta! Det finns både Regionaltåg och Pendeltåg som gör det lätt att bo i Gnesta och jobba i Stockholm! Ett område som kommer att byggas skall heta Vackerby Trädgårdsstad! Unikt och fantasifull namn va! ;)
 Så till vänster här kommer Trädgårdsstaden att byggas på en fd. boplats från bronsåldern! Och den här fint packade och asfaltjämna grusvägen som Roffe och jag går på kommer att försvinna! Det här e en unik väg, bilisterna kör väldigt försiktigt på vägen, dom bor själva på gårdarna längre fram! Vägen påminner mycket om de vägar som vi cyklade på när vi va på Åland för c:a trettio år sedan!
Men det räcker med att någon får för sig att köra rally, då börjar vägunderhållet kosta för alla!

Det om detta!
/Bengan

Inlagt 2017-10-23 18:28 | Läst 1195 ggr. | Permalink
Låter bra, och ser bra ut...;-) Och Contaxen har tydligen fått sig lite uppskattning också (för att inte tala om Inta Ruka, som verkligen kan konsten att få gamla fotogrejor att sjunga).

Det där med "Trädgårdsstad" låter suspekt... Här i närheten finns Vattenfalls gamla område, där det fanns ett monstruöst fult plåthus i en stor park med massor av gamla fina träd. Nu har det blivit bostadsområde under namnet "Vällingby Parkstad". Men träden är borta, och byggföretaget har pressat in så många nya hus (plåthuset är kvar, ombyggt till lägenheter) att det knappt finns ett grönt strå nånstans längre. Men Parkstad får det heta!
Svar från Benganbus 2017-10-24 21:30
Per! Numera bygger man på vilken låglänt soptipp som helst och döper om platsen till Sörgården Sjöstad eller nå't liknande! ;)
/B
Hej!
Ser fint ut. Har du lust att avslöja vilka inställningarna är?
Svar från Benganbus 2017-10-24 21:25
Hej Ragnar och ursäkta mitt sena svar! Nu har jag varit "tekniskt intresserad" i några dagar och pillat ganska mycket i X100, men så här tror jag det va just här.
Monocrome Ye
Skärpa M-hård
Högdager M-mjuk
Lågdager STD
Brus STD
Vitbalans +8 R
Vitbalans -3 Ye
Jag tycker det är så jobbigt att hålla på och leta bland alla inställningsmöjligheter.
Då är det mycket enklare att slänga i en rulle, och bara ha lite koll på de vanliga tre parametrarna.
Svar från Benganbus 2017-10-24 21:27
Du som e Kosmonaut borde ha modernare grejer! ;)
B)(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg