Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3915 / Internet, från frihet till drog!

Time Bandit...


En gång i världen så va internet inte så lättillgängligt, man va tvungen att sätta sig ner, starta datorn, logga in och vänta ett tag! Och inte va det så mycket att titta på heller! Men Internet skulle bli den nya friheten för oss människor sas det, kontakter skulle skapas människor emellan utan kontroller av myndigheter, företag och stater, och gratis skulle det vara också!
Nåja, så säger väl en heroinförsäljare också om det första gratisprovet! ;)

Läser en artikel i DN om bla Justin Rosenstein, en av skaparna av den nya sköna världen via Facebook, Rosenstein berättar om jättelika avdelningar hos Facebook där supersmarta människor ägnar yrkesliv åt att få oss att ladda om flöden och klicka på annonser och inte minst, klicka Gilla! De lär sig att spela på våra belöningssystem som på ett piano! "Uppmärksamhetsekonomin är byggd efter en stuktur för att underminera den mänskliga viljestyrkan", säger den tidigare Googlestategen James Williams till tidningenThe Guardian!

Och som sagt Gillaknappen! Inget är mer typiskt för beroendedesign! Ett utmärkt exempel på hur psykologiska effekter kan utnyttja oss för att snabbt komma tillbaka igen och titta! Och vi fortsätter att stirra i vår iPhone under hela dagen, och ibland lång in på natten, ifall!
Det här är internets glukossirapssötade crack, men vi älskar kickarna för mycket,
eller har fått ett beroende, som gör att vi kommer att komma tillbaka och vara kvar! Och vi gillar det, och försvarar det!

Det här va en liten sammnfattning av artikel i DN! "En av gillaknappens skapare har hoppat av och drömmer om en värld där tekniken inte fungerar som knark"  ;)

Å idag en längre promenad med Roffe för det är uppehållsväder!

/Bengan

Inlagt 2017-10-26 08:28 | Läst 1564 ggr. | Permalink
Läste artikeln.

Rosenstein har låtit installera ett föräldralås i datorn för att få bukt med sitt eget beroende.

Det är starka grejor det är frågan om.
2017-10-26 13:23   Mia Bovin
Fin bild från Myntgatan!
Hälsa söta Roffe,
/Mia, Bob's corre i den gamla staden
Svar från Benganbus 2017-10-26 13:55
Tack!
Och Roffe tackar och hälsar tillbaka!
Mvh Bengan
Men visst skapas det väl en del positivt med internet ändå! Jag har varit på Gnestaplanket flera gånger tack vare internet, och här på FS har det försigkommit både lyckade och mindre lyckade kärleksträffar. Vi har också haft och har fortgående debatter på gräsrotsnivå, som tex. vad som är en bra kamera -förlåt, jag menar: Vad som är en bra bild ;)
Vi ser också klagomål och beröm på vårt FS, och vi ser förslag på förbättringar, precis som i stadsdelsförvaltningen eller vad det nu kallas.

Så i det lilla är väl internet bra tycker jag. Och i det lilla fysiska grannskap vi också lever i tror jag att de flesta tycker det är uthärdligt; annars flyttar man. Ur mitt perspektiv är internet bara en utvidgning av mitt fysiska grannskap. Med fördelen att jag inte behöver beställa en flyttbil om grannskapet börjar bli jobbigt.

Tack för triggern Bengt! /Thomas
Svar från Benganbus 2017-10-27 09:22
Visst finns det många positiva saker Thomas, helt klart, men det e inte det som det hela handlar om.
Vi vanliga användere ser bara ytan på det hela, ofta bara ytan på det mesta!
Tror det e bra att fundera på vad det hela handlar om i stort! Det är inte bara snälla tanter och farbröder som gör intressanta appar till våra mobiler och datorer alldelas gratis!
Dom vill ha något tillbaka!
I alla fall aktieägarna till företagen som fixar det här intressanta och roliga grejer vi får titta på när tillvaron blir tråkig! Som en trevlig och kul drog som man använder hela dagen! ;)

Att vara med medveten, det är ingen nackdel, även om företag och politiker kanske tycker att kunskap och medvetenhet är onödigt och bara ställer till besvär! "

"Vad klagar ni på, här har ni e ett helt nöjesfält i mobilen så ni kan tänka på nå't annat!" Å nyheter finns också, nyheter som vi såklaret också väljer ut åt er så ni inte splittrar er uppmärksamhet!" ;) ;)

B)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg