Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3910 / De e väl så, att numera så krävs det mycket mera diciplin!

#3568982


När jag jobbade så va allt lättare, man drog iväg på lunch vid ungefär samma tid på da'n, och fikarasten kunde man också hålla koll på, och arbetstider och semestrar höll andra koll på!  Och så blev man kallad till utbildningar och hälsokontroller! Allt va ordnat liksom!

Nu e livet annorlunda! Ingen håller koll på mej! Å gissa hur mycket jag glömmer, så jag får skäll då och då! "Vadå, inte ätit lunch idag?" ;) " Och fikar du nu så sent på kvällen?"  (Jag glömde att fika på em!) "Vad gör du på dagarna egentligen?" Bra fråga, men efter en stunds funderade sa jag, Jag går ju ut med Roffe, läser litet, e ute med Roffe igen! (Roffe å jag va längre bort den här gången, vi va och kollande på flygplan vid Vängsö och jag hade ingen klocka) Å så hittade jag grejer på återvinningen på hemvägen! Å väl hemma så plockade jag litet på tomten, diskar, plockar undan litet kläder, lyssnade på litet musik, kollade på några bilder, och läste litet igen, och testade en ny svartvit inställning på X100, och glömde helt bort tiden som vanligt! (Så här rörigt va det inte när jag jobbade) Puh!

/Bengan

Ps. Å hälsoundersökning det får man åckså göra själv numera! Det finns ett litet rum nere på Vårdcentralen där man går in och tar sitt blodtryck! Jag hade 150 / 78 i dag, och frågade en syrra om det va Ok? De e Ok för din ålder sa hon! Då vågar jag gå ut med Roffe, vår hund, i morgon sa jag! Det vågar du sa hon!Postat 2017-10-23 14:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3908 / Acros!

Hittade en del information om Acros, filmsimuleringen som Fuji har i några kameror, en simulering som skall likna den analoga Acros! Fast jag vet ändå inte, den digitala Acros borde ju vara skarpare, och då blir det väl litet konstigt likt!
http://fujifilm-x.com/es/x-stories/the-newest-film-simulation-acros/

Å se'n det här med skärpa, vad en det skärpan skymmer sikten för hos många amatörer? ;) Jag har tittat på en del bilder idag, tagna av berömda och kända fotografer, och inte va skärpan det viktigaste på dom bilderna! Visst e skärpa bra, men den bör inte skymma sikten för bra fotografi! :)

Slut för idag!
/BenganPostat 2017-10-22 23:04 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3909 / Night Hawks med fina färger och Acros i Fuji X100!

Det va helt klart mycket svårare förr i världen att ta nattbilder! Nu er'e bara å sikta å trycka! Kameran fixar det mesta! Alla kan bli fotografer!
.

Å det e superlätt att ta en massa onödiga bilder också! Kolla här! Å vilka fina färger även på kvällen!  Här har jag Roffe i koppel i ena handen och kameran i den andra!

.

Och har hittat några skärpetrix på min Fuji X100! Jag missade skärpan ibland tidigare, men har nu hittat en grej i kameran som underlättar autofokusen, och nu funkar det mycket bättre! Här på bilden  ligger ansikte nästan skymt, och då kan autofokusen missa! De e klart att man kan gå över till manuellt, men autofokusen går fortare, om den funkar bra!
.

Ronny o jag fikade på Gustafsvik i dag och klurade litet på svartvita inställningar på Fuji X100 och X-E1! (Förstora så ser ni Acrossen bättre)  Så nu har jag en intressant inställning på min X100! Ganska ACROS-lik tycker i alla fall jag! Skall fota med den inställningen ett tag framöver! Men skall inte lägga på nå't korn i bilderna! Korn har jag fått nog av från den anaoga tiden! Tycker det e konstigt att lägga på korn, eller i klartext, försämra en fin och skarp digitalbild med korn! ;)

Men det e väl lite av ett Retrotänk i det mesta av i dag! Man längtar tillbaka till nå't man inte riktigt kan formulera, eller kanske inte varit med om heller! Å en del digitala kameratillverkare gör kameror som ser ut som analoga mätsökarkameror från 1950-talet! Suck... ;)  

Slut för nu!

/BenganPostat 2017-10-21 22:39 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 3907 / 1958 och Japanerna e Pg! Och en intressant Nikon-optik som leder mot Fuji X100!
Får fotoböcker av mina fotokompisar! Fick bla. två inbundna årgångar av FOTO från 1958 för några dagar sedan! Och där sitter jag nu och bläddrar! Nå't att läsa då? Jovisst, men mycket e som nu, bara tekniken e litet annorlunda, så kan man nog sammanfatta det hela! Men det är ändå intressant, och allmänbildande, eller en repetion av gamla nyheter! Så man inte uppfinner hjulet på nytt! ;)

.

Å här kommer Japanerna!  Och de här Canon-gluggarna gick att använda på Leica också!

.

Fint bildreportage med Japansk optik!

.

Annons om Japansk optisk industri! Optiken längst ned på bilden är Nikons 1,8 /35 mm för Nikons mätsökarkameror! Optiken är mycket bra, och är eftersökt bland samlare! Den finns både i Nikon-fattning och Leica-fattning! Konstruktionen påminner starkt om optiken i Fuji X100!  :)

"Except for the aspherical element, this FUJINON seems like an homage to the world's first high-speed wide angle lens, the Nikon W-NIKKOR•C 35mm f/1.8 of 1957, right down to the 9-bladed diaphragm and the same extra-large rear element" 
http://kenrockwell.com/fuji/x100/specifications.htm


.

Och så en subjektiv fundering om tillståndet i fotovärlden! Intet nytt under solen! Å Gernsheim blev litet deppad faktiskt! ;)

Intressant läsning i alla fall!

/BenganPostat 2017-10-20 14:36 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3906 / Så där ja, nu har jag tittat in i Galleri FS! Litet svårt att hitta dit för en ovan bara! ;)

Fårö

Det har ju varit diskussion om Galleri FS i en blogg nyligen, så jag måste uppdatera mig om Galleri FS litet! Och vad såg jag då? Det är väl så här som många tycker att bra bilder skall se ut! Annars vore det väl bra konstigt! Jag kan väl jämföra med de bilder som finns på tex Gallerix och IKEA typ, utan att göra någon värdering! För den här typen av bilder säljs ju bäst! Och IKEA och Gallerix och liknande affärsdrivande företag är inga dumhuvuden, utan dom är intresserade av försäljning! Och det här är ingen värdering, lika bra att jag säger det igen! ;)
De e samma sak med FOTOSIDAN, inga dumhuvuden där heller! ;)
Å vi, vi kanske "litet udda typer", eller vad vi vill kalla oss, vi får ju också vara på FOTOSIDAN, och det e väl bra!

Sedan kan man såklart fundera vidare, tex var skall en litet avvikande form av fotografi visas då? Det finns ju platser här på Fotosidan som sagt, och jag tror det går att hitta bra platser utanför FS också!

/BenganPostat 2017-10-20 08:38 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg