Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3909 / Night Hawks med fina färger och Acros i Fuji X100!

Det va helt klart mycket svårare förr i världen att ta nattbilder! Nu er'e bara å sikta å trycka! Kameran fixar det mesta! Alla kan bli fotografer!
.

Å det e superlätt att ta en massa onödiga bilder också! Kolla här! Å vilka fina färger även på kvällen!  Här har jag Roffe i koppel i ena handen och kameran i den andra!

.

Och har hittat några skärpetrix på min Fuji X100! Jag missade skärpan ibland tidigare, men har nu hittat en grej i kameran som underlättar autofokusen, och nu funkar det mycket bättre! Här på bilden  ligger ansikte nästan skymt, och då kan autofokusen missa! De e klart att man kan gå över till manuellt, men autofokusen går fortare, om den funkar bra!
.

Ronny o jag fikade på Gustafsvik i dag och klurade litet på svartvita inställningar på Fuji X100 och X-E1! (Förstora så ser ni Acrossen bättre)  Så nu har jag en intressant inställning på min X100! Ganska ACROS-lik tycker i alla fall jag! Skall fota med den inställningen ett tag framöver! Men skall inte lägga på nå't korn i bilderna! Korn har jag fått nog av från den anaoga tiden! Tycker det e konstigt att lägga på korn, eller i klartext, försämra en fin och skarp digitalbild med korn! ;)

Men det e väl lite av ett Retrotänk i det mesta av i dag! Man längtar tillbaka till nå't man inte riktigt kan formulera, eller kanske inte varit med om heller! Å en del digitala kameratillverkare gör kameror som ser ut som analoga mätsökarkameror från 1950-talet! Suck... ;)  

Slut för nu!

/Bengan

Inlagt 2017-10-21 22:39 | Läst 2237 ggr. | Permalink
Kornpålägget i kameran ser bara konstigt ut. Så Korn: Av! Bättre då att höja ASA till 6400, om man vill ha filmlikt korn. Mellanformatskorn alltså.
Svar från Benganbus 2017-10-22 11:48
Då e vi inne på samma linje vad gäller korn Nils!
/B
Särskilt den sista bilden, på Ronny, underbar i sin svartvita rendering! Visste inte vad Acros var, men hittade det på Fujis hemsida. Men funkar den simuleringen på X100? För där stod också: "The image design of "ACROS" is only achievable with the resolution of X-Trans CMOS III and the processing power of X-Processor Pro." Och vidare "The fine detail that ACROS achieves is only possible with the resolution power of 24MP. And the complex grain effect is only possible with the powerful X-Processor Pro engine."
Till sist en intressant reflektion: "Wouldn't this be the enough reason to buy the new camera?"

Intressant!//GöranR
Svar från Benganbus 2017-10-22 11:54
Ännu så länge känner jag inte något påträngande behov av en kamera med Across! Men visst har jag sett mycket fina bilder med Acros! Inte tu tal om det, men jag kör min X100 ett tag till, för jag tycker den räcker för mig, å så e det litet spännande att pilla litet i kamrainställningarna för å se hur långt det räcker! Utan korn! ;)
/B
Acros på riktigt är mycket roligare =)
Svar från Benganbus 2017-10-22 18:32
Måste du störa konversationen å blanda in äkta vara! ;) :)
/B
N Thomas Meldert 2017-10-22 20:23
Bara peka på alternativet. Originalet. =)
Kornet i Acros hos X100F går inte att apa efter med t.ex. höjt iso eller att dra i kornreglaget i LR har jag märkt. Acros ger en unik kornighet (med skärpa).
Svar från Benganbus 2017-10-22 18:05
Mycket handlar om mera mpix och en kraftfullare dator i kameran. Svårt att härma i tidigare kameror.
/B
Det var lättare förr då det bara fanns kanelbullar å mazariner på Fiken... ;)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg