Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3511 / Jag fick beröm flera gånger av ett proffs i går! Men innan så va det litet nervöst!

Stormen kommer..


Det här känner ni säkert igen! Man e inne på domäner som man inte riktigt behärskar till hundra procent! Och skall man sedan göra nå't när en proffs e med och kollar efteråt, då kan det bli ännu nervösare! Det blir som att vara med om en examen liksom!
Men man måste ju pröva och våga, även våga pröva nya saker och nya vägar!

Alltså, jag fixar ofta middagen då min fru är upptagen i sta'n under dagarna! Hon jobbar alltså! Jag har några standardrätter som jag fixar med vänster hand, nästan i alla fall! Typ pannkaka/plättar, olika fiskrätter, ärtsoppa, grönsaksbiffar, å så finns det såklart färdigmat att ta till, som man kan piffa upp med en bra sallad!

Men i går blev det knepigt! Hade litet grönsaker i kylskåpet och en förpackning Keldasoppa, å det hade väl funkat med några hårda ostmackor till, men tänkte, nu f-n får det bära eller brista!
Och en matig soppa skulle passa bra i höstrusket!

Skalade några potatisar, jordärtskockor, morötter och den där vita moroten, vad den nu heter, och skar dom i skivor och lade ned allt i en soppkastrull med vatten + en buljongtärning och kokade! Strödde på litet chiliflake och en aning salt! När det va nästan färdigkokt så i med finhackad purjolök, vitkål, och tre fint skivade vitlöksklyftor och så fick det koka några minuter till! Och se'n mosade jag allt med en så'n där potatismosmosare, så det blev nästan som en gröt, men med grönsaktsstrukturer kvar, dente som man kanske säger! Å så i med Kelda Skogssvampsoppan och värmde sedan upp det hela!

Och till det här hårda ostnackor, brungräddat rågrut, osten på mackan va Munkens röda (Västgöta kloster) och som dricka en Pilsner Urquell 3,5:a!

Min fru sa flera gånger under måltiden, det här va bland det godaste jag ätit!
Det kallar jag betyg! :) :)

Å vad gäller bilden här ovan i bloggen, förstora bilden, så kan ni läsa var bilden är tagen!


/Bengan

Ps. Tårtan i dag!Postat 2016-11-23 08:53 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 3510 / Nördblogg på fikarasten! Varning alltså!

Alltså, inget för ickenördar! Å jag har varnat! Läs nå't annat i stället! ;)

Ok, då kör vi!
Efter en stressig förmiddag, nåja, så farligt va det nog inte om ni skulle frågat min fru, men har i alla fall varit ute med Roffe två gånger, handlat, bäddat och grävt litet i trädgården, och så blev det dags för en se'n påtår, och då passade jag på att snabbskriva en nördblogg! Avkoppling från jobbet! ;)

.

Liten, kompakt och mycket kompetent!

.

Jag testade den här optiken i går mot några andra objektiv, Sonnarer och Jupiter, och den här Jupiter-3:an e bra! Oförskämt bra! :)

Slut på rasten!
Tårtan i morgon!

/BenganPostat 2016-11-22 14:32 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3509 / Socialrealistisk fotografi, e det att visa sådana bilder så alla förstår? Å så nostalgi!

.

Populistisk fotografi, den kan man väl också kalla för Socialrealistisk fotografi? Traktorer, arbetare med bar överkropp osv! Ingen konstig fotografi, utan fotografi som så många som möjligt förstår! Fotografi som den skall vara kanske? I färg också, för verkligheten e ju i färg?

De e ju samma med musik förresten! Himmel va mycket konstig musik det finns numera! ;) Musik skall vara så man fattar den! Å den där konstiga musiken, den gör dom bara för å vara märkvärdiga!
De fattar väl vem som helst! ;) :)

.

Och så Nostalgi!

"In Greek nostalgia literally means “the pain from an old wound.” It’s a twinge in your heart far more powerful than memory alone. This device isn’t a spaceship, it’s a time machine. It goes backwards, and forwards… it takes us to a place where we ache to go again..."

Fritt citerat, säger inte varifrån! :)


Ha en bra dag!

I morgon är det Tårtan!

/Bengan

Ps. Fotar ett tag med Fuji X100 nu, den första modellen, gammal kamera! ;)
Postat 2016-11-22 09:23 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 3508 / Alla dessa adaptrar, vad betyder det för fotografin?


Å det såg jag på den senaste loppisen också, många där köper äldre objektiv, men innan köpet, så står man och Googlar efter en adapter! Nu kanske det mest e ungdomar som gör så här, men man kan ändå fråga sig varför? Jag menar att köpa gamla objektiv, som ofta inte så skarpa som dagens objektiv! Vad jag hört i alla fall! Hur som helst, den som tittat runt litet, vet att det finns adaptrar till i stort sett alla äldre och nyare objektivfattningar! Och som sagt, vad betyder det här för fotografin?

.Jag menar, det måste väl vara en nackdel att använda äldre och inte så skarpa objektiv? Eller va e det frågan om? De kanske mest e en ungdomsgrej?

.

Här e det litet oskarpt dock, men det beror nog mest på tågets rörelse!

.Jag själv va ute och tog några bilder med ett äldre objektiv nyss som ni ser! Det går ju långsammare att fotografera e klart, men jag tycker inte det gör nå't! Å nå'n kanske tycker nå't om skärpan, men det här e inga bilder som jag tänker ha i någon försäljningskatalog, så det e inga problem heller! Det här e bara kulfotografering!

/BenganPostat 2016-11-21 17:10 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 3507 / Måndagsmiljötänk! Och så tycker jag att jag har lika kul med gamla prylar!

Trappan 3Tänkte på alla fina miljöprojekt som e pg för att rädda planeten! Tex ständiga miljökonferenser, batteribilar och att återvinna tomglas och plastpåsar! Men för mig känns det mest som att försöka vända en jättetanker med en åra! För vi fortsätter under tiden att leva en påfrestande livsstil för planeten, och snart e även Kineser, Indier och alla andra med på det tåget! Men visst håller vi på och klurar på en del smarta lösningar, alla kanske kan köra Tesla snart, och så kanske man kan gräva ned en del utsläpp i de hål som det blir när vi tar upp oljesand och liknande!  Men frånsett det här, er'e bara jag som inte får det här å gå ihop riktigt i det stora?
Tempot e litet för lågt, om man skall sammanfatta det hela!

Jag har nog nämnt det här förut med överblick! Vi är skapta i en miljö där vi i stort sett bara behövde hålla koll på den närmaste omgivningen vad gällde mat och väder! Å har vi mat ( å kläder) och att det e bra väder, så vad e problemet! Å saker man inte ser, långt borta tex, finns dom egentligen!

Men vad gäller närvädret, om man tänker på värmepelletsförbukningen, så e vädret bra! Annars e det litet bökigt, då jag måste torka av Roffe varje gång han skall komma in! Men man kan ju inte få allt! Vad gäller kul saker, så får Biogonen från 1937 sitta på ett tag till! Trots åldern! Fungerar fint på X-E1:an!

/Bengan

Ps. Å har ni ingen rysare att titta på i kväll via Tv, så finns det en rysare här!Postat 2016-11-21 09:20 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg