Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3507 / Måndagsmiljötänk! Och så tycker jag att jag har lika kul med gamla prylar!

Trappan 3Tänkte på alla fina miljöprojekt som e pg för att rädda planeten! Tex ständiga miljökonferenser, batteribilar och att återvinna tomglas och plastpåsar! Men för mig känns det mest som att försöka vända en jättetanker med en åra! För vi fortsätter under tiden att leva en påfrestande livsstil för planeten, och snart e även Kineser, Indier och alla andra med på det tåget! Men visst håller vi på och klurar på en del smarta lösningar, alla kanske kan köra Tesla snart, och så kanske man kan gräva ned en del utsläpp i de hål som det blir när vi tar upp oljesand och liknande!  Men frånsett det här, er'e bara jag som inte får det här å gå ihop riktigt i det stora?
Tempot e litet för lågt, om man skall sammanfatta det hela!

Jag har nog nämnt det här förut med överblick! Vi är skapta i en miljö där vi i stort sett bara behövde hålla koll på den närmaste omgivningen vad gällde mat och väder! Å har vi mat ( å kläder) och att det e bra väder, så vad e problemet! Å saker man inte ser, långt borta tex, finns dom egentligen!

Men vad gäller närvädret, om man tänker på värmepelletsförbukningen, så e vädret bra! Annars e det litet bökigt, då jag måste torka av Roffe varje gång han skall komma in! Men man kan ju inte få allt! Vad gäller kul saker, så får Biogonen från 1937 sitta på ett tag till! Trots åldern! Fungerar fint på X-E1:an!

/Bengan

Ps. Å har ni ingen rysare att titta på i kväll via Tv, så finns det en rysare här!

Inlagt 2016-11-21 09:20 | Läst 1228 ggr. | Permalink
Tror du har rätt. Förra klimatkonferensen, den som kom av sig i Köpenhamn, hölls i råkall vintertid. Om den hållits på nåt varmt ställe utan AC så hade den kanske funkat bättre.

Nu har det kommit en nytillverkad lins med data från 1839, Daguerreotype 64mm F2.9 som också har K-bajonett! Jag blir ganska så sugen men miljön och plånboken mår bättre av att man fortsätter använda grejor som finns. Fast den där Waterhousebländaren med ett runt hål i mitten och en krans av små hål runtomkring ser spännande ut..................
Svar från Benganbus 2016-11-21 11:22
Det finns en del intressanta objektiv på LP-Auktionen. Mycket gamla!
Dom borde man kunna, med adapter, sätta på en digitalkamera!
Äkta återvinning, kanske man kan säga! ;)
Tex nummer 53 i kommande auktionen!
Ett Grand Aungulaire Extra Rapid 18 x 24 objektiv. Just nu ligger ett bud på 400:-

https://www.lpfoto.se/auk/w.objectlist?inC=LP&inA=20160509_1213

/B
Måns H 2016-11-21 19:34
Tror just det är avsett för storformatskamera. Jättesnyggt i vilket fall!

Den som begriper sig på grejorna och är händig kanske kan hitta ett objektiv som passar APS-formatet bland cineobjektiven? Schneider Xenon 0.95/50mm t ex.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg