Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3509 / Socialrealistisk fotografi, e det att visa sådana bilder så alla förstår? Å så nostalgi!

.

Populistisk fotografi, den kan man väl också kalla för Socialrealistisk fotografi? Traktorer, arbetare med bar överkropp osv! Ingen konstig fotografi, utan fotografi som så många som möjligt förstår! Fotografi som den skall vara kanske? I färg också, för verkligheten e ju i färg?

De e ju samma med musik förresten! Himmel va mycket konstig musik det finns numera! ;) Musik skall vara så man fattar den! Å den där konstiga musiken, den gör dom bara för å vara märkvärdiga!
De fattar väl vem som helst! ;) :)

.

Och så Nostalgi!

"In Greek nostalgia literally means “the pain from an old wound.” It’s a twinge in your heart far more powerful than memory alone. This device isn’t a spaceship, it’s a time machine. It goes backwards, and forwards… it takes us to a place where we ache to go again..."

Fritt citerat, säger inte varifrån! :)


Ha en bra dag!

I morgon är det Tårtan!

/Bengan

Ps. Fotar ett tag med Fuji X100 nu, den första modellen, gammal kamera! ;)


Inlagt 2016-11-22 09:23 | Läst 1443 ggr. | Permalink
Känner igen stranden på översta bilden! Det är Norsta auren, enda konvexa sandstranden. Norrvänd, så ni är morronpigga av skuggan att döma.
Det hade varit intressant med några exempel socialrealistisk fotografi
Det finns säkert någon klok tanke bakom ditt resonemang, men det är lite för kryptiskt uttryckt för att jag skall förstå det. Jag associerar socialrealistisk fotografi till t.ex. Sune Jonsson. Menar du att det är populistisk fotografi?F
Alf-Magnus 2016-11-22 12:29
Tvekar att det finns förstånd, det handlar snarare om ranking
Det kanske är så att nostalgi som framkallas genom bilder har släktskap med det som Barthes kallad punctum. det vill säga " känslan av att någonting i bilden attackerar medvetandet, och skjuter pilar genom den annars släta bildytan". Eller också inte...
Alf-Magnus 2016-11-22 16:21
Nja nostalgi är nog släkt med punctum på väldigt långt avstånd, för att en bild skall innehålla punctum skall den vara tagen med både känsla och intellekt. Inte som en populistisk propaganda bild eller demonstration av gamla objektivs företräden.
Svedje 2016-11-22 17:01
Allt jag hittills läst om "punctum", från den svenska översättningen av "Det ljusa rummet" till senare uttolkare av Barthes går ut på att det inte är en egenskap hos bilden i sig utan är något som uppstår i betraktaren. Därav min försiktiga tes att en nostalgisk känsla är besläktad med begreppet.
Alf-Magnus 2016-11-22 17:14
Jo det har nog med mina krav på för att punctum skall uppstå, sen var det något om socialrealism och populism
Härlig bild från sanstranden. Den kan inte vara nytagen! Bilden från fiket är också fin, det verkar 50-tal. Finns såna fik kvar? Bilden från gamla slussen visar verkligen förfallet!(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg