Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3511 / Jag fick beröm flera gånger av ett proffs i går! Men innan så va det litet nervöst!

Stormen kommer..


Det här känner ni säkert igen! Man e inne på domäner som man inte riktigt behärskar till hundra procent! Och skall man sedan göra nå't när en proffs e med och kollar efteråt, då kan det bli ännu nervösare! Det blir som att vara med om en examen liksom!
Men man måste ju pröva och våga, även våga pröva nya saker och nya vägar!

Alltså, jag fixar ofta middagen då min fru är upptagen i sta'n under dagarna! Hon jobbar alltså! Jag har några standardrätter som jag fixar med vänster hand, nästan i alla fall! Typ pannkaka/plättar, olika fiskrätter, ärtsoppa, grönsaksbiffar, å så finns det såklart färdigmat att ta till, som man kan piffa upp med en bra sallad!

Men i går blev det knepigt! Hade litet grönsaker i kylskåpet och en förpackning Keldasoppa, å det hade väl funkat med några hårda ostmackor till, men tänkte, nu f-n får det bära eller brista!
Och en matig soppa skulle passa bra i höstrusket!

Skalade några potatisar, jordärtskockor, morötter och den där vita moroten, vad den nu heter, och skar dom i skivor och lade ned allt i en soppkastrull med vatten + en buljongtärning och kokade! Strödde på litet chiliflake och en aning salt! När det va nästan färdigkokt så i med finhackad purjolök, vitkål, och tre fint skivade vitlöksklyftor och så fick det koka några minuter till! Och se'n mosade jag allt med en så'n där potatismosmosare, så det blev nästan som en gröt, men med grönsaktsstrukturer kvar, dente som man kanske säger! Å så i med Kelda Skogssvampsoppan och värmde sedan upp det hela!

Och till det här hårda ostnackor, brungräddat rågrut, osten på mackan va Munkens röda (Västgöta kloster) och som dricka en Pilsner Urquell 3,5:a!

Min fru sa flera gånger under måltiden, det här va bland det godaste jag ätit!
Det kallar jag betyg! :) :)

Å vad gäller bilden här ovan i bloggen, förstora bilden, så kan ni läsa var bilden är tagen!


/Bengan

Ps. Tårtan i dag!

Inlagt 2016-11-23 08:53 | Läst 1699 ggr. | Permalink
Hej,
Nöden har ofta de bästa lösningarna. Din fru är att avundas, med en sådan kock.
Roffe får säkert bra tugg också
Bob
Sånt imponerar på mig och kanske jag också kan våga visa mitt proffs vid rätt tillfälle att det går utan inblandning? Vacker bild var det också!
Glänsande kok är du. Fantastiskt vacker bild, minimalistisk.
😄
Vacker så det svider är din bild. Din soppa låter jättegod. I min familj är det också maken som lagar mat. Det är praktiskt tycker jag.
Palsternacka heter det...
Glänsande kock är du. Fantastiskt vacker bild, minimalistisk.
Obs rättelse.
😄
En väldigt stämningsmättad bild! Jag tycker du är kreativ vid spisen.
Ja, det är tydligen allvar bakom din devis för bloggen: "Back to the roots"... Rotsakssoppor brukar bli bra.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg