Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3085 / Mörkret bör börja vika snart, och ett nästan höftskott!

Kollade i DN i dag och en vändning verkar vara i förestående! Allt ligger och balanserar nu, ungefär som Higgspartikeln! Det kan gå åt det ena eller andra hållet, men då det gått åt det andra hållet tidigare, så är snnolikheten mycket stor att det gör så nu med! Vi bör gå mot våren alltså! Och inte mot höst först!

.

Men det känns ändå litet så här just nu....

"Och nu till någonting helt annat!"
Har återgått till Summicron 35:an på kameran! Inte för att den e skarpare än Zeiss 35 Biogonen, utan jag tycker Summicronen e snyggare på kameran! :)

.

Å så va det ett höftskott! Nästan höftskott i alla fall! Är nyss hemkommen från Lasarettet efter stygnborttagning på två ställen! Och trodde jag skulle slippa öronlappen, men den lilla specialkudden som låg mot operationsområdet inne i örat hade växt fast en aning, så man va tvungen att blöta upp kudden innan den lossnade och då blev det litet rött i op-området igen, så då blev det en ny liten kudde att ha i örat fram till jul! (Obs! ingen versal i ordet jul!)

På bilden syns också ärret på halsen där man tog loss en hudbit för att sätta i örat! (Man skrapade bort en bit hud i örat, och måste sedan ha en bit hud att täcka över skrapområdet med! Tänk va dom kan!)

Frånsett det, hyffsat bra höftskott va?  Syftade avståndet! :)

/Bengan

Ps. Måste väl erkänna, att det blev några höftskott innan skärpan satt någorlunda på ett av dom!
De e ju mot en spegel!Postat 2015-12-21 11:34 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3084 / Att skriva rätt i bloggen! Inte så mycket versaler! Och så X-E1

.

Att skriva rätt e svårt! Tycker i alla fall jag! Men nu hittade jag en liten delhjälpreda i dagens DN.  Vår anglosaxiska inblandning av främmande ord bidrar till att vi ofta skriver som man gör på Anglosaxiska! Nu menar jag det anglosaxiska språkområdet, att det e det vi härmar, och inte hur Angler och Saxare skrev!

Och hur man numera skall skriva, tycker man i en artikel i dagens DN! Inte så mycket versaler alltså! Så att skriva God Jul e fel! Och även Gott Nytt År e fel! Man skriver God jul och Gott nytt år numera! Men alla skriver såklart som dom vill, och det e därför språkrådet har synpunkter! Nu gör man så klart som man vill, men jag som gärna vill bli bättre på rättskrivning i min blogg, skall nog försöka komma ihåg det här!

Annars så funkar Zeiss Biogon 1:2/35 mm bra på Fuji X-E1! Men kan inte så här på rak arm säga att den funkar bättre än Summicron 35:an! Jag har testfotat, och visst blir kanterna inte lika skarpa på bländare 2, som på bländare 5,6 här heller, men så skall det ju vara!

.

Så sammantaget så e den här lilla M Leicalikande kameran kul att fota med! Nästan för kul!

/BenganPostat 2015-12-20 17:32 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3083 / Några äldre bilder och kanske en skarpare optik!

.

.Hittar bilder från Planket 2010! Tiden går fort! Några känner säkert igen personerna!

.

Och så skall jag testa en annan 35:a på X-E1:an för att se om jag ser nå'n skillnad! Den här optiken e ganska ny, och borde vara "skarpare" än en Leicaoptik från 1980-talet! Och optiken står också som godkänd på Fujis lista! ;)

Å snart e det julafton! Kul va?
Slut för idag!

/BenganPostat 2015-12-19 23:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3082 / Den här Leicaoptiken rekommenderas inte av Fuji att användas på X-E1! Så fattar jag det i alla fall!

.

Fotar med Summicron 35:an på Fuji X-E1! Och det verkar gå bra! Blir i alla fall bilder jag blir nöjd med! Å det e väl det viktiga! Men nu står den här Summicronoptiken som icke rekommendabel i Fujis lista vad gäller lämpliga objektiv att använda via adapter på X-E1! Men jag tycker den funkar bra som sagt!

.Vi va i Trosa idag och jag tog för säkerhets skull en testbild innan jag började fota! Full öppning! (Hoppas jag höll kameran rakt och stilla)

.

Å se'n tyckte jag det bara va å fota! "Stilla flyter Trosaån" eller vad man skall kalla bilden! I motljus kanske man skall lägga till!

.

Å här pressar jag den olämpliga optiken med full öppning i en skumt belyst Lattebar! Den elektroniska skärpeintällningen, där man kan förstora bilden, funkar bra! Ställde skärpan på ögat närmast!

Hus som helst, jag tycker optiken funkar för mig, å tycker skärpan räcker! Även om optiken står på listan som olämplig! För man skall inte tro på allt man läser! Man måste pröva om det stämmer! Å så ser optiken snygg ut på X-E1! Å de e inte det minst viktiga! ;)

Sammantaget, så tycker jag att Fuji X-E1 e en liten kul och inspirerande fotoapparat! :)

/BenganPostat 2015-12-19 18:10 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3081 / Stilleben

.

Stilleben, med betoning på andra stavelsen: stillében, (tyska Stillleben, troligen  av nederländska stilleven, av stil 'stilla' och leven 'liv'), även kallat nature morte, är en motivkategori inom måleri och fotografi, som bara innehåller föremål. Ofta gäller det sådant som hör till hemmet – bordsserviser, blommor, böcker – men ibland dödskallar (vanitasmotiv), dött villebråd etc. men även kameror sedda på nära håll.  (Wikipedia)

/Bengan

Ps. Snart vänder det!Postat 2015-12-19 09:34 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg