Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3084 / Att skriva rätt i bloggen! Inte så mycket versaler! Och så X-E1

.

Att skriva rätt e svårt! Tycker i alla fall jag! Men nu hittade jag en liten delhjälpreda i dagens DN.  Vår anglosaxiska inblandning av främmande ord bidrar till att vi ofta skriver som man gör på Anglosaxiska! Nu menar jag det anglosaxiska språkområdet, att det e det vi härmar, och inte hur Angler och Saxare skrev!

Och hur man numera skall skriva, tycker man i en artikel i dagens DN! Inte så mycket versaler alltså! Så att skriva God Jul e fel! Och även Gott Nytt År e fel! Man skriver God jul och Gott nytt år numera! Men alla skriver såklart som dom vill, och det e därför språkrådet har synpunkter! Nu gör man så klart som man vill, men jag som gärna vill bli bättre på rättskrivning i min blogg, skall nog försöka komma ihåg det här!

Annars så funkar Zeiss Biogon 1:2/35 mm bra på Fuji X-E1! Men kan inte så här på rak arm säga att den funkar bättre än Summicron 35:an! Jag har testfotat, och visst blir kanterna inte lika skarpa på bländare 2, som på bländare 5,6 här heller, men så skall det ju vara!

.

Så sammantaget så e den här lilla M Leicalikande kameran kul att fota med! Nästan för kul!

/Bengan

Inlagt 2015-12-20 17:32 | Läst 2267 ggr. | Permalink
lite som å gå till tandläkarn"man får inte ha för kul" /ronny :)
Var det inte något "råd" som menade att vi skulle käka 68 skivor bröd om dagen på 70-talet?
Heritage 73 2015-12-20 22:11
Det var inte något "råd" ej heller 68 utan 6 - 8. Det var Brödfrämjandet (tror jag det hette) en branschorganisation för bagerinäringen. Så det var bara reklam. Har alltså ingenting med Socialstyrelsen att göra, vilket många tror.
God Jul Bengan :-)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg