Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3082 / Den här Leicaoptiken rekommenderas inte av Fuji att användas på X-E1! Så fattar jag det i alla fall!

.

Fotar med Summicron 35:an på Fuji X-E1! Och det verkar gå bra! Blir i alla fall bilder jag blir nöjd med! Å det e väl det viktiga! Men nu står den här Summicronoptiken som icke rekommendabel i Fujis lista vad gäller lämpliga objektiv att använda via adapter på X-E1! Men jag tycker den funkar bra som sagt!

.



Vi va i Trosa idag och jag tog för säkerhets skull en testbild innan jag började fota! Full öppning! (Hoppas jag höll kameran rakt och stilla)

.

Å se'n tyckte jag det bara va å fota! "Stilla flyter Trosaån" eller vad man skall kalla bilden! I motljus kanske man skall lägga till!

.

Å här pressar jag den olämpliga optiken med full öppning i en skumt belyst Lattebar! Den elektroniska skärpeintällningen, där man kan förstora bilden, funkar bra! Ställde skärpan på ögat närmast!

Hus som helst, jag tycker optiken funkar för mig, å tycker skärpan räcker! Även om optiken står på listan som olämplig! För man skall inte tro på allt man läser! Man måste pröva om det stämmer! Å så ser optiken snygg ut på X-E1! Å de e inte det minst viktiga! ;)

Sammantaget, så tycker jag att Fuji X-E1 e en liten kul och inspirerande fotoapparat! :)

/Bengan

Inlagt 2015-12-19 18:10 | Läst 1890 ggr. | Permalink
Bra bilder Trosaån, porträttet och kul det blev X-E1 till sist, har en sådan själv sedan några år och är nöjd med den.
Lev väl
/Hans-Åke
Det är väl inte så långt mellan Trosa och Gnesta. Jag vill minnas att det finns en del passabla fikaställen i Trosa, men Lattebaren har tillkommit senare. När jag fikade där fanns ett ställe som serverade hembakta bullar. Om jag måste välja mellan latte och hembakt, så blir det hembakt. Porträttet är verkligen fint.
Syns tydligt att skärpan är kass som tusan

;-))
Jag tycker det ser ut att fungera bra, hur olämpligt Fuji än tycker det är :)

Det är möjligt att det märks mer i färgbilder då en del objektiv kan ge märkliga färgskiftningar i kanter och hörn.
Javisst går det, med ett nödrop men det är inte därför man köper en dyr Leicaoptik, men bilderna kan ju fina ändå, god jul, LO



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg