Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3081 / Stilleben

.

Stilleben, med betoning på andra stavelsen: stillében, (tyska Stillleben, troligen  av nederländska stilleven, av stil 'stilla' och leven 'liv'), även kallat nature morte, är en motivkategori inom måleri och fotografi, som bara innehåller föremål. Ofta gäller det sådant som hör till hemmet – bordsserviser, blommor, böcker – men ibland dödskallar (vanitasmotiv), dött villebråd etc. men även kameror sedda på nära håll.  (Wikipedia)

/Bengan

Ps. Snart vänder det!

Inlagt 2015-12-19 09:34 | Läst 1828 ggr. | Permalink
Som komplettering vill jag bara säga att man på tyska betonar på första stavelsen :-)
God Jul!
/Wolfgang
Svar från Benganbus 2015-12-19 18:55
Tack för lektionen Wolfgang!
Och en God Jul tillbaka!
/Bengan
EGW 2015-12-19 19:18
Tja, Nationalencyklopedins svenska ordbok anger två betoningar: 'stilleben eller still'leben. Ofta tycker jag att man hör "stille-ben". Nåt för vovven att gnaga på :-)
Jag tror dom trivs bra tillsammans trots åldersskillnaden.
Södertäljeavdelningen
Svar från Benganbus 2015-12-19 18:59
Kameragamlingen får vila sig ett tag nu när junioren känns så här kul och bra! Å en 35:a på X-E1 blir som en 50 mm på M Leican!
/B
Fina kameror och goda pepparkakor. För några år sedan såldes travar med Annas pepparkakor i affärerna här på ön. Med viss stolthet kunde man bjuda på "äkta svenska pepparkakor". Men det var högst tillfälligt. Har du sett deras stora fabrik, jag har för mig den ligger i Örkelljunga? Därifrån lär de ha kapacitet att förse hela världen med svenska pepparkakor. Jag fortsätter att utforska min Stål-Leica (jag har den som är branded Panasonic). Jag kan bara säga att det är en enastående bra kamera. Tror inte det finns någon bättre Leica. Jag trodde inte på elektroniska sökare tidigare. Jag hade dåliga erfarenheter. Men denna är så bra att man absolut inte känner behov av någon optisk sökare. Så jag kan utan avund se på Fujifilms X-modeller. Jag tänkte faktiskt köpa en Fujifilm när den serien kom, men jag ångrar inte mitt val av LX100.

En äktsvensk och vacker julduk, vi hade en sådan i mitt föräldrahem. Jag undrar vart den tagit vägen, men jag höll mig inte framme när arvet efter föräldrarna skiftades. Då får man skylla sig själv.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg