Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2850 / Leica och Leicasökaren!

När M Leican kom med Leica M3,  så blev det ett lyft för sökaren i en mätsökarkamera. Och Leica M sökaren är oöverträffad ännu i dag på en analog mätsökarkamera! Men innan M kameran, så va sökaren på en Leica inte så mycket att hurra över! Ett titthål för att ställa avståndet, ett annat titthål för bildbegränsningen!

.

Men å andra sidan, så fotograferade  HCB med en sådan här kamera under ett antal år! Så det verkar funka ändå för vissa!

.

Men om man vill fota med en gängleica idag,  så finns det bra sökaralternativ! Som här en Voigtländer 35 mm sökare! Och med en vidvinkeloptik, och om man kör mycket hyperfokal, så känns kameran ganska modern och lättarbetad!

.

Kan väl kommentera den här moderna svarta "Leica-väskan" som e på kameran också! Kinestillverkad, och ger att bra grepp och skyddar kameran! De e klart att det tar litet extra tid att ladda film i kameran då man måste ta av den här lilla "väskan" först, men att ladda en gäng-Leica tar ändå tid, så det e inga problem! Och som sagt, "väskan" ger ett bra grepp på kameran!

.

Det går väl att pröva en ljusstark normal också, som här en Canon 1,2/50 mm, men då måste en bra extrasökare till, som ser över optikens motljusskydd! Avståndsmätaren skyms ju en aning, men det går att ställa avståndet! Så det mesta går med litet god vilja! 
Å så e det ofta en liten utmaning att fota så här litet retro-omodernt! :)

Ha en bra pryldag!

/Bengan


Ps. Förstora gärna bilderna, då syns allt litet bättre!
(Å de här Leica-bilderna e fotade med iPhone 4 S) Postat 2015-06-06 12:29 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2849 / Kaffe e viktigt!


Hittade en sida om ett kafferosteri i går utanför Sundsvall, och höll på att köpa kaffe därifrån via postorder! En beställning i stundens ingivelse alltså! Men såg som tur va att Klarna va inblandad, och då tryckte jag inte på några beställningsknappar, utan åkte till Järna Kafferosteri i dag i stället!

.

Fick en liten berättelse om deras kaffe, en minikaffeskola kan man säga, och fick även se litet av maskinparken och köpte sedan en påse bönor!

.

Väl hemma gjorde jag en kopp nymalet kaffe! Det smakade bra! Mycket bra! Att mala bönor, blir liksom mer smakrikt! Och så e det kul att mala själv! Å nästa grej blir väl att rosta bönorna själv!

.

Fick även tips på en bra kaffebryggare!

.

De va en mycket trevlig och bra start på dagen, så tack för det Järna Rosteri!
Nu återstår litet fredagsvardag, handla och se'n städa litet.

/BenganPostat 2015-06-05 12:37 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 2848 / Den nya trenden, rosta ditt kaffe själv!

.

(Bilden har inget med innehållet i bloggen att göra)

Jag gick en surdegsbakningskurs för något år sedan, och det blev mycket bröd att ta hem från den kursen, se'n blev det inte mer bakande! Men jag visste det redan då, surdegsbakning hemma va ute! Nu e det hemmarostat kaffe som gäller! Hittat instruktioner i Norrland för det här!

Ok, ok, jag vet vad ni tycker om norrländskt kaffe, men de va då då, nu e det nya tider! Så på Alnön utanför Sundvall finns det kaffe! Sitter och läser hur man rostar själv i ugnen hemma!

Som sagt, glöm alla surdegar, nu e det hemrostat kaffe som gäller!
Sitter och väljer vilka bönor jag skall starta med! Kan bli Bebeka...

Fortsätter kaffefunderingarna i morgon!
God natt!
/BenganPostat 2015-06-04 23:13 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2847 / De här snabba å många fotoprojekten, det e väl en spegling av tiden!

För livet i övrigt numera innehåller ju en del snabba och ständigt pågående projekt, tex relationer, på jobbet osv, man jobbar klart det ena projektet, gör ett avslut och går sedan in i nästa!

Jag vet inte om det e så bra egentligen, så tror jag, tror mer på en långvarig relation, eller kalla det med moderna termer, långvariga projekt, som sannolikt ger mer, blir bättre, i alla fall på ett djupare plan!? Nu menar jag inte att man skall stånga pannan blodig bara för att vara kvar i ett döfött projekt! Eller alternativet, göra som han som gjorde en omkörning med husvagnen på släp och sa, "det må bära eller brista!"

Men det finns säkert lägen då det e bra att avsluta i tid, i stället för att gå och sega inte känna någon inspiration, och tiden bara går! Nu menar jag i fotografin också!

Men för att återkoppla till det jag tänkte på från början, så för ett tag sedan så kom en fotograf ned i lokalen på Kocksgatan 24! Med buller och bång så skulle hen göra ett reportage! Det va från en fotoskola tror jag... (Den som berättade det här för mig kom inte ihåg om det va för lokalen eller för boxningen hen kom!) Men det va stora kameror, blixt å blev många bilder! Se'n hördes hen aldrig av mer! Å dom på klubben blev litet snopna såklart...

Men hen kanske kom på att avsluta den här relationen i tid, för det blev kanske fel från början, så kanske det va, så helt fel kanske det ändå inte va att avsluta! Men hen kunde väl sagt nå't typ, "jag går bara ut och köper en tidning!" ;)

Ok jag vet, det här blev långt i bloggen! Ursäkta!
Vi e ju i moderna tider! Kortskrivet e ordet! ;)
Men jag tror faktiskt mera på långsiktighet!
Även i foto!
För litet lat e jag nog!  ;)

/Bengan

Ps. Å de e förresten ganska riskfritt att skriva så här långt i en blogg, ingen ger sig ändå tid att läsa, eller fundera! Eller räkna, hur många bloggar jag skrivit i dag! :) ;)
Fast det finns ju alltid troll...
Postat 2015-06-04 16:53 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2846 / Porträtt är svårt!

.

Håller på att fotografera porträtt i miljö, och tycker det e svårt! Nu ställer jag bara upp personerna mot en vägg och fotar! Straight Photography liksom! Kommer att träna mer på det här fotandet, då jag tycker det e kul! Och dom jag fotar, dom gillar det också! Det känns litet lyxigt att bara fråga, "kan jag ta en bild på dig när du står mot väggen?"  "
"Det går bra, du kan ta flera bilder om du vill!"

.

Svartvitt blir mer klassiskt, tycker ofta dom som kan det här med boxning! Jag håller med!

.

Det va c:a två timmars träning före mitt fotande, så jag fick vänta med mitt porträttfotograferande ett tag, och ta litet andra bilder under tiden!

.

Och här, den ene slår på säcken, den andre håller emot slagen via säcken!

Som sagt, det kommer att bli mer porträttfoto i den här lokalen på Kocksgatan 24, en lokal som jag varit i några år nu! Å numera  så känner de flesta igen mig,  så vi även kan prata en stund!  Och det känns kul och trevligt! Och det tror jag e bra för bilderna på sikt också! 
/BenganPostat 2015-06-04 08:02 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg