Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2850 / Leica och Leicasökaren!

När M Leican kom med Leica M3,  så blev det ett lyft för sökaren i en mätsökarkamera. Och Leica M sökaren är oöverträffad ännu i dag på en analog mätsökarkamera! Men innan M kameran, så va sökaren på en Leica inte så mycket att hurra över! Ett titthål för att ställa avståndet, ett annat titthål för bildbegränsningen!

.

Men å andra sidan, så fotograferade  HCB med en sådan här kamera under ett antal år! Så det verkar funka ändå för vissa!

.

Men om man vill fota med en gängleica idag,  så finns det bra sökaralternativ! Som här en Voigtländer 35 mm sökare! Och med en vidvinkeloptik, och om man kör mycket hyperfokal, så känns kameran ganska modern och lättarbetad!

.

Kan väl kommentera den här moderna svarta "Leica-väskan" som e på kameran också! Kinestillverkad, och ger att bra grepp och skyddar kameran! De e klart att det tar litet extra tid att ladda film i kameran då man måste ta av den här lilla "väskan" först, men att ladda en gäng-Leica tar ändå tid, så det e inga problem! Och som sagt, "väskan" ger ett bra grepp på kameran!

.

Det går väl att pröva en ljusstark normal också, som här en Canon 1,2/50 mm, men då måste en bra extrasökare till, som ser över optikens motljusskydd! Avståndsmätaren skyms ju en aning, men det går att ställa avståndet! Så det mesta går med litet god vilja! 
Å så e det ofta en liten utmaning att fota så här litet retro-omodernt! :)

Ha en bra pryldag!

/Bengan


Ps. Förstora gärna bilderna, då syns allt litet bättre!
(Å de här Leica-bilderna e fotade med iPhone 4 S) 

Inlagt 2015-06-06 12:29 | Läst 1326 ggr. | Permalink
Finmekanik, skönhet och feeling! Jag kom själv över en Leica iiig med en Elmar 50 här om veckan och sedan dess har (till och med) MP:n fått vila. Den där kinaväskan verkar intressant....

/Tommy
Svar från Benganbus   2015-06-06 21:22
Mycket bra grepp på kameran med kinaväskan som sagt!
Och så tycker jag det ser snyggt ut också! :)
/B
Alla som sett genom sökaren på en Zeisss ZM håller nog inte med om att Leicas sökare inte skulle vara oöverträffad.
Svar från Benganbus   2015-06-06 21:20
Jag har också sett genom sökaren på Zeiss ZM! ;)
/B
Ps. Men visst kan man diskutera det här! :)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg