Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4624 / Ett välstädat yttre, speglar ofta ett oroligt inre! ;) Och så EU-valet! Skönt!

"Se hur rent och fint jag har det utvändigt, då e det lika fint inombords fattar ni väl!" ;)  Nåja, det här e nog en sanning med modifikationer, som allt annat! Men tänker på rapporteringarna från de olika partierna efter EU-valet! Alla va vinnare, och va fint det blev! Det e väl väldigt trevligt och typiskt svenskt/mellanmjölksaktigt, typ alla måste få vara vinnare, eller få vara Lucia numera! Så ingen blir ledsen! Så då va det bra att alla också va vinnare i EU-valet!  Och folket har sagt sitt!

Obs! Varning! Endast för förryckta! https://www.facebook.com/sauk.se/videos/362151657751772/

För övrigt så e jag ofta indragen i andra skumma grejer, de e mina vänner som lurar in mig i det här! Jag borde såklart bara fotografera och lägga upp nytagna bilder varje dag som folk normalt gör!

Men för att fortsätta att berätta litet om  den skumma vägen, så jag hittade en kul Leicakombination! Se första bilden här ovan! (Bilden är från en mycket intressant Tysk kamerasamlartidning, PHOTO Deal. Rekommenderas för er fotografiska avvikare/nördar)

.

Jag själv håller mig litet på mattan, man skall inte sticka ut för mycket som sagt, då får man ordningstroll på sig! Så jag satte bara en Biometar på en Leica i stället! Leica e litet mer var mans kamera! Det som sticker ut på Leican, men som få fattar, å det e bra att ingen fattar riktig, det e optiken som sitter på Leican! Normalt skall den här optiken inte gå att använda på en Leica! ;)

Nog om detta, nu väntar vi på nästa EU-val!

Och innan dess, i morgon alltså, Viksängen!

/Bengan

Ps, glömde en bild! Vad gäller ett ostädat yttre! :)



Postat 2019-05-28 09:30 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4623 / De e måndag morgon.....

Berlin.

Men allt e hyffsat Ok nu på måndagsmorgonen, å visst va det kul i går kväll med den där Hockeyhistorien från Rekordmagasinet! De e bara å gratta! Bästa laget vann VM! Och DN och SN va på plats i brevlådan morse, och efter en koll i DN om bla. Karolinskakatarofen, och en del annat, så bar det ut i den nära verkligheten!

Hade gett mig f-n på att försöka pilla litet på förgasaren på gräsklipparen innan jag lämnade in den! Å de va bra, för nu startade gräsklipparen! Se'n stuvade jag om pelletspåsarna i garaget så det finns plats för målning inomhus! Å så letade jag efter negativark för 6x6 film, jag vet att jag lagt några ark på ett bra ställe! ;)

För övrigt så höll Roffe på att stämpla mig på benet nyss, han tycker jag sitter för länge vi datorn! Så jag sa, jag måste jobba litet, då la han sig på min fot i stället! Men då e han stilla i alla fall!

Skall försöka fotografera ut en rulle film i veckan, så inte folk tror att jag slutat att fota!

Nu strax en tallrik havregrynsgröt! När jag va yngre tyckte jag att äta havregrynsgröt va töntigt! Nu vet jag bättre, man lär sig!

Nog för nu!

/Bengan



Postat 2019-05-27 10:45 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4622 / Sannolikt dagsregn!

Men det va nog på tiden att det kom regn, för det har varit torrt ett bra tag! I går klippte jag gräset och sågade upp en del ved! Skönt att hinna med det innan regnet kom! Å i dag läsning i DN om Joseph Conrad!

.

Och se'n en litet längre tur med Roffe! Paraply och regnbyxor! "Inget paraply för mig" sa Roffe, "paraplyt e bara i vägen!" Ok sa jag, du väljer själv!

/Bengan



Postat 2019-05-26 10:40 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4621 / straight photography vs. pictorialism

"Mr. Stieglitz, you won't insist that a Photograph can possibly be a work of art?"

Jag tror, att även i konst och fotografi, att kunskap om den tidigare historien, underlättar för en konstnär/fotograf att lättare komma vidare i sitt ämne! Här e en liten del av den historien

/Bengan



Postat 2019-05-25 12:44 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4620 / Garry Winogrand, gatufoto alltså!

Till eftermiddagsfikat satt jag och tittade i några fotoböcker, bla i en bok av Garry Winogrand! Hittade även en youtubesnutt om Garry, som kan vara intressant att både titta på och lyssna till!

https://www.youtube.com/watch?v=3RM9KcYEYXs

Ha en fin fredagskväll!
/Bengan



Postat 2019-05-24 18:02 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg