Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4621 / straight photography vs. pictorialism

"Mr. Stieglitz, you won't insist that a Photograph can possibly be a work of art?"

Jag tror, att även i konst och fotografi, att kunskap om den tidigare historien, underlättar för en konstnär/fotograf att lättare komma vidare i sitt ämne! Här e en liten del av den historien

/Bengan

Inlagt 2019-05-25 12:44 | Läst 1996 ggr. | Permalink
Eftersom jag valt att avstå från att aspirera på att få mina bilder hängda på Metropolitan Museum of Art till förmån för glädjen att få fota så ofta jag vill och precis det jag vill för stunden fortsätter jag både med digitalt, färg, blommor och solnedgångar. Också, men inte bara. Fö har du naturligtvis rätt, också!:-) Gillar din bild, också! Hälsningar/ Björn T
Svar från Benganbus 2019-05-25 16:41
Det här e bara deras tyckanden om fotohistorien Björn!
Vi gör självklart som vi vill! :)
B)
Glömde säga att jag sett videon med stor behållning!
Bra video.

Sen kollade jag på vad utövarna själva ansåg konstituera Straight Photography. Här en amerikansk definition från 1930-talet:

"Ren fotografi definieras som att den inte har några idéer eller tekniska och kompositionella kvaliteter, som är tagna från någon annan konstform."

Påminner lite om modernismen inom arkitektur.
Är vi nu då inne i postmodernismen även vad gäller fotografin? Postmodernimen inom konsten blev många lovande konstnärers fall och förinetelse. De kände sig inte hemma. Fast den postmoderna konsten är väl också inne i en tillbakagång? Vad har man att säga om den postmoderna fotografin, som ju är det nya som kommit? Är det bättre än pictoralismen? Vilka representanter för den postmoderna fotografin har vi idag? Inte är det Petersen i alla fall, han kör på som han alltid gjort. Den postmoderna fotografin kom kanske aldrig igång riktigt? Idag är det väl en salig blandning mellan pictoralism och modernism/realism inom fotografi som fortfarande härskar? Personligen ser jag ingen motsättning mellan dessa genrer/stilar. De kompletterar varandra och berikar oss med sköna bilder, oavsett vad man nu vill kalla det.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg