Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4599 / Grisrundan, Tårtan, kameraloppis och en del funderingar om stadsbor! ;)

Här syns en del av Grisrundan, och den kanske inte e så mycket att titta på för en stadsbo! Inga intressanta neonskyltar, inga intressanta butiker, ingen intressant trafik, inga trafikljud, inga intressanta människor som joggar i grupper och framför allt, de e nästan helt tyst!

Men det finns faktiskt grejer att titta på och fundera på även här, tex det ligger en Bronsåldersboplats uppe till vänster, bakom stora stenen, och där brukar Roffe och jag stanna och rasta ibland, och fantisera hur det såg ut här på Bronsåldern! Roffe säger att han funderar på hur hundarna hade det, och jag hur människorna hade det förstås! Det finns en liten vattenkälla kvar däruppe, och så har man en fin utsikt över fälten och det fortida sjösystemet! Allt ligger i söderläge! Det måste ha varit en fin plats att bo på!

Med andra ord, Grisrundan e ofta förstarundan med Roffe! En timmes promenad i rask tempo! Nåja, raskt och raskt, det blir en del stopp så Roffe kan kolla vem som gått här tidigare! Och märk väl, det här e en grusväg, litet ojämn, en grusväg som slingrar sig förbi några bondgårdar, passerar fornlämningar som sagt och beteshagar, de e en så'n här grusväg som de flesta stadsbor nog bara sett på vykort, eller på Fejan! Å jag undrar också hur många stadsbor skulle klara av den här grusvägspromenaden! Med all tystnad, och att det e så folktomt, och att det knastrar när man går på vägen! Å inget annat finns att göra än att gå och titta! Tveksamt om den som bor i en storstad skulle klara av det här! ;)
Men Ok, visst hörs det ljud i bland, tex fågelsång och så råmar nå'n ko då och då utifrån fältet, men ändå! :)

"Och nu till något helt annat!"
Mattia Marchi anordnande ett antal kameraloppisar tidigare i Stockholm! De va intressanta tillställningar! Det fanns grejer att köpa, och man kunde sälja grejer och det fanns mycket trevligt folk att prata med!
Men säg det som varar för evigt...

Men nu verkar det vara en ny kameraloppis Pg, men nu är det nå'n annan, eller några andra som håller i loppisen, en kameraloppis som kommer att hållas i Tullinge utanför Stockholm!

Läs mera här!

Och som sagt, Tårtan nu på onsdag!

/BenganPostat 2019-05-07 07:59 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4598 / Bouvetøya, och så Tårtan på onsdag!

Om du vill komma bort från all stress så är Bouvetøya platsen för dig. Alltså, om du föredrar att uppleva en fullständig isolering, kan det inte bli bättre där. Om du tror du har sett allt, besök då Bouvetøya! Ta fram en jordglob! (för yngre läsare, jordglob är en historisk version av Google Earth utan zoom) och hitta Bouvetøya, eller Bouvet Island. Du hittar den där Syd Atlanten och Antarktiska Oceanen möts (ett förstoringsglas kan krävas). Rita en cirkel runt Bouvetøya, inom en radie på 1000 kilometer hittar du inte någon annan mark. Det finns inte ens en båtfraktrutt här. Det närmaste betydande markområdet är Antarktis, 1700 kilometer bort. Den närmaste mänskliga bosättningen är Trista da Cunha, som är över 2000 kilometer avlägsen. Kapstaden och Sydgeorge är båda 2500 kilometer bort. I jämförelse med det Bouvetøya så verkar den internationella rymdstationen som en förort. Åk till Bouvet Island, och du kommer att vara den ensammaste människan på jorden. Endast de 24 astronauterna som har åkt till månen, har varit längre bort från resten av världen, än vad du skulle vara på Bouvetøya/Bouvet Island!
Så vare med det, och lycka till med resan dit!

Annars så e det Tårtan på onsdag!

/BenganPostat 2019-05-06 15:44 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4597 / E digital sondmatning så bra?

Knepigt att fota här på Nalen! M Leica, Tri-X, bländare 2 på 35 mm och en alldeles för låååång tid för att exponera rätt!

Å så till frågan, efter en dags spaning i verkligheten! De flesta jag möter både inomhus och utomhus kollar i sin mobil, eller lyssnar i mobilen, vare sig man e i butiken med barnen, eller ute i naturen med barnen, eller är ute och kutar i själv i naturen! (Har inget e mot mobiler, har en själv)
Och fortsättningen, jag tänker på all underhållning och internet-information i alla dess former som väller över oss!
Jag undrar om den här ständiga "sondmatningen" verkligen e bra för oss stenåldersmänniskor?
Å vad gäller våra tonåringar, där den psykiska ohälsan har ökat, verkar ingen vilja ta i frågan vad det kan bero på!
Ohälsan finns nog även hos vuxna, med tanke på alla bloggtroll, så e min analys! :)


Och inga bilder tagna i dag!
Riktiga bilder menar jag, några bilder har jag såklart tagit med mobilen! Det här med att leverera bilder vara dag, det kan jag förstå om man jobbar på ett företag! Dom kräver att man levererar, annars blir det ingen lön! Men jag e pensionär och får lön ändå! :)

Å så bloggar jag, alltså finns jag också! :)

/Bengan

Ps. Å så e det partiledardebatt snart på Tv!
Tror vi kommer att få ett socialliberal parti/grupp i framtiden!
Sossar, Center och Liberalerna!
På Andra sidan blir SD, Moderaterna och KD!
Det blir nog som i USA! Två partier!
Var Vänsterpertiet och MP kommer att vara vet jag inte,
med det krävs nog ett nytt Miljöparti om det partiet skall finnas kvar!Postat 2019-05-05 19:32 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4596 / "En ny dag i universum", va det så Jack sa? * Å tillbaka efter förstaturen!

Hur som helst, allt e ju relativt, sa en av de andra tänkarna! Fast det va inte riktigt så som han själv ville kalla den, Relativitetsteorin alltså! Hur som helst, så e Roffe å jag ensamma i Universum just nu! Den i familjen som det ofta kretsar om, i vårt lokala universum alltså, e på studieresa, så vi får klara oss själva, med mat och sådant!
Och så kan jag sprida ut mig litet extra på frukostbordet på morgonen!  :)

.

Men Roffe ligger här och undrar varför inget händer! "Det har varit ljust många timmar nu, och alla spår håller ju på att kallna" säger han! Så uteliv med restspårning väntar

* Och nu e vi två tillbaka efter förstarundan! Roffe å jag brukar gå utanför Gnesta på en liten grusväg som vindlar sig fram mellan några gårdar! Litet Sörgårdsidyll om man tänker i bilder! Å i dag träffade vi Affe, gammal hojåkare, som även Affe Johansson känner, med hunden Zita! Och vi stod och snackade hälsa och hörapparater en stund! Berättade om mitt handsfreetillskott! Det e en fin runda det här, även om den kallas för Grisrundan, för en av gårdarna hade grisar här tidigare! Man e ofta helt ensam, det enda som kan höras e nå'n ko som råmar ute på fälten!

Sedan åkte vi till Hemköp för att handla, och nu påtår och att läsa DN mer noga!!

/Bengan 

Ps. Måste försöka tömma analogkameran snart, oron verkar sprida sig hos ordningsmän här på Fotosidan att det inte händer något!  ;) :)Postat 2019-05-05 08:35 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4595 / Gatufoto och mängden av bilder! Funderingar liksom!

Tiderna förändras, även vad gäller gatufoto, och mycket beror på internet och digitalkameran! Om jag får tala för mig själv, så tycker jag det va bökigare att gatufota förr! Tekniken var ju annorlunda! Ni som varit med då vet vad jag menar!
Å inte blev det många bilder tagna heller!

Nu e det otroligt mycket lättare, kameran sköter sig själv och filmrullen är oändlig! Och med de här självgående fotoapparaterna det betyder att fler människor fotar då allt e mycket lättare! Och med internet, där man i realtid kan lägga upp sina bilder, så kommer det fram otroliga mängder av bilder såklart! Ingen kioskvältare att fatta det!

Och i vissa ämnen, jag tar nu Gatufoto som exempel, när jag e ute och tittar på bilder, tycker jag ofta att man försöker bevisa sin gatufotoskicklighet med att ta mängder av bilder! Ju fler bilder, ju mer riktig och bra gatufotograf är man! Så uppfattar jag det ofta i alla fall!
Förr räckte det med få, men bra bilder! ;)
Nu vet jag att smaken e olika vad gäller bra och dålig bilder! :)
Å man gör såklart hur man själv vill!

Men ändå en fundering, vem vill och orkar titta på alla de här bilderna som läggs upp numera överallt? Jag har i alla fall svårt för det, och det tycker jag e synd, för jag missar nog en hel del bra bilder då jag ofta inte orkar titta vidare!
Men Ok, alla gör såklart som dom vill!

Och det mesta av det här fotandet handlar nog om social samvaro! Man är inte ute efter att bli någon känd fotograf, typ Gatufotograf, utan man har hittat ett bra sätt att hålla kontakt inom gruppen eller i de internetgrupper man är med! Å det är väl inget fel i det! Ofta e det trevligt och kul!

Nog funderat för idag! :)

För övrigt har jag fått tag på en handfree till bilen! Har tidigare försökt få vår bil att fatta att våra mobiltelefoner söker kontakt! Det finns en instruktion om hur göra, och bilfirman sa att det är lätt! Men bilen fattar ändå inte!
Men jag har hittat en enklare och smartare grej! Tycker i alla fall jag! :)
Mina hörapparater går såklart att köra via Harald B! Och då det finns en mikrofondosa som jag kan ha runt halsen som också har Harald B, så kan jag ha mobiltelefonen i fickan, och när någon ringer, trycker jag bara på dosan, utan att släppa blicken från vägbanan, och börjar tala! Smart va? :)

Annars segt med det analoga fotandet, jag snålar litet mera med bilder där! ;)

/Bengan

Ps. Tårtan nästa onsdag!Postat 2019-05-04 15:12 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg