Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4599 / Grisrundan, Tårtan, kameraloppis och en del funderingar om stadsbor! ;)

Här syns en del av Grisrundan, och den kanske inte e så mycket att titta på för en stadsbo! Inga intressanta neonskyltar, inga intressanta butiker, ingen intressant trafik, inga trafikljud, inga intressanta människor som joggar i grupper och framför allt, de e nästan helt tyst!

Men det finns faktiskt grejer att titta på och fundera på även här, tex det ligger en Bronsåldersboplats uppe till vänster, bakom stora stenen, och där brukar Roffe och jag stanna och rasta ibland, och fantisera hur det såg ut här på Bronsåldern! Roffe säger att han funderar på hur hundarna hade det, och jag hur människorna hade det förstås! Det finns en liten vattenkälla kvar däruppe, och så har man en fin utsikt över fälten och det fortida sjösystemet! Allt ligger i söderläge! Det måste ha varit en fin plats att bo på!

Med andra ord, Grisrundan e ofta förstarundan med Roffe! En timmes promenad i rask tempo! Nåja, raskt och raskt, det blir en del stopp så Roffe kan kolla vem som gått här tidigare! Och märk väl, det här e en grusväg, litet ojämn, en grusväg som slingrar sig förbi några bondgårdar, passerar fornlämningar som sagt och beteshagar, de e en så'n här grusväg som de flesta stadsbor nog bara sett på vykort, eller på Fejan! Å jag undrar också hur många stadsbor skulle klara av den här grusvägspromenaden! Med all tystnad, och att det e så folktomt, och att det knastrar när man går på vägen! Å inget annat finns att göra än att gå och titta! Tveksamt om den som bor i en storstad skulle klara av det här! ;)
Men Ok, visst hörs det ljud i bland, tex fågelsång och så råmar nå'n ko då och då utifrån fältet, men ändå! :)

"Och nu till något helt annat!"
Mattia Marchi anordnande ett antal kameraloppisar tidigare i Stockholm! De va intressanta tillställningar! Det fanns grejer att köpa, och man kunde sälja grejer och det fanns mycket trevligt folk att prata med!
Men säg det som varar för evigt...

Men nu verkar det vara en ny kameraloppis Pg, men nu är det nå'n annan, eller några andra som håller i loppisen, en kameraloppis som kommer att hållas i Tullinge utanför Stockholm!

Läs mera här!

Och som sagt, Tårtan nu på onsdag!

/Bengan

Inlagt 2019-05-07 07:59 | Läst 736 ggr. | Permalink
Din text får mig att vilja vara med på Grisrundan.
Grusvägar är det ont om i stan. Jag hittar några i minnet - jag har bott vid en landsväg - men långt ifrån i hela mitt liv. Kanske dyker jag upp på Tårtan. Det var ett tag sen.
Nyss hemkommen från hundpromenaden blev det roligt att läsa din blogg. Nog har jag haft samma tankar om storstadsmänniskan. En Stockholmstjej hälsade på min dotter för många år sedan. Hon hade minsann varit i skogen många gånger. Nu skulle hon med och plocka kantareller. Efter en halvtimme, fyrtiofem minuter hade alla varsin påse med 1½ - 2 liter kantareller. Utom den här tjejen. Kantarellerna var så äckliga att ta på så hon avstod.
Jag ser sällan eller aldrig på TV. En kväll i veckan när jag skulle servera min hustru en kopp kaffe så gick Farmen av alla program. Just då kommer dom med några grisar så säger en kille, 30 - 35 års åldern. Jag har aldrig sett en levande gris. Många nya upplevelser för den killen.
Sten
Vad roligt, kunde lika gärna varit en beskrivning av Saxevägen i Korsheden! Fast vi har inga bronsålderslämningar vad jag vet, bara den gamla Ford Anglian från 50-talets början......Men gårdar, djur och beteshagar, för att inte tala om avsaknaden av butiker och neonskyltar, trafik och människomyller liksom tystnaden. Jag känner igen mig väl! Hälsningar/ Björn T
Svar från Benganbus   2019-05-07 14:38
Det finns numera kurser för att hitta till sig själv för den moderna storstadsmänniskan! Man åker till en exotisk plats, eller till en vacker gård i Dalarna, betalar dyra pengar för handledning, yoga, veg mat osv, osv! ;)
Nåja, det här "exotiska" finns ofta bakom knuten, "men människorna ser det inte", som Jesus sade i Thomasevangeliet! Å man kanske behöver handledning för att våga grusvägsvandra snart! Och handledning att våga vara ensam en liten stund på en så'n här väg! Utan mobiltelefon!
Apråpå Grisrundan! :)
/B
Bra att du håller igång både kropp och skalle!
Det var en härlig text! Mera sådant.
- hawk(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg