Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4595 / Gatufoto och mängden av bilder! Funderingar liksom!

Tiderna förändras, även vad gäller gatufoto, och mycket beror på internet och digitalkameran! Om jag får tala för mig själv, så tycker jag det va bökigare att gatufota förr! Tekniken var ju annorlunda! Ni som varit med då vet vad jag menar!
Å inte blev det många bilder tagna heller!

Nu e det otroligt mycket lättare, kameran sköter sig själv och filmrullen är oändlig! Och med de här självgående fotoapparaterna det betyder att fler människor fotar då allt e mycket lättare! Och med internet, där man i realtid kan lägga upp sina bilder, så kommer det fram otroliga mängder av bilder såklart! Ingen kioskvältare att fatta det!

Och i vissa ämnen, jag tar nu Gatufoto som exempel, när jag e ute och tittar på bilder, tycker jag ofta att man försöker bevisa sin gatufotoskicklighet med att ta mängder av bilder! Ju fler bilder, ju mer riktig och bra gatufotograf är man! Så uppfattar jag det ofta i alla fall!
Förr räckte det med få, men bra bilder! ;)
Nu vet jag att smaken e olika vad gäller bra och dålig bilder! :)
Å man gör såklart hur man själv vill!

Men ändå en fundering, vem vill och orkar titta på alla de här bilderna som läggs upp numera överallt? Jag har i alla fall svårt för det, och det tycker jag e synd, för jag missar nog en hel del bra bilder då jag ofta inte orkar titta vidare!
Men Ok, alla gör såklart som dom vill!

Och det mesta av det här fotandet handlar nog om social samvaro! Man är inte ute efter att bli någon känd fotograf, typ Gatufotograf, utan man har hittat ett bra sätt att hålla kontakt inom gruppen eller i de internetgrupper man är med! Å det är väl inget fel i det! Ofta e det trevligt och kul!

Nog funderat för idag! :)

För övrigt har jag fått tag på en handfree till bilen! Har tidigare försökt få vår bil att fatta att våra mobiltelefoner söker kontakt! Det finns en instruktion om hur göra, och bilfirman sa att det är lätt! Men bilen fattar ändå inte!
Men jag har hittat en enklare och smartare grej! Tycker i alla fall jag! :)
Mina hörapparater går såklart att köra via Harald B! Och då det finns en mikrofondosa som jag kan ha runt halsen som också har Harald B, så kan jag ha mobiltelefonen i fickan, och när någon ringer, trycker jag bara på dosan, utan att släppa blicken från vägbanan, och börjar tala! Smart va? :)

Annars segt med det analoga fotandet, jag snålar litet mera med bilder där! ;)

/Bengan

Ps. Tårtan nästa onsdag!

Inlagt 2019-05-04 15:12 | Läst 1333 ggr. | Permalink
Håller med om att det var bökigare förr, men det blev också oftast mycket bättre ;)
Snygg bild, Bengan! Du var tidigt ute. Stilen du kört här (tidigt 60-tal?) med höftskott, har blivit omåttligt populär med digitalkamerans intåg i gatufoto-världen ;)
Svar från Benganbus 2019-05-04 16:01
Tack för det Johan! Bilden e tagen 1963 vad jag minns! Hyperfokal såklart! :)
/B
Det är för långt mellan guldkornen i gatufotopoolerna -sajterna. Det är bara slöseri med tid att försöka hitta dem.
Svar från Benganbus 2019-05-04 16:02
Litet tråkigt faktisk! Det blir för många dåliga bilder som skymmer de bra bilderna!
/B
Den där bluetoothdosan till hörapparaterna är verkligen super! Jag använder den alltid för telefonsamtal, ljudkvaliteten blir oslagbar i båda riktningarna. Och den funkar ju för TV-ljudet också, och det utan att påverka för övriga som vill höra på vanligt sätt. Det är annat än Edinslinga det! ;-)
Svar från Benganbus 2019-05-04 18:12
Först va jag litet gubbtveksam! Telefon i fickan och en dosa runt halsen! Pinsamt! ;)
Nu när jag prövat det här ett tag, mycket funktionellt! Å man behöver inte sätta in nåra hörgrejer med sladdar i öronen, för hörgrejorna finns ju redan där, å e sladdlösa!
Och som sagt, perfekt i bilen!
/B
Hej,
102 i flygkrach på löpet. Du skulle kunna ta reda på vilken dag det är!
Vi får nog leva med att det är för mycket bilder. Det är svårt att hitta pärlorna, men det gäller det mesta.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2019-05-04 17:52
Jag fick hjälp av det för några år sedan, en flygkunnig kollade på några flygsaiter och kom fram till flyg, typ av olycka och datum. Får se om jag hittar på det igen!
/Bengan
ztenlund 2019-05-04 18:57
Visserligen 101, men kanske denna olycka?
https://en.wikipedia.org/wiki/Northwest_Airlines_Flight_293
Kul att du lägger in en fin bild istället för att bara verbalisera runt det! Hils, LO
Svar från Benganbus 2019-05-04 18:04
Nu tycker du igen om vad jag skall göra och inte göra! Jag bad dig tidigare att inte kommentera i min blogg efter ett av dina liknande inlägg! Jag tycker du har svårt att hålla dig till ämnet, och gillar inte att du tycker om vad jag skall göra eller skriva om! Så jag e tacksam om du respekterar att jag mycket gärna bortser från dina kommentarer!
/Bengan

Ps. Förslag! Läs inte min blogg om det underlättar!
Dubbelolle 2019-05-04 21:46
Jag kommenterar vilka bilder jag vill, och denna kommentar var enbart positiv, du får väl göra nån sorts anmälan o spärra mig, i bloggen har vi faktiskt frihet att fälla både positiva o negativa omdömen, så länge dom inte är kränkande, är du så känslig, skumt....LO
En bild som tydligt visar att en bild tagen på gatan med tiden kan få ett alldeles speciellt värde. Den kryllar ju av tidsmarkörer! Inte bara löpsedeln som anger datum, klockan i bakgrunden säger eftermiddag. Här har vi sorgband, nylonstrumpa med söm, livsmedelsautomat med mera , med mera.
/ Gunnar S
Svar från Benganbus 2019-05-04 18:19
Som du säger, bilden växer med tiden via tidsmarkörer!
Då när jag tog bilden, en helt vanlig dag! :)
/B

Ps. Att lösedlarna kom med va nog ganska bra, tror dom kan ge exakt dag!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg