Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4619 / Goddag yxskaft liksom! Eller osmarta algoritmer! :)

Sökte på Bouvetön på internet, och hittade några intressanta saker om ön, tex att vi inte importerar mat därifrån! http://säsongsmat.nu/ssm/Bouvet%C3%B6n

Men att det går att hyra bil där! Visst e det häftigt! :)
https://www.biluthyrning.nu/sv-bouveton/#/searchcars

Här e en bra förklaring om Bouvetön! (Wikipedia)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Bouvet%C3%B6n

För övrigt så hade vi trädfällare på vår tomt i veckan, och idag samlade jag ihop det som han lämnat som ved! Tyvärr sågade han det inte i vedspislängder, det får vi göra själva! Så det va en hel del tunga stockar att bära!
Å så va det även gräsklippning innan regnet! Tog i alla fall en bild då jag va ute med Roffe morse!
Gissa med vilken kamera! :)

/BenganPostat 2019-05-24 14:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4618 / Contax G2 e kul att fota med! Men visst e Leica M6 kul också!

De e i stort sett bara att sikta och tryck av med Contax G2! Å man kan fota med en hand! AF sätter skärpan, jag trycker bara av! Väldigt nära en digitalkamerafunktion, typ Fuji X100! Se'n har M Leica andra fördelar, som att man kan använda fler olika objektivtyper än vad man kan på Contax G2! Om det nu e så viktigt! Men det verkar ju vara det för vissa, som har gamla Zeissgluggar typ!

Å laddar filmen gör G2:an själv, och spolar tillbaka själv! Att ladda en M Leica tar litet mer tid och fler handgrepp, och om man skall vara petig, då kan det hända saker under tiden man står och laddar M Leican! Även när man ställer skärpan på M6:an så tar det litet tid! Men vad gäller skärpan på de olika optikfabrikaten, Zeiss resp Leitz, så e det ingen större skillnad!

Hur som helst, det e i alla fall kul att fota med Contax G2! :)

/BenganPostat 2019-05-23 21:26 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4617 / Tio år med Gnesta-Planket och över tio år på Tårtan! Time pass liksom!

Nutida Tårtanbild!

Hittade en blogg, som e tio år gammal, från ett fotofika på Tårtan! Tiden går liksom!
https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-265-bilder-fran-puck-motet.htm

Det e ju likadant med Gnesta-Planket, tio år där med! Å visst har det varit några få negativa tyckanden om de här båda aktiviteterna, men jag brukar tänka, "Gör nå't själv i stället då!" För det e ofta lättare att skriva än att göra något själv! Men man får även se det hela litet från ovan, för det här e ju internet, och alla har en internetuppkoppling!
Å vad hette det nu, Dunning-Kruger, eller va det nu va! ;)

Hur som helst, de här åren har varit kul! Nu skall ni inte tro att jag skall sluta med de här grejerna, inte alls, så tror jag nu i alla fall, utan jag vill bara så litet tvivel att allt inte är för evigt och även ge eftertänksamhet, till de som behöver sådant! ;)

För övrigt kan jag inte komma till Tårtan i dag, trädfällare på tomten! Jag måste dirigera fällandet! :)

Så ha det så bra i dag! Ha det bra även ni som inte e på Tårtan såklart!

/BenganPostat 2019-05-22 09:22 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4616 / Det här med att åka tåg ned i Europa, ska det va så himla svårt!

(Alfred Döblin)

Det va en stor artikel i DN i dag som förklarar varför det e så svårt att åka tåg ned till Europa! Man räknar upp alla olika spårstorlekar på vägen, olika volt i ledningarna, alla olika bredder på tunnlar och vagnar, och att det e olika förareutbildningar! Mao, DN förklarar hur himla svårt det här är!

Svaret i korthet av i artikeln i DN är:
1. Det e gamla grejer/tågsystem.
2. Olika signalsystem.
3. Byråkratiska hinder.

Men va f-n man behöver väl inte köra svenska lok och vagnar ända till Spanien/Italien,
det går väl att byta tåg vid gränsen!

Vi åkte tåg för ett antal år sedan från Stockholm C till Garda i Italien! X2000 till Lund, bytte till nattåget för färjan, och så till Berlin, och där snabbtåget ICE vidare mot Italien, för byte till ett Italienskt tåg vid Italienska gränsen! Visst tog det ett dygn, men det flöt på ganska bra, och det fanns en bra restaurangvagn i ICE-tåget! Och vid tågbytesstationerna, så fanns det fika, glass och en del kul saker att titta på och fota! Så själva resan blev som en egen liten minisemester!

Så vad jag vill säga med det här, jo att det saknas en samordning inom EU för det här miljöresandet! Och inte minst, en central och enkel bokning!

/Bengan

Ps. Nu har det här inget med EU-valet att göra! Jag måste nog påpeka det! Å så Tårtan i morgon!Postat 2019-05-21 15:14 | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Straight 4615 / Mätsökarkameran, en fossil som överlevt!

 Mätsökarkamera alltså! Varför? Varför hålla kvar vid en sk. mätsökarkamera, typ M Leica alltså? När det finns SLR, eller ännu bättre numera! Tja, vissa saker finns det inga bra eller rationella svar på! Och inte nog med det, så gör Fuji en digitalkamera, Fuji X100, som är nästan en spegelbild av en 1950-tals M Leica! Å kameran blir en storsäljare! Ännu mer att fundera på! ;) Hur som helst, fossilen lever, och kameratillverkarna e smarta!

.

Jag kan väl ändå tycka att Kyocera gott och väl kunde gjort en Contax G3! En digital Contax alltså! Fast en G2 funkar mycket bra fortfarande! Oförskämt bra! Tror modellen e dryga tjugo år nu!

Nog om kamerafossiler, i morgon Tårtan!

/BenganPostat 2019-05-21 08:49 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg