Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4618 / Contax G2 e kul att fota med! Men visst e Leica M6 kul också!

De e i stort sett bara att sikta och tryck av med Contax G2! Å man kan fota med en hand! AF sätter skärpan, jag trycker bara av! Väldigt nära en digitalkamerafunktion, typ Fuji X100! Se'n har M Leica andra fördelar, som att man kan använda fler olika objektivtyper än vad man kan på Contax G2! Om det nu e så viktigt! Men det verkar ju vara det för vissa, som har gamla Zeissgluggar typ!

Å laddar filmen gör G2:an själv, och spolar tillbaka själv! Att ladda en M Leica tar litet mer tid och fler handgrepp, och om man skall vara petig, då kan det hända saker under tiden man står och laddar M Leican! Även när man ställer skärpan på M6:an så tar det litet tid! Men vad gäller skärpan på de olika optikfabrikaten, Zeiss resp Leitz, så e det ingen större skillnad!

Hur som helst, det e i alla fall kul att fota med Contax G2! :)

/Bengan

Inlagt 2019-05-23 21:26 | Läst 1369 ggr. | Permalink
Å jag e glad som en koltrast åt min Fuji X100F.
Svar från Benganbus 2019-05-24 10:24
Å jag e glad som en gråsparv för min Fuji X100S. :)
B)
Nils-Erik Eriksson 2019-05-24 14:09
Vilken fågel skall man referera till om man är glad över en Konica Hexar AF? /NE
Och jag är nöjd med min Nikon F80. Lätt. Snabb autofokus, laddar filmen själv och spolar tillbaka när den är slut. Sikta och tryck bara. Hur kul som helst.
Alla är nöjda och glada - och håller på "den bil" dom råkat köpa... :-D
Själv plåtar jag i dessa dagar med en Contax III bestyckad med ett Sonnar 1,5/5cm T. Följaktligen är det den bästa kameran i universum - just nu.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg