Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4404 / Mycket vill ha mer! Men OBS, bloggen kan skapa dålig stämning! ;)

Öland!

Alltså, varför blir vi aldrig nöjda med det vi har? Hittat en möjlig förklaring i Forskning & Framsteg från 2006!

"Varför tycks ökad konsumtion inte följas av ökad tillfredsställelse och ett avtagande intresse för konsumtion? Förklaringen brukar vara anpassning och den sociala jämförelsen. Vi vänjer oss vid hög materiell levnadsstandard, och tillfredsställelsen relateras till hur vi uppfattar att andra har det. "

"Reklamen har därmed ändrat innebörd. Förr var poängen att visa och överdriva vissa fördelar hos en produkt.
Modern reklamindustri nöjer sig inte med ett sådant mål utan skapar en annan sak: en otillfredsställd och rastlös konsument. Intresset för konsumtion är därför till stor del en fråga om otillfredsställelse med de produkter, tjänster och den standard som man har."

Som sagt, "Intresset för konsumtion är därför till stor del en fråga om otillfredsställelse med de produkter, tjänster och den standard som man har."

https://fof.se/tidning/2006/8/artikel/mycket-vill-ha-mer


Men snart e det Black Fridag och sedan kommer Julen, så ursäkta mej om jag förstör köpstämningen med de här funderingarna!  Men det e ju fritt att inte läsa eller bry sig!

I dag e det fotofika i Södertälje, å jag misstänker att det blir en hel del snack om gamla Tyska och Ryska objektivkonstruktioner! Och om nå'n hittat nå'n begagnad Fuji X-E1! :)

/BenganPostat 2018-11-21 10:16 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4403 / Leicagrepp och en del annat väldigt viktigt! Å så långnäsa Black Friday!

Börjar bloggen med en Vinterrosenlundare! Med blåstick och en del annat!

.

Vad gäller Leica, så finns det bara ett grepp, ett Leicagrepp! (Å nu pratar jag om den riktiga Leican, mätsökarleican) Man kan i stort sett bara hålla på ett rätt sätt! (Det blir på två sätt om man vill ta höjdformat) En spegelreflex kan man ju hålla litet hur som helst! ;)

.

Å man kan hålla ett Leicagrepp på en Nikon också!
Men då bör det vara en riktig Nikon!

.

Å här ett objektivtips om ni skall skaffa en bra reportage och porträttoptik! (Det finns adapter så man kan ha optiken på en digitalkamera)

.

Å här e en nutida bra porträttoptik! (Även om optiken inte riktigt e nutida) De e inte kameran heller för den delen, det e en tre år gammal modell! Utgången för tre år sedan alltså! Funkar utmärkt! Långnäsa Black Friday! :)

Nog för idag!
Slut för idag! :)

/BenganPostat 2018-11-20 20:10 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4402 / Vill bara visa att utvecklingen har gått framåt!

Visst har objektivutvecklingen gått framåt på åttio år! Här är en bild tagen med en Summicron 50 mm på full öppning! Visst e det skarpt i alla fall!

.

Och här en bild tagen med ett åttio år gammal, litet repigt, Sonnar 1:2 / 5 cm från 1937! Också den på full öppning! (Förstora gärna, så syns poesin bättre)

Se'n kan ju frågan vara vad man skall göra med de här nutida superskarpa bilderna! Det skulle kanske kunna räcka med litet mer "poetiska" objektiv, och så jobba mer med bildinnehållet istället för med skärpa och yta!

Nu vet jag att det här poetiska, eller kalla det för ett litet äldre stuk på bilderna, det går att göra i datorn också, men det tycker jag inte e äkta poetiskt! Men smaken e ju olika! ;)

/Bengan

Ps. Tog en rast från pelletssäckstaplandet, därför blev det en blogg till! :)Postat 2018-11-19 13:34 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4402 / Den exakta vetenskapen kommer aldrig att förstå poesi! Och så DN!

För varför fota med gamla objektiv från 1940-talet! Därför att det e poesi! :) Det va också det som hände när Einstein kom i kontakt med Kvantmekaniken, och tillsammans med Rosen och Podolsky konstruerade ett räkneexempel som skulle visa att kvantmekaniken hade en del fel! Men senare försök har visat att de va Einstein som hade fel! Poesin vann alltså! ;)

Här kan ni läsa varför poesin vann!

.

Annars e det som vanligt på måndagar DN e supertunn! Men jag har kommit på orsaken, det e så mycket att läsa i lördagens och söndagens DN, så därför e måndagens DN tunn! DN räknar med att man fortfarande läser i DN från helgen! Å den tanken e inte alls så dum!

Å i dag e det mycket! Skall förbereda inför pelletsmottagande i morgon! Tre pallar! Körigt!

Så nog för nu!
/BenganPostat 2018-11-19 09:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4401 / Osäkra konsumenter är bra konsumenter! Därför får man testa själv! :)

Men då jag e litet osäker på om den här optiken funkar på M Leican, så e det bara å testa! Så här kommer en något ovetenskaplig test på ett femtio år gammalt objektiv! Bakgrunden e att jag fotar litet analogt just nu, och det tar tid att fota ut rullen, så jag fyller ut på filmrullen med test av ett objektivt! Men den testen syns inte förrän jag framkallat, så under tiden så har jag gjort en skärpetest via digitalkamera!

.

Jag har jämfört det här "Ryska" 5 cm objektivet med ett Summicron 50 mm! Och om sedan objektivet ställer skärpan rätt på M Leican, det svaret får jag senare efter framkallning!

.

Här e Summicron 50 mm på full öppning!

.

Å här är det "Ryska" objektivet! (Bilderna är delförstorade) Och jag har bländat ned till 2,8! Men jag tycker i alla fall att det här sextiofem år gamla " Ryska" objektivet går att fota med! Man kanske kan kalla det att objektivet har en personlighet! ;)

Så nu återstår bara att se om det "Ryska" objektivet ställer skärpan rätt via den mekaniska avståndsinställningen på M6:an också!  ;)

/Bengan

Ps. Roffe e bättre i magen, men det kom en liten uppstötning ute på tomten nu på morgonen!
Men det verkar som om han behåller den mesta av maten i alla fall! :)Postat 2018-11-18 09:37 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg