Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4404 / Mycket vill ha mer! Men OBS, bloggen kan skapa dålig stämning! ;)

Öland!

Alltså, varför blir vi aldrig nöjda med det vi har? Hittat en möjlig förklaring i Forskning & Framsteg från 2006!

"Varför tycks ökad konsumtion inte följas av ökad tillfredsställelse och ett avtagande intresse för konsumtion? Förklaringen brukar vara anpassning och den sociala jämförelsen. Vi vänjer oss vid hög materiell levnadsstandard, och tillfredsställelsen relateras till hur vi uppfattar att andra har det. "

"Reklamen har därmed ändrat innebörd. Förr var poängen att visa och överdriva vissa fördelar hos en produkt.
Modern reklamindustri nöjer sig inte med ett sådant mål utan skapar en annan sak: en otillfredsställd och rastlös konsument. Intresset för konsumtion är därför till stor del en fråga om otillfredsställelse med de produkter, tjänster och den standard som man har."

Som sagt, "Intresset för konsumtion är därför till stor del en fråga om otillfredsställelse med de produkter, tjänster och den standard som man har."

https://fof.se/tidning/2006/8/artikel/mycket-vill-ha-mer


Men snart e det Black Fridag och sedan kommer Julen, så ursäkta mej om jag förstör köpstämningen med de här funderingarna!  Men det e ju fritt att inte läsa eller bry sig!

I dag e det fotofika i Södertälje, å jag misstänker att det blir en hel del snack om gamla Tyska och Ryska objektivkonstruktioner! Och om nå'n hittat nå'n begagnad Fuji X-E1! :)

/Bengan

Inlagt 2018-11-21 10:16 | Läst 1516 ggr. | Permalink
Köp botar när man har långtråkigt, är understimulerad. Ifall man inte kommer på nåt annat. Det är enkelt att köpa och smakar gott för stunden åtminstone. Som godis.

Ibland behöver man saker också.

Lyssnade på P1/"Plånboken" idag. De tog upp "Varför sparar vi på allt möjligt bråte som vi inte ens har koll på att vi äger?" Det hör ihop.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg