Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4328 / Vad säger man?

Som kanske någon kanske märkt ;) så har jag tittat på några billiga Kinesiska objektiv ett tag, och det är både intressant och spännande! Här e tex ett APS-C objektiv, på 1,2/35 mm, för  inte så mycket pengar! Och det intressanta är att den optiska konstruktionen påminner mycket om Sonnar, typ Sonnar 1,5/5 cm! Och företaget talar just om en Sonnar-formula! Varför använda en 193o-tals konstruktion i dag? Det finns säkert en anledning!

.

Å jag tycker att även äldre Sonnar-konstruktioner funkar även idag, som någon säkert märkt! :) Zeiss och Sonnar är speciella!


Här e i alla fall prisbilden på 7Artisans-objektivet!

Och här är åsikter om objektivet och en test!

Det vore kul att pröva det här 7Artisans-objektivet på en Fuji X-E1! Som ett konstnärligt verktyg alltså! Inte för industrifotografering! ;)

/BenganPostat 2018-09-23 09:06 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4335 / Behövs det så ljusstarka objektiv i det digitala! Tex 7Artisans 1,1/50 mm!

Nu när man kan vrida upp ISO ordentligt på de flesta digitalkamerorna, och få hyffsat "kornfria" bilder, varför då ha så ljusstarka objektiv? På den analoga tiden, då behövdes det ljustyrka för filmerna va inte så högkänsliga, om man jämför med den "digitala filmens" känslighet!

Men det tillkommer flera nytillverkade högkänsliga objektiv, och ganska billiga sådana! Ett 1.1/50 mm till M Leica kan man få för runt 4-5000:-  Å ett Leica originalobjektiv, med liknande ljusstyrka, pris...tja! ;)

Har tittat på en del tester på nätet av 7Artisans 1.1/50 mm! Visst e det litet mjukt på de största bländarna, men jag tycker den bör funka bra att fota med! Jag fotar ju då och då med mitt Canon 1,2/50 mm, den påminner om Summarit 1,5/50 mm vad gäller skärpa på största bländare, och 7Artisans 1,1/50 mm verkar vara snäppet bättre vad jag kan se!

Å vill man komma närnare 50 mm på Fuji X-E1, så kan den här kanske passa! Å kanske e den bättre en Canon 1,2/50 mm?


Å det finns flera andra tillverkare av ljustarka objektiv! Från Kina såklart! Och man påstår i något fall, att man har en Sonnar-formula i sin optik! Ok, visst liknar konstruktionen en Sonnar 1,5/5 cm, men att väcka den konstruktionen till liv, det måste nog innebära fördelar! Nu har det såklart hänt en del sedan Sonnaren konstruerades, så med nya glassorter, datoruträkningar och en tillverkningsmaskinpark i stort sett utan människor, så kan man nog göra intressanta objektiv till en godtagbart pris! Även till M Leica! Med en Zeiss Sonnar-formula! :)

Å behöver du en Summicron-liknade 35 mm optik till din M-Leica, varför inte pröva den här!

Visst e det en spännande, å litet rörig, men ganska billig tid vi lever i!

/BenganPostat 2018-09-22 19:47 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4326 / Idag va jag på boksläpp! Boken om Anders Engman och hans bilder.

Inga-Britt Liljeroth, Anders fru, har varit den drivande kraften i framställandet av boken, "Blänk av verklighet,  Anders Engman * Pressfotograf".  Anders har alltid varit litet tillbakadragen vad gäller att visa upp sig, så det va nog både bra och tur att Inga-Britt tog tag i det här bokprojektet, för det här är en mycket intressant och välskriven bok med fantastiska bilder! Berättelser omkring bilderna av fotografen, blir här mycket intressant och bra, och det är sällsynt i en fotobok!

Jag har inte hunnit titta i boken än, för den blev upptagen när jag kom hem, och på min fråga om den va bra, "Det e en fantastisk bok, vilket mod, och vilken intressant och spännande läsning och vilka bilder han har tagit!"

Jag skall försöka få tag på boken i morgon!

Här e i alla fall några bilder från minglet i dag.

.

Å alla skulle fota Anders! Tycker Anders ser litet obekväm ut med att vara på fel sida om kameran! ;)

.

Å så skulle det skrivas i boken! "Å vad skall jag skriva?"

.

Tips och råd på baksidan av kameran som stod på bokbordet!

.

Och så va det trevliga slut, och jag drog mig mot pendeltåget!

Och som sagt, jag skall försöka få tag på boken och titta litet i den i morgon och ev rapportera om innehållet!
Så slut för idag!

/BenganPostat 2018-09-21 21:59 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 4333 / Hur skall man göra med de värsta nättrollen?

Socker-Conny, en förebild! ;)

Varit ute på nätet och kollat efter troll! Å de finns troll, jag lovar!  Ok, nu e det också så här, det e en" demokratisk rättighet" att få säga sitt krympta hjärtats mening! (Å lightvarianter på troll finns såklart även på DN på nätet)

Nåja, blir litet nyfiken på om inte någon eller några funderat på nättroll tidigare, och Googlar såklart på det!
* Å de e klart att många har Googlat på det här tidigare, skriver så här bara för att bloggtexten skall leda fram till något!  ;) *

Fortsättning av Googlandet!
Hoppsan, de va inte dåligt! Hittar mycket, flera uppsatser om troll på nätet, och det verkar mest vara kvinnor som drabbas! Och oliktänkade män! ;) Och här tycker jag Radiopsykologen har någon intressant, men aningen skrämmande faktiskt! Vad gäller sjukvård för de svåraste fallen alltså!

"– Det är en dålig prognos för de svåraste fallen. Det är ett tufft jobb att få ordning på en människa som mår så dåligt. Däremot för de tomtebloss-aggressiva männen så tror jag att mycket av männens aggressivitet är gråt. Det är frusna tårar som exploderar i eld. Och om män orkar prata mer om sin ledsamhet och om sina tillkortakommanden så kanske de skulle kunna friskna till. Det är jag ganska övertygad om, säger han Radipsykologen HG Storm."

Hårda ord det här!

Här är det hela från Radiopsykologen!

Jag skall i dag in till Stockholm på em!
Det gäller nog att hålla i hatten! ;)

/BenganPostat 2018-09-21 11:25 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Sraight 4324 / Det blev som i Världarnas krig till slut, fast på riktigt!

Det enda som hörs, det är väggklockans tickande, men det stör inte! ;)

Å vad gäller Världarnas krig,
"Programmet sändes i regi av Orson Welles i amerikansk radio den 30 oktober 1938 och fick stor ryktbarhet då den var så verklighetstrogen att hundratusentals amerikaner, trots information före, under och efter sändningen, blev övertygade om att det var verkliga händelser som skildrades. En man var beredd att skjuta sina döttrar så att inte marsianerna skulle få lägga vantarna på dem, och många ringde sina vänner och varnade dem för det utomjordiska anfallet så att även dessa vänner flydde från städer för att rädda sig" (Wikipedia)

Och mycket handlade om att man slölyssnade på radion när man gjorde annat, och när det kom avvikande ljud i programmat, då stannade man upp och lyssnade!

Är det någon annan än jag som tänker på nutiden! Mängder av information i sociala media och radio och Tv är på hela tiden samtidigt som man pratar och gör något annat! Så vad är sant och osant och vad e bara jättekul!
Nå'n som vet? ;)

/BenganPostat 2018-09-21 07:46 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg