Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4227 / Fortsättning på det här med att kameraförsäljningen minskar! Och om Fuji X100!

Söderhallarna

Fotat med iPhone 4S för några år sedan!

Man kan nog starta med en fråga, vad behöver man för att fota i dag? Och vad är mest praktiskt att ha med sig? Svaren eller svaret e ganska enkelt! En bra mobiltelefon som man kan fota med! Och då de flesta människor numera ständigt även ligger på socialamedia, så blir svaret ännu enklare! Och då de flesta mobiltelefonkameror bara blir bättre och bättre, så då behöver man nog inte undra något mer! Klart slut! :)

Det jag ändå skulle vilja önska, det är ett bättre grepp och avtryck på de här mobiltelefonfotoapparaterna! Och det borde inte vara så svårt att göra, för jag hade ett sådant på min iPhone4S, ett handtag som funkade utmärkt! Å greppet va lätt att ta av och hindrade inte heller samtal när handtaget va på!

Det som då återstår i fotovärlden de e en liten grupp fotografer som tycker att "riktig fotografi" skall genomföras med en "riktig kamera", å gärna då Leicaliknande! Å hör sedan! :)

Å tyvärr så går många mobiltelefonfotografer på det här! "Å jag ser att du har en riktig kamera! Å vilka fina bilder det måste bli!"

Och för att försöka göra en sammanfattning, vi med kameror typ X100 och liknande, framtiden e tyvärr inte vår på sikt! :(

Men det finns andra saker än framtiden, nutiden tex! Här och nu liksom!
Så ha nu en bra dag med din X100! X100 är min nya M Leica! Å den e kul som bara den! :)

/Bengan

Ps. iPhonebild även här nedan!

Hos Gert på HornsgatanPostat 2018-06-27 09:39 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4227 / Det här med att kameraförsäljningen sjunker kraftigt!

Inte så konstigt kan en icke så initierad tycka! Mobilkamerorna har tagit över hos gemene man! De flesta vardagsfotande amatörer klarar sig utmärkt med en mobiltelefonkamera! Optik och fotoinnehåll i de här apparaterna e spetsteknik! Och jag är ofta imponerad över det tekniska bildresultatet! Och med litet extra fotokunskap, så går det att ta mycket bra bilder! Så vad mera behövs för en amatör och vardagsfotograf som i stort sett bara lägger bilder på sociala media!

Så de "nya fotograferna" undrar nog varför vi bär omkring de här stora fotoklumparna!

Men varför jag inte riktigt hakat på den här nya tekniken, det beror mycket på gammaldags känsla! Jag vill ha en "kamera" att hålla i, å gärna en kamera som e mycket lik en M Leica!  Typ Fuji X100! :)

Så kameratillverkarna står inför utmaningar! Men det har dom alltid gjort,
så vi får se vad som kommer ut av det här! :)

/BenganPostat 2018-06-26 09:17 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 4226 / Snösök! En kul träning för hundar i fjällen!

Vi va i fjällen förra veckan och då fick Roffe öva på det han hade tränat på en hundkurs nyligen, Snösök! Matte och Roffe har gått en 10-gångerskurs som just heter "Snösök!" (Fast snösök skall egentligen användas på vintern)

Det va 10 hundar i kursen! Före kursen hade kursledaren samlat i hop några högar med snöskrap från hockeyrinkar och lagt på några ställen ute i skogen! Och så det gamla vanliga vid sök, man lät hunden dofta på snö och sa sedan sök, och de flesta hundarna klarade att komma tillbaka med litet snö i munnen, helst som en snöboll!

Roffe fick fint betyg i Snösökskursen, så nu va det dags att pröva på fjället on line! Och även om det inte syns någon snö, så kan det ligga några snölegor i norrlägen någonstans! Förstabilden e tagen alldeles innan starten!

.

Å så iväg! Visst finns det ju litet snö på topparna i bakgrunden, och Roffe verkar ju ha fått ett spår! Fast jag tvivlar på nå'n snö i den här grönskan om jag skall vara ärlig!

.

Men hallå, nu blev vi allt litet impade! Ett snöfält! Å "draghunden" drar på ganska bra när han ser snöfältet! Matte har balansproblem! :)

.

Roffe e en naturbegåvning på snösök! Ni skall se honom på vintern! Han hittar snö hela tiden! Bygger snögrottor, åker kälke och så'nt, och kastar såklart även snöboll så fort han kommer åt! Roffe skickade nyss en boll i nacken på mig, å jag försökte såklart ge igen! Men han e svår att få träff på, när jag kastar en vanlig boll, då fångar han den i munnen, men inte en snöboll konstigt nog!

.

Och sedan blev det ungefär samma liggställning som det va dagen innan!
Snösök tar! :)

/BenganPostat 2018-06-25 20:48 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4225 / Lång dags färd mot natt efter snösök och fjälldoftkartläggning!

Det som tröttar ut en hund är inte promenader, utan det är okända och främmande dofter och svåra sök! Främmande dofter på främmande platser, typ fjällen, frestar på litet extra, just genom större ytor att sniffa av! Där ingår även analyser på vilka hundar/raser som gått där! Även snösök i fjällen på sommaren frestar på ett hundhuvud! Här e Roffe efter en dag med snösök och doftkartläggning av några större fjällytor i norra Dalarna!

Fortsättning följer i kommande bloggar om bla. snösök!

/BenganPostat 2018-06-25 10:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4224 / I radioskugga med Fuji X100S

Vi är nu åter från tystnaden, på flera sätt! I fjällen e det ofta tyst, och utan mobiltäckning e det också väldigt tyst! ;) Men det går bra med radioskugga, för den tystnaden går bra att ersätta med andra ljud! Samtal tex! Å vad gäller Fuji X100S så funkar den utmärkt som fjällkamera!

Nu e vi litet sega efter en biltur på åtta timmar, för det finns roligare saker att göra än att åka bil!

/Bengan

Ps. Det va Roffe som hittade snön såklart! Mer info om snösök kommer!Postat 2018-06-24 22:03 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg