Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4227 / Det här med att kameraförsäljningen sjunker kraftigt!

Inte så konstigt kan en icke så initierad tycka! Mobilkamerorna har tagit över hos gemene man! De flesta vardagsfotande amatörer klarar sig utmärkt med en mobiltelefonkamera! Optik och fotoinnehåll i de här apparaterna e spetsteknik! Och jag är ofta imponerad över det tekniska bildresultatet! Och med litet extra fotokunskap, så går det att ta mycket bra bilder! Så vad mera behövs för en amatör och vardagsfotograf som i stort sett bara lägger bilder på sociala media!

Så de "nya fotograferna" undrar nog varför vi bär omkring de här stora fotoklumparna!

Men varför jag inte riktigt hakat på den här nya tekniken, det beror mycket på gammaldags känsla! Jag vill ha en "kamera" att hålla i, å gärna en kamera som e mycket lik en M Leica!  Typ Fuji X100! :)

Så kameratillverkarna står inför utmaningar! Men det har dom alltid gjort,
så vi får se vad som kommer ut av det här! :)

/Bengan

Inlagt 2018-06-26 09:17 | Läst 2065 ggr. | Permalink
Tillverkarna kanske skulle satsa på mobiltelefoner i stället. Eller en bra kamera med inbyggd smartphone. Jag bjuder på idén.
Det kan dock bli lite dyrt för proffsfotograferna som fortfarande behöver en "riktig" kamera. Om utvecklingskostnaden ska slås ut på färre producerade enheter lär de kosta mycket mer i framtiden.
Chasid 2018-06-26 11:32
Jag har för mig att Samsung lanserade en sån kamera för ett par år sedan, men den blev för stor och försäljningen var dålig.
/MIkael
N Thomas Meldert 2018-06-26 11:40
Inte oväntat...
Jag tror personligen att det finns en annan förklaring. Tekniken börjar "mogna" vilket betyder att de nya modellerna inte utvecklas lika mycket längre så att det hela tiden är värt att byta. Det skulle iofs vara ganska lätt att kolla, men jag tror inte att det blir färre som fotograferar med "riktiga kameror" utan mer att de riktiga kamerorna står sig lite bättre över tid.
För oss lite mer seriösa hobbyfotografer så kommer aldrig mobiler att gå hem (undantag som komplement). Och då handlar det nog kanske mest om ergonomifaktorn.
Hade Cartier-Bresson levat idag hade han använt en mobilkamera
Dels, som du skriver, att många idag, inklusive mig själv, fotar med mobiltelefonkamera istället för med "riktiga" kameror ;)
Men kanske också för att de flesta fotografers pengar nu är slut, då många digitalfotografer (inte du Bengan, dock) köpt ny kamera så fort det kommit ut en ny modell ;)
Ja, vi får se vad som kommer ur det här. Kanske en leica-smartphone ;)
Peter - 2018-06-26 20:46
Huawei och Leica jobbar väl redan tillsammans
Johan Pihl 2018-06-27 20:13
Stämmer, ja. Leica har gjort deras dubbla linser på P9 och P10.
Tror nog mest på Affes förklaring, det har alltid gått upp och ner i takt med olika tekniska ovationer. LO



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg