Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4227 / Fortsättning på det här med att kameraförsäljningen minskar! Och om Fuji X100!

Söderhallarna

Fotat med iPhone 4S för några år sedan!

Man kan nog starta med en fråga, vad behöver man för att fota i dag? Och vad är mest praktiskt att ha med sig? Svaren eller svaret e ganska enkelt! En bra mobiltelefon som man kan fota med! Och då de flesta människor numera ständigt även ligger på socialamedia, så blir svaret ännu enklare! Och då de flesta mobiltelefonkameror bara blir bättre och bättre, så då behöver man nog inte undra något mer! Klart slut! :)

Det jag ändå skulle vilja önska, det är ett bättre grepp och avtryck på de här mobiltelefonfotoapparaterna! Och det borde inte vara så svårt att göra, för jag hade ett sådant på min iPhone4S, ett handtag som funkade utmärkt! Å greppet va lätt att ta av och hindrade inte heller samtal när handtaget va på!

Det som då återstår i fotovärlden de e en liten grupp fotografer som tycker att "riktig fotografi" skall genomföras med en "riktig kamera", å gärna då Leicaliknande! Å hör sedan! :)

Å tyvärr så går många mobiltelefonfotografer på det här! "Å jag ser att du har en riktig kamera! Å vilka fina bilder det måste bli!"

Och för att försöka göra en sammanfattning, vi med kameror typ X100 och liknande, framtiden e tyvärr inte vår på sikt! :(

Men det finns andra saker än framtiden, nutiden tex! Här och nu liksom!
Så ha nu en bra dag med din X100! X100 är min nya M Leica! Å den e kul som bara den! :)

/Bengan

Ps. iPhonebild även här nedan!

Hos Gert på Hornsgatan

Inlagt 2018-06-27 09:39 | Läst 2073 ggr. | Permalink
Vi nördar måste ha en "riktig" kamera det är nog ofrånkomligt men mellan varven kan vi ju köra våra fina mobiltelefoner!
Hej,
Om man skall plåta natur och sport så duger inte mobile - ännu.
Gatufoto kan plåtas med mobil, till nöds. Snart är den nog helt ok för gatan.
Snart är det bara om man vill ha film i kameran som mobilen går bet.
En del mobiler tar nu RAW och framkallning i mobilen. Så du kan glömma jpg.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2018-06-27 11:34
Snart e man väl på museum! "Hur man fotade förr i världen! Stora tunga grejer och med jpg!" :)
/B
Min nästa kamera kan bli en mobil!

MEN en kamera, alltså en riktig kamera, är alltid snyggare OCH känns bättre, framförallt om den har en optik med mycket glas.

Gillar tanken med bättre grepp för mobilen
Finns det någon mobilkamera med vettig avtryckare ännu? På vintern får man trycka av med näsan om det ska bli en bild. Jag är inte alls bekväm med mobilen som kamera då den inte gör som jag vill. Det är mer tur än något annat om man lyckas få till det. Jag fortsätter nog med "vanlig" kamera tills de når vägs ände.
Svar från Benganbus 2018-06-27 12:31
Titta i min nästa blogg, där visar jag ett bra grepp med avtryck!
/B
Hehe, du skrev "Å tyvärr så går många mobiltelefonfotografer på det här! "Å jag ser att du har en riktig kamera! Å vilka fina bilder det måste bli!""

Vi har en väninna som flera gånger har sagt till mig att det är bra att jag har med mig min stora Nikon kamera, "för det blir så bra bilder med den...".

//Anders



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg