Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4226 / Snösök! En kul träning för hundar i fjällen!

Vi va i fjällen förra veckan och då fick Roffe öva på det han hade tränat på en hundkurs nyligen, Snösök! Matte och Roffe har gått en 10-gångerskurs som just heter "Snösök!" (Fast snösök skall egentligen användas på vintern)

Det va 10 hundar i kursen! Före kursen hade kursledaren samlat i hop några högar med snöskrap från hockeyrinkar och lagt på några ställen ute i skogen! Och så det gamla vanliga vid sök, man lät hunden dofta på snö och sa sedan sök, och de flesta hundarna klarade att komma tillbaka med litet snö i munnen, helst som en snöboll!

Roffe fick fint betyg i Snösökskursen, så nu va det dags att pröva på fjället on line! Och även om det inte syns någon snö, så kan det ligga några snölegor i norrlägen någonstans! Förstabilden e tagen alldeles innan starten!

.

Å så iväg! Visst finns det ju litet snö på topparna i bakgrunden, och Roffe verkar ju ha fått ett spår! Fast jag tvivlar på nå'n snö i den här grönskan om jag skall vara ärlig!

.

Men hallå, nu blev vi allt litet impade! Ett snöfält! Å "draghunden" drar på ganska bra när han ser snöfältet! Matte har balansproblem! :)

.

Roffe e en naturbegåvning på snösök! Ni skall se honom på vintern! Han hittar snö hela tiden! Bygger snögrottor, åker kälke och så'nt, och kastar såklart även snöboll så fort han kommer åt! Roffe skickade nyss en boll i nacken på mig, å jag försökte såklart ge igen! Men han e svår att få träff på, när jag kastar en vanlig boll, då fångar han den i munnen, men inte en snöboll konstigt nog!

.

Och sedan blev det ungefär samma liggställning som det va dagen innan!
Snösök tar! :)

/Bengan

Inlagt 2018-06-25 20:48 | Läst 1644 ggr. | Permalink
Trevlig blogg som passar mig :-), härliga bilder med mkt rymd och en kul historia till, ser skönt ut!/ Björn T
Bra sysselsättning för en hund, kanske var där tillräckligt med snö för en telemarkssväng eller två också. Ser härligt ut på sommarfjället.
😀



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg