Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4145 / E det verkligen så här sa Bill? Vad e verkligen så här sa Bull?

We’re waiting....

Läser dagens Ledare i DN av Peter Wolodarski. Det handlar om Facebook och Google och samhällets och användarnas naivitet eller brist på fantasi och kunskap,  "Vi är många som varit mycket naiva"

River of Time...

Å här kommer såklart Transportstyrelsen också in, som lägger ut uppgifter om det Svenska försvaret i Östeuropa!

#3568999

Vi har numera flera världsomfattande privata algoritmiska nätverk, tex Facebook och Google, som ingen riktigt har koll på! (Inte ägarna till närverken heller, för då skulle det inte läcka ut uppgifter) Nätverk som används för att ändra valresultat, ge politiska grupper och våldsideologier fritt informationsspelrum, och vi sitter under tiden och trycker Gilla, och säger "E det verkligen så här?"

Gilla gärna det här! :)

/BenganPostat 2018-03-25 09:49 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4144 / Bara bilder i bloggen i dag å snart Gnesta-Planket! Lördagen den 28 juli!

´

OBS bilden i bakgrunden! :)

/Bengan

Ps. Nu på onsdag Tårtan, sen vid 17-tiden går jag och tittar på Micke Bergs bilder på Södermannagatan! Häng gärna med!Postat 2018-03-24 10:06 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4133 / Nikon S3M vs Fuji X100!

Nu e nog den här bloggen mest för oss med minnen från mätsökarkamerafotandet med tex. M Leica, Nikon RF, Canon RF och Contax RF! Men det kan även vara intressant för nutida fotografer! Och se hur vissa utseenden på kamerahus ändå finns kvar, därför att det är funktionellt! Och lockar med sitt funktionella utseende såklart in tidigare M Leica-fotografer till Fuji X100!
Och att även intressanta objektivkonstruktioner går igen på något sätt!

Nikon hade en mycket bra vidvinkel på 1950-talet, Nikkor 1,8 / 35 mm, för Nikon RF-kameror! Det är optiken på kameran här ovan, och i genomskärning nedan! Optiken finns även i Leica-fattning!

Och så ser man likheter till optiken i X100! Nu vet jag att det e nya tider, med annan optikberäkningskapacitet och andra glassorter, men ändå, en viss likhet finns! :)

Intressant kamera X100!

Men som på mätsökartiden med en 35:a,
X100 kräver sin fotograf just genom sin fasta 35:a!

/BenganPostat 2018-03-23 08:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4112 / Fotofika i Södertälje med Café Spuntino och Fuji X100F!

Thomas och Bengt-Åke kollar i boken om Café Spuntino som jag tagit med! Thomas hade inte riktigt koll på fotografen som gjort boken, så Bengt-Åke och jag ökande på hans fotografallmänbildning! Thomas gillade sättet att fota som han MB gör!

.

Å Viksängens loppis e ett bra ställe att träffas på! Det är som att sitta i ett bibliotek! Böcker runt om, både i bokhyllor och i ställ på golvet! Och det är stora fina bord och bra och biligt fika! Och diskussionerna rör mycket inom foto, fotoböcker, fotografer men även om annat! Här har Kenta fastnat i en bok från hyllan!

.

Å så fort nån säger, "får jag kolla greppet på din kamera" så borde jag ana oråd! Men det ser jag först när jag kommer hem vad som hänt! (Jag har kameran ställd på helt ljudlös, på gott och ont)

.

Å Thomas kollar på Kentas kamera!

.

Ok Bengt-Åke, jag fattar vinken! ;)

Så här e bilden på Bengt-Åkes nya kamera! Fuji X100-klubben växer lavinartat! Å ni som har litet koll, ser såklart att det här är en X100F! :)

/BenganPostat 2018-03-22 20:41 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4111 / Oändliga algoritmer, och Zuckan har fått problem!

The Road! 
Läser DN som vanligt nu på morgonen! (Jag e nog en vanemänniska) Och tänker på att det va Gödel som sa att det här med algoritmer de e inte så himla lätt som man tror! Å misstänker att många ungdomarna e så tekniktroende att dom glömmer bort historien! Vi får se vad Zuckan kan lugna aktieägarna med! Och även lugna EU mfl andra länder! Kanske med Gödel! :) :)

Annars inte så mycket nytt i DN, det mesta har vi redan läst! Världens dyraste sjukhus e snart klart, det e bara några fakturor kvar att betala! Och så har det varit razzia hos BWW i Tyskland! "Oj då, det måste vara nå't fel i programvaran om 10.000 bilar släpper ut för mycket!"

Å så oroas vi i Sverige inför det Svenska valet! Att oregistrerade digitala väljare kommer att vara med i valet! :) Och vad jag kommer ihåg, så funderade man ju tidigare på om det skulle gå att rösta via internet! Det vore ju bra, för då slipper man gå till vallokalen! För numera slipper man gå till Vårdcentralen, doktorn finns ju i mobiltelefonen! Å man kan ju beställa mat via en app också! Och en massa andra saker från Kina! Så egentligen så behöver man inte gå ut i onödan! Du sköna nya värld e här!

Tänk så bra allt blivit! Det här hade jag ingen aning om på 1960-talet, för det här stod inte i Teknikens Värld! Där berättade man bara att alla skulle ha en flygbil, arbeta fyra timmar om dagen och se'n ta flygbilen till sommarstugan!

Fast det borde nog vara litet mer gympa för våra barn! Å då e det väl bra att ha det i skolan så det inte e så långt att gå mellan lektionern och gympan! (Just nu e det en del trafik på gatan nedanför där vi bor, föräldrar som skjutsar sina barn till skolan. Man gör det bla för att det e så mycket biltrafik runt skolan vid den här tiden, då e det säkrare för barnen att åka bil)

Å i dag e det Fuji X100-träff i Södertälje! Kul och intressant! Det brukar även vara bildvisning och bokbyte! Och så hittar nog nå'n en bok på loppisen också!

Men det blir två hundpromenader innan Södertälje! En lång och en kort! Å inga appar hjälper till med det! Verkligheten e annorlunda! :)
/BenganPostat 2018-03-22 07:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 10 Nästa 

Tidigare blogginlägg