Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4145 / E det verkligen så här sa Bill? Vad e verkligen så här sa Bull?

We’re waiting....

Läser dagens Ledare i DN av Peter Wolodarski. Det handlar om Facebook och Google och samhällets och användarnas naivitet eller brist på fantasi och kunskap,  "Vi är många som varit mycket naiva"

River of Time...

Å här kommer såklart Transportstyrelsen också in, som lägger ut uppgifter om det Svenska försvaret i Östeuropa!

#3568999

Vi har numera flera världsomfattande privata algoritmiska nätverk, tex Facebook och Google, som ingen riktigt har koll på! (Inte ägarna till närverken heller, för då skulle det inte läcka ut uppgifter) Nätverk som används för att ändra valresultat, ge politiska grupper och våldsideologier fritt informationsspelrum, och vi sitter under tiden och trycker Gilla, och säger "E det verkligen så här?"

Gilla gärna det här! :)

/Bengan

Inlagt 2018-03-25 09:49 | Läst 837 ggr. | Permalink
(Kommenterade nyss i FB. För de som lämnat FB eller aldrig varit med, lägger jag samma text här)

Ingenting är nytt... Har nyligen läst "Gutenbergsgalaxens nova" av Nina Burton. Den handlar (bl a) om hur samhället förändrades av att det plötsligt gick att trycka och sprida skrifter som kunde läsas av mycket större grupper, samtidigt som tongivande personer började intressera sig för, och skriva om, annat än religiösa ämnen. För att spä på ytterligare, hade man en uppblossande religiös strid (det var ju Luthers tid) som splittrade hela Europa. Nu är det dax för nästa omvälvning; tar nog ett tag av förvirring innan den sätter sig...
Svar från Benganbus 2018-03-25 11:35
Det går litet lättare att sprida information och desinformationen numera.
Blixtsnabbt liksom!
Och alla kan vara med och skriva! Och även dela med sig om sin egen privata information!
Fast det vet man ju inte om! :)
/B
Apropå naivitet! Hur många användare av Facebook, Google, Twitter m fl USA-företag har läst igenom alla delar av de användarvillkor de godkänt!? Snacka om att köpa grisen i säcken!(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg