Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3948 / Inte så smart jobbat Fuji!
Jag håller på och ältar om jag skall köpa en senare modell av X100! Mina kompisar, nästan alla, pratar sig varma för X100F och jag har såklart provfotat med X100F, men tyvärr inte märkt nå'n avgörande stor skillnad mot min X100! Ursäkta Fuji! ;) Men Ok, visst e det litet förändringar, litet snabbare och litet skarpare för dom som absolut måste ha så'nt! Men Ok, nu när min X100 börjar bli litet till åren kommen,  så hade jag kanske hoppas att det skulle komma något problem med kameran, som skulle underlätta det hela för mig! Tyvärr e det inte så ännu!

Trodde de va problem för en månad sedan, men köpte ett nytt batteri, se'n funkade allt bra igen!

Å jag bär kameran i stort sett utanpå jackan hela tiden (så gjorde jag med M Leican också) Å visst blir det imma dagligdags på kamera och optik när jag tar in kameran då det e kallt ute! Å visst slår jag i kameran i nå't bord då och då! Den har rullat litet på en slänt också! Å visst kommer det litet regn på kameran när jag e ute i regn, men det här användandet har inte berört kameran på nå't sätt som skulle kunna underlätta eller i alla fall legitimera en "nyinvestering"!  

Undrar hur Fuji resonerar? Man kan ju göra glödlampor som inte håller speciellt länge! Vill Fuji inte sälja nå'ra nya grejer? ;)

/BenganPostat 2017-11-20 13:02 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 3947 / Läsförståelsen blir bättre via papper! :) Å då kanske allmänbildningen också? :)

#3497959


Gjorde en snabbkoll på nätet, och hittade tydliga tecken! :) Å man behöver inte vara så speciellt beläst ;) för att fatta det här!

https://kib.ki.se/whatsup/blog/skarm-vs-papper

http://fof.se/tidning/2015/2/artikel/unga-vuxna-blir-allt-samre-pa-att-lasa-och-rakna

http://www.gp.se/n%C3%B6je/kultur/l%C3%A4sning-p%C3%A5-papper-%C3%B6kar-f%C3%B6rst%C3%A5elsen-1.67263

https://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-studie-lattare-minnas-handlingen-i-pappersbocker/

Men nu e det här som vanligt, när det gäller olika saker, man är ofta i sin bubbla, och man tycker som bubbelgruppen i stort! ;) Eller så tycker man att det här är en papperskonspiration! ;)

Men som sagt, man läser nog bäst på tydliga och stillaliggande texter! Tycker det verkar ganska logiskt! Och bör lära sig bäst då också!

Och läser man för mycket digitalt, så sover man sämre också! ;)

/Bengan


Ps.  Men nu finns den en marknad som säljer digitala läsapparater! Och så finns det en del annat kul på de här läsapparaterna, rörliga grejer,  som det inte finns när man läser på papper!
Och tidningar som vill överleva, kör allt via nätet!

Och se'n när alla läser via skärmar och plattor, då säger man att det e det bästa sättet att lära sig på! För det finns inget annat sätt! Inget annat sätt kvar att jämföra med, såklart! :)Postat 2017-11-19 15:43 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3946 / Underjordsbesök före teatern!
Vi skulle på teater inne i Stockholm City och åkte Pendeltåg in! Litet spännande va det för jag hade inte sett den nya Pendeltågsstationen tidigare! Så det blev några bilder och sedan några bilder ovan jord!  Stockholm förändras!

.

.

.

Se'n åkte vi upp!

.

.

Och tog en Latte med utsikt mot plattan!

Ha en fin lördagskväll!
/BenganPostat 2017-11-18 19:49 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3944 / Jag vidhåller att man blir bättre allmänbildad genom att läsa papperstidningar! :)
För hur ser det ut på de sk. nyhetstidningarna i den digitala världen? Jo, det är mycket reklam, för reklam finansierar det hela, och reklamen måste då synas såklart, så vad gör man då!

Inte så svårt för en marknadsförare att fatta! Först har man som nyhetsgrund, typ bilar, brudar och snabba stålar, och så krig och katastrofer, och sedan som garnering runt bilden, reklamen! Å så när man sedan sitter och läser på en skärm, så blinkar det ofta hela tiden i kanterna på läsytan av olika sorters reklam, som alla vill ha full uppmärksamhet! Hur koncentrerad på en skala blir då läsningen på en skärm!

I en papperstidning finns det också reklam såklart, men den reklamen ligger stilla, och man kan koncentrera sig på det som man läser! Tom lägga för reklamen! :) Läsa böcker e nog det bästa!På papper alltså! ;)

.Så den här nyheten hade ni nog aldrig upptäckt i en digital sk. nyhetstidning! 
Och det här va intressant! (Skall nog vänta några år innan jag öppnar mina Carnegie porter)

Men som sagt, lycka till med allmänbildningen i den sköna nya världen! ;)

/Bengan

Ps. Försökte gå in på www.porterfestival.se men får ett meddelande! "Ägaren av www.porterfestival.se har konfigurerat sin webbplats felaktigt" 
Man bör alltid låta någon utomstående kolla hemsidan! Kanske flera! :)Postat 2017-11-17 07:03 | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg