Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3947 / Läsförståelsen blir bättre via papper! :) Å då kanske allmänbildningen också? :)

#3497959


Gjorde en snabbkoll på nätet, och hittade tydliga tecken! :) Å man behöver inte vara så speciellt beläst ;) för att fatta det här!

https://kib.ki.se/whatsup/blog/skarm-vs-papper

http://fof.se/tidning/2015/2/artikel/unga-vuxna-blir-allt-samre-pa-att-lasa-och-rakna

http://www.gp.se/n%C3%B6je/kultur/l%C3%A4sning-p%C3%A5-papper-%C3%B6kar-f%C3%B6rst%C3%A5elsen-1.67263

https://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-studie-lattare-minnas-handlingen-i-pappersbocker/

Men nu e det här som vanligt, när det gäller olika saker, man är ofta i sin bubbla, och man tycker som bubbelgruppen i stort! ;) Eller så tycker man att det här är en papperskonspiration! ;)

Men som sagt, man läser nog bäst på tydliga och stillaliggande texter! Tycker det verkar ganska logiskt! Och bör lära sig bäst då också!

Och läser man för mycket digitalt, så sover man sämre också! ;)

/Bengan


Ps.  Men nu finns den en marknad som säljer digitala läsapparater! Och så finns det en del annat kul på de här läsapparaterna, rörliga grejer,  som det inte finns när man läser på papper!
Och tidningar som vill överleva, kör allt via nätet!

Och se'n när alla läser via skärmar och plattor, då säger man att det e det bästa sättet att lära sig på! För det finns inget annat sätt! Inget annat sätt kvar att jämföra med, såklart! :)

Inlagt 2017-11-19 15:43 | Läst 1540 ggr. | Permalink
Papper har fördelar.

Förr då arkitektritningar ritades för hand med blyerts på tunt papper tog man alltid en papperskopia för att korrekturläsa det hela. Åtminstone på de noggranna kontor jag jobbade på. Det kändes konstigt men varje gång hittade man missar som behövde korrigeras.

Nu ritas i datorn och tittas på skärmen. Ibland då man ser hur det blev i verkligheten tror jag att det hade varit skäl att printa ut och titta noga innan ritningen e-postades till bygget. Mittemot där jag bor blev det så tokigt att man fick schakta bort och göra om och inte bra ändå.
Hej,
Talande bild. Pedagogisk och tydlig.
Klapp till Roffe
Bob
Hur som helst. Känslan - man kommer inte ifrån den - och allt annat lika; jag läser hellre på papper, bok, tidning eller vad som helst, än på skärm. Om jag kan välja.

Och lite samma när det gäller bilder. Att titta på en bild på skärmen är långt ifrån känslan av att titta på en printad papperskopia. Vilket inspirerar mig när det till exempel gäller att dokumentera skeenden som vi är med om i våra liv. Återkommer om det.

//GöranR

PS: Perfekt bild!DS
Jag brukar tänka på Gödel i den här teknikrusningen vi befinner oss i! "Vadå Gödel, vem e det?" :)
B)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg