Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3948 / Inte så smart jobbat Fuji!




Jag håller på och ältar om jag skall köpa en senare modell av X100! Mina kompisar, nästan alla, pratar sig varma för X100F och jag har såklart provfotat med X100F, men tyvärr inte märkt nå'n avgörande stor skillnad mot min X100! Ursäkta Fuji! ;) Men Ok, visst e det litet förändringar, litet snabbare och litet skarpare för dom som absolut måste ha så'nt! Men Ok, nu när min X100 börjar bli litet till åren kommen,  så hade jag kanske hoppas att det skulle komma något problem med kameran, som skulle underlätta det hela för mig! Tyvärr e det inte så ännu!

Trodde de va problem för en månad sedan, men köpte ett nytt batteri, se'n funkade allt bra igen!

Å jag bär kameran i stort sett utanpå jackan hela tiden (så gjorde jag med M Leican också) Å visst blir det imma dagligdags på kamera och optik när jag tar in kameran då det e kallt ute! Å visst slår jag i kameran i nå't bord då och då! Den har rullat litet på en slänt också! Å visst kommer det litet regn på kameran när jag e ute i regn, men det här användandet har inte berört kameran på nå't sätt som skulle kunna underlätta eller i alla fall legitimera en "nyinvestering"!  

Undrar hur Fuji resonerar? Man kan ju göra glödlampor som inte håller speciellt länge! Vill Fuji inte sälja nå'ra nya grejer? ;)

/Bengan

Inlagt 2017-11-20 13:02 | Läst 2841 ggr. | Permalink
Fuji har lyckats lura så många andra att byta modell så de märker nog inte att du och jag behåller den gamla =) Om den ska kandidera som lika pålitlig som en M-Leica kan vi heller inte veta förrän om några decennier. Plåta på!
Svar från Benganbus 2017-11-20 18:30
Å du va en av dom som lurade mig att köpa kameran! ;)
/B
N Thomas Meldert 2017-11-20 21:22
Men jag har inte lurat dig att köpa en till.
Du får nog en slant (2500-3000?) för din X100 om du väljer att sälja den vilket kan minska skadan i plånboken om du köper en nyare.

Det du skriver (bra kvalitet) leder ofta till bra andrahandsvärde.
Svar från Benganbus 2017-11-20 18:29
Det här med andrahandsvärdet e väl bra om man bara skall sälja! ;)
/B
Är du nöjd med kameran tycker jag att du ska behålla den! Att bara jaga efter nytt och bättre är bara ett evigt jagande efter vind!
/Mikael
Svar från Benganbus 2017-11-20 18:36
Jag e nöjd, men ett litet fel på kameran nå'n gång, vore inte helt fel! ;)
/B
Skillnaden mellan de gamla kamerorna och de nya är ju snabbare AF, fler pixlar och enklare mer logiska menyer samt en mycket snabbare processor vilket märks när man startar upp kameran. Den där jouysticken för AF är också bra men vet inte om X100F har den.

Om detta inte är saker som skulle ge dig en bättre kamera så finns det ju ingen orsak till att byta.
Svar från Benganbus 2017-11-20 18:34
Tror det e därför det inte blir så många bra bilder numera! Man hinner inte med, allt e snabbare, det går för fort! ;) :)
/B
Men problemet e ju att du inte har någon cool bokstav på din gamla, och hur kan du leva med det egentligen?
Svar från Benganbus 2017-11-20 18:27
Jag har en liten penna med ett vattenfast bläck!
Man kan skriv bokstaven F på X100, F som i first! :)
/B
Det är en härlig diskussion! Frågan är om man behöver alla uppdateringar, jag menar kameran fortsätter ju att ta bra bilder, om än inte lika bekvämt som de nyaste (men ändå bekvämare än tidigare versioner). Jag som gillar konspirationsteorier tror så här: Fuji (och alla andra) har haft, och har, alla uppdateringar i stort sett redan färdiga, när den första kameran kom ut. Sedan portionerar de ut en efter en i nya modeller, för att locka oss att köpa den senaste versionen, som bara är senast tills ytterligare en modell hamnar på disken.
Men jag är fast i den här snurran också, och fastän jag försöker sprattla går det inget vidare. Förhoppningsvis får jag snart et paket på posten...
//GöranR
Svar från Benganbus 2017-11-21 08:15
Det här med konspirationsteorier, det kallas praktisk marknadsföring/försäljning! Att göra grejen klar på en gång, bidrar inte till att hålla lågan brinnande och tron på ett bättre kameraliv levande! :)
/B
Om man inte upplever autofokusen på x100 som ett problem och är nöjd med hur sensorn presterar finns ingen anledning att byta. Det är ju hur kameran funkar för en själv som är avgörande. Sedan upplever vi alla olika, för egen del hoppade jag över x100 just för att jag tyckte att autofokusen var alldeles för osäker, den satte fokus "på fel ställe" alldeles för ofta tyckte jag. Redan på modellen efter x100s var detta mycket bättre och min x100t är väl ungefär likadansom 's' när det gäller detta. För egen del letar jag fortfarande efter en liten smidig kamera som är mer ultimat för att fotografera när det är mörkt och extrema kontraster, där tycker jag att x100t inte hänger med alla gånger så ofta släpar jag med mig stora kameran för att den klarar just detta mycket bättre.
Svar från Benganbus 2017-11-21 08:11
För mig verkar det som man fixade de flesta buggar på modellerna S och T! Se'n e det bara småjusteringar på X100F! ;) Nu håller nog inte köpare av F-modellen med , men Ok då, 24 mpix! Respekt!

Jag tycker att man många gånger fyller kamerorna med en massa lullull! Bara för att tekniken tillåter det! Å så verkar det som många inte kommer ut ur teknikdelen i kameran för att fota nå'n gång! ;)

Men jag gillar det här M Leicalikande kameratänket!
Det har nog någon redan märkt!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg