Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3652 / Varning för dåliga kameraremsringar!Exempel! Det här fästet har haft en icke originalrem i fästet något år!

För en riktigt fotograf e kameraremmen viktig! Man vill gärna visa upp sin fotografiska personlighet, och då kan remmen hjälpa till! Å det finns mycket remmar att välja på! Men va många inte tänker på är länken mellan rem och kamerahus! För det är ofta en en metallring, som kan käka upp fästet på kamerahuset!

.


En metallring med kanter, och ofta med en öppning i ringen, men ännu skarpare kanter just där, och allt det här ligger och rör sig i fästet på kamerahuset under ett antal år!
Ringen till vänster (som sitter i en rem) är en rund och slät ring som inte gnager på kamerafästet! Typiskt Leica! ;)

.Här visar jag bilder på en riktig kamerarem! Visserligen en trettio år gammal rem, där gummit sprucket litet, men en syntetrem ligger inbakad i gummit så det e inga problem vad gäller hållfasthet och med öglor som inte käkar upp fästen!  Har i alla fall inte märkt nå't på de kameror som haft förmånen att ha den här remmen på sig!För övrigt så kör jag i dag med en klassisk Leicatratt som motljusskydd!

Carpe liksom med Fuji!
/BenganPostat 2017-03-03 10:31 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3651 / En elektronisk sökare, e den lika bra som M Leicasökaren?

Dåligt ljus, full öppning och Roffe sitter inte stilla, då e det svårt att pricka skärpa!

Jag har tidigare tyckt att det e bara en M Leicasökare som gäller när man använder manuella RF-objektiv på en digitalkamera! Men måste nog justera det tyckandet litet, jag ställer skärpan mycket snabbt manuellt även via den elektroniska sökaren på Fuji X-E1!

.

Och jag ser vissa strukturer bättre i den sökaren också än vad jag gör i M sökaren! Här gick det inte att hitta nå't i M Leicasökaren! Men via Fujisökaren gick det bra! Och som jag sagt tidigare,  det sk. fokusskiftet på ljustarka objektiv som uppkommer i en M sökare, existerar inte i en digital sökare!

.

Och står motivet bara stilla en sekund ;) så sitter skärpan ganska lätt!

Inga problem då alltså? De e väl det där att fota i strålande sol på en snöyta, då tycker jag att en M Leicasökare fortfarande e bättre!

Ha en fin torsdagskväll!
/BenganPostat 2017-03-02 17:59 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3650 / Läser på Thorsten Overgaards hemsida om ventilerat motljusskydd till Leica Q! :)Här ett  ickeventilerat motljusskydd!

.

Här e ett ventilerat! Vad gäller ventilerade motljusskydd, så har jag sett  att man även i Sötälje kör med ventilerade fast det nog inte behövs! ;) "Men det e litet ballt, och bra på sommaren" förklarar man! 

Kollade även in på han Overgaards hemsida, och ser att han designar ventilerade motljusskydd till Leica Q! Får det kanske vara ett  rött motljusskydd också? ;)
Nåja, alla blir saliga på sin fason, och litet kul er'e faktiskt! ;)

.

Här e min klassiker! Skyddet skymmer en liten del av sökarramen på en M Leica, men inte på Fuji X-E1!

Annars inget nytt under solen annat än att jag har varit och punkterat tån nere på Vårdcentralen, så nu jag sitter jag litet stilla några timmar! Se'n blir det ett fotbad i grönsåpa och så på med en kompress och alsolsprit! Bra karl reder sig själv! :)

/Bengan
Postat 2017-03-02 13:53 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3649 / En konstig båt, plättrecept, Erik Danske och en del annat!

Det här är en egensinnig Dansk/Svensk Gårdshund! Frågade varför han alltid vill bli fotat på det här bordet när vi går förbi här! "Det här e inget bord de e en båt, ser du väl" va svaret!
Ok sa jag, och tänkte fortsätta, "å på väg till Vinland kanske", men det sa jag inte! ;)

Ok, till saken! De va Erik Danske ;) som väckte upp gamla receptminnen på pannkaka eller plättar! Tack för det Erik! Alltså, läste Eriks blogg om pannkaka här på FS, och jag lade in ett recept i kommentaren, men tänkte, allt man skriver finns ju kvar för evigt på internet, så det gäller att tänka på vad man skriver, men jag sökte i alla fall via Google efter mitt plättrecept! Och visst fanns det! :)
Här er'e!

Det spännande med det här receptet är att det ingår en Dansk öl i det också! Dom e faktisk ganska bra på öl danskarna! Å inte bara på å bygga långa vikingaskepp! ;)

Å så kom jag på att det måste ju funnits en dansk kung som hetat Erik också! ;)
Å det stämde! Här e Erik! :)

Så här e både ett bra pannkaksrecept, eller plättrecept, ni väljer själva, med bilder, och allmänbildning om ett mycket bra danskt öl och om en dansk kung! Och om en Hund!

Väl bekomme!
/Bengan

Ps. Fick ledigt från Tårtan idag Pga. tåont! Men eleverna klarade sig själva, en av dom ringde från sta'n och sa så i alla fall! ;)  Men den här gruppen, å ensamma på söder...  bör nog kolla lokalnyheterna i kväll om det varit nå't på sta'n...Postat 2017-03-01 19:28 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3648 / * Uppdaterat! Tyvärr inget fika på Tårtan i dag! Tårtan e stängd pga. vattenskada!

Cafeteria

Nytt fik i dag.
Kafe Muggen Götgatan 24 klockan 15.00 gäller enligt sammankallande Leif Liard!

Så det fiket kanske kan passa idag i stället för Tårtan!

/Bengan
Postat 2017-03-01 12:44 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg