Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3652 / Varning för dåliga kameraremsringar!Exempel! Det här fästet har haft en icke originalrem i fästet något år!

För en riktigt fotograf e kameraremmen viktig! Man vill gärna visa upp sin fotografiska personlighet, och då kan remmen hjälpa till! Å det finns mycket remmar att välja på! Men va många inte tänker på är länken mellan rem och kamerahus! För det är ofta en en metallring, som kan käka upp fästet på kamerahuset!

.


En metallring med kanter, och ofta med en öppning i ringen, men ännu skarpare kanter just där, och allt det här ligger och rör sig i fästet på kamerahuset under ett antal år!
Ringen till vänster (som sitter i en rem) är en rund och slät ring som inte gnager på kamerafästet! Typiskt Leica! ;)

.Här visar jag bilder på en riktig kamerarem! Visserligen en trettio år gammal rem, där gummit sprucket litet, men en syntetrem ligger inbakad i gummit så det e inga problem vad gäller hållfasthet och med öglor som inte käkar upp fästen!  Har i alla fall inte märkt nå't på de kameror som haft förmånen att ha den här remmen på sig!För övrigt så kör jag i dag med en klassisk Leicatratt som motljusskydd!

Carpe liksom med Fuji!
/Bengan

Inlagt 2017-03-03 10:31 | Läst 1472 ggr. | Permalink
Det är de bra detaljerna som gör helheten helt klart!
Krympslang! Skär en 15 mm lång bit av lagom dimension o kräng den på "nyckelringen" när denna redan sitter på plats, och se till att den hamnar så den täcker öppningen med trådändarna. Värm sen med lågan från en cigarrettändare tills slangen krymper och sitter fixerad (det går på nån sekund, så ingen risk för stekt kamera). Problemet löst (men vill man sen byta rem, måste man skära upp slangen med en vass kniv).

Remmen du har på XE1:an är nog Leicas bästa och säkraste genom tiderna; bättre än den som följde med M9. Men personligen hatar jag halkskyddet; jag har skalat bort det också med en smal, vass kniv utan att skada den vävda remmen.

Motljusskyddet i sista bilden ser ut att bara vänta på en liten whisky, i stället för att behöva halsa...;-)
Min Fujifilm X-Pro1 lider av detta en aning men jag tror bestämt att det är dålig upsprungskvalitet just på denna detaljen då jag tills för lite sedan bara använt originalremmar från Fujifilm själva. Läste om en annan person som hade detta problem och fick gratis ersättningsfäste från Fuji. De känner förmodligen till denna svaghet.
Mvh
Fredrik
2017-03-03 12:24   ronny.vervaart
Ett problem som hängde med länge,det gick å lämna in så borrrades en ring i rostfritt som e hårdare i öglan.tror det blev standard senare.trevlig helg!(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg