Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3649 / En konstig båt, plättrecept, Erik Danske och en del annat!

Det här är en egensinnig Dansk/Svensk Gårdshund! Frågade varför han alltid vill bli fotat på det här bordet när vi går förbi här! "Det här e inget bord de e en båt, ser du väl" va svaret!
Ok sa jag, och tänkte fortsätta, "å på väg till Vinland kanske", men det sa jag inte! ;)

Ok, till saken! De va Erik Danske ;) som väckte upp gamla receptminnen på pannkaka eller plättar! Tack för det Erik! Alltså, läste Eriks blogg om pannkaka här på FS, och jag lade in ett recept i kommentaren, men tänkte, allt man skriver finns ju kvar för evigt på internet, så det gäller att tänka på vad man skriver, men jag sökte i alla fall via Google efter mitt plättrecept! Och visst fanns det! :)
Här er'e!

Det spännande med det här receptet är att det ingår en Dansk öl i det också! Dom e faktisk ganska bra på öl danskarna! Å inte bara på å bygga långa vikingaskepp! ;)

Å så kom jag på att det måste ju funnits en dansk kung som hetat Erik också! ;)
Å det stämde! Här e Erik! :)

Så här e både ett bra pannkaksrecept, eller plättrecept, ni väljer själva, med bilder, och allmänbildning om ett mycket bra danskt öl och om en dansk kung! Och om en Hund!

Väl bekomme!
/Bengan

Ps. Fick ledigt från Tårtan idag Pga. tåont! Men eleverna klarade sig själva, en av dom ringde från sta'n och sa så i alla fall! ;)  Men den här gruppen, å ensamma på söder...  bör nog kolla lokalnyheterna i kväll om det varit nå't på sta'n...

Inlagt 2017-03-01 19:28 | Läst 1262 ggr. | Permalink
2017-03-01 20:54   Leif Liard
En mycket driftig elev från Södertälje fick fram ett mycket bra café som heter Muggen och där blev vi 12 stycken som åt och umgicks. Mycket bra ordnat av Bengt-Åke🎂😂😇
BÅS 2017-03-01 21:26
Tack Leif

Bengt-Åke
Svar från Benganbus 2017-03-01 22:21
Jag har sett övervakningsbilder, och det verkade ha gått hyffsat lugnt till! ;) De enda som såg konstigt ut de va nå'n som satt och flaxade med armarna på en bild! ;)
Och som sagt, tack för god logistik Bengt-Åke!
/B
Hej Bengt - det var ett mycket förnämt indläg, man känner dig mycket hedrad.
Båda mitt stora hundar idol och kopplingen till "danska kungar" - Erik Ejegod! - Jag har två barn, men bara med en frille :-)
Jag skickade omedelbart "rätt" recept på till köket - då kommer vi att se vad som händer. Jag skäms över att rapportera att jag aldrig har smakad "Jackie Brown" och den är även bryggt här i Roskilde - sorry.

http://godedrikke.dk/anmeldelse/mikkeller-jackie-brown/

Den lilla bryggeriet har sedan blivit uppköpt av "Harboe"
Många vänliga hälsningar från Erik
Svar från Benganbus 2017-03-02 14:41
Det va din blogg som drog igång det hela! Kul och tack! :)
/B(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg