Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3649 / En konstig båt, plättrecept, Erik Danske och en del annat!

Det här är en egensinnig Dansk/Svensk Gårdshund! Frågade varför han alltid vill bli fotat på det här bordet när vi går förbi här! "Det här e inget bord de e en båt, ser du väl" va svaret!
Ok sa jag, och tänkte fortsätta, "å på väg till Vinland kanske", men det sa jag inte! ;)

Ok, till saken! De va Erik Danske ;) som väckte upp gamla receptminnen på pannkaka eller plättar! Tack för det Erik! Alltså, läste Eriks blogg om pannkaka här på FS, och jag lade in ett recept i kommentaren, men tänkte, allt man skriver finns ju kvar för evigt på internet, så det gäller att tänka på vad man skriver, men jag sökte i alla fall via Google efter mitt plättrecept! Och visst fanns det! :)
Här er'e!

Det spännande med det här receptet är att det ingår en Dansk öl i det också! Dom e faktisk ganska bra på öl danskarna! Å inte bara på å bygga långa vikingaskepp! ;)

Å så kom jag på att det måste ju funnits en dansk kung som hetat Erik också! ;)
Å det stämde! Här e Erik! :)

Så här e både ett bra pannkaksrecept, eller plättrecept, ni väljer själva, med bilder, och allmänbildning om ett mycket bra danskt öl och om en dansk kung! Och om en Hund!

Väl bekomme!
/Bengan

Ps. Fick ledigt från Tårtan idag Pga. tåont! Men eleverna klarade sig själva, en av dom ringde från sta'n och sa så i alla fall! ;)  Men den här gruppen, å ensamma på söder...  bör nog kolla lokalnyheterna i kväll om det varit nå't på sta'n...

Inlagt 2017-03-01 19:28 | Läst 1827 ggr. | Permalink
Hej Bengt - det var ett mycket förnämt indläg, man känner dig mycket hedrad.
Båda mitt stora hundar idol och kopplingen till "danska kungar" - Erik Ejegod! - Jag har två barn, men bara med en frille :-)
Jag skickade omedelbart "rätt" recept på till köket - då kommer vi att se vad som händer. Jag skäms över att rapportera att jag aldrig har smakad "Jackie Brown" och den är även bryggt här i Roskilde - sorry.

http://godedrikke.dk/anmeldelse/mikkeller-jackie-brown/

Den lilla bryggeriet har sedan blivit uppköpt av "Harboe"
Många vänliga hälsningar från Erik
Svar från Benganbus 2017-03-02 14:41
Det va din blogg som drog igång det hela! Kul och tack! :)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg