Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3633 / Det fotografiska samtalet! Som jag ser det! :)Närgräns 0,5 meter, manuell skärpeinställning som e mycket bökig med den här optiken!

För några år sedan, eller det kanske va ännu längre bort i tiden, så tycker jag mig minnas att det fanns en del, eller rättare sagt, några fotografer,  som önskade mer "fotografiska samtal" här på Fotosidan! Tror det va i några bloggar och i några trådar som man startade upp det hela! Det va nog bilddiskussioner man tänkte mest på!

.Jag tror att det e svårt att hålla igång bra kvalitativa samtal en lägre tid via internet, speciellt då det är flera personer inblandade och då det ofta blir litet personligt, som tex när bilder är med!

.Kan erkänna att jag varit på internet sedan det startade i Sverige, och ännu tidigare i ett annat internationellt meddelandesystem, och nästan jämt har det uppstått konstigheter eller kalla det för missförstånd efter ett tag! Speciellt då flera varit inblandade!
Möjligtvis kanske det skulle bli bättre via en bildtelefon!

.

Å det e Kenta som tagit de här bilderna! Med en Canon!

Men för att komma till saken, jag gillar det fotografiska samtalet kring ett fikabord! Å då kanske en Fotoklubb inte så dumt heller, eller en liten fotogrupp! En grupp som träffas då och då!
Men inte bara på internet, de blir ofta för lätt och ytligt, som på Fejan! ;)
Men, ett stort OBS i sammanhanget!
Allt beror ju på vad man vill med sin fotografi!  OBS igen alltså!

Å nu e det här inget klagande på Fotosidan! Så ta det lugnt David och Magnus! Utan Fotosidan kunde jag inte sitta och tycka och skriva det här! Det här e bara på hur jag ser på det "fotografiska samtalet!"

/Bengan

Ps.  Fick inte så många kommentarer på den här bilden i förra bloggen, de va bara Magnus som fick lumparvibbar, och Björn som tyckte att det nog va testbilar på väg till Norrland, så jag lägger ut bilden igen och hoppas locka till några fler tolkningar! :)

.Postat 2017-02-16 19:11 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3632 / "Den här bilden säger mig ingenting!"Nu har det gått ett tag sedan jag läste en så'n kommentar, så den som sagt det kanske inte e kvar på Fotosidan, så då borde man kunna ta upp ämnet utan att nå'n tar illa vid sig! ;)

Jag kan börja från ett annat håll så kanske det e lättare att förstå mina tankegångar! Om man tar musik som exempel och säger, "den här låten säger mig inte ett dugg!" Alla gillar inte Bob Dylan, så enkelt e det! Eller en text, "den här texten säger mig inte ett dugg!" Alla gillar inte Rilke, så enkelt är det!

Vart jag vill komma, de e att vi människor e olika,  å vi e ju även olika invändigt i själen! Vi uppfattar saker olika så att säga! Vi har med oss olika känsloupplevelser från födelsen,  från uppväxt, saker som ofta präglar vår uppfattning om omvärlden  hela livet ut!
Och då även i bildvärlden såklart!

Ok, till en lösning!
Om man hade en fastställd bildnorm, om vad som e bra och tydlig fotografi, då skulle det sannolikt funka bra att säga, "den här bilden säger mig ingenting!"
Och en App skulle säkert vara bra att ha som ett hjälpmedel! :)

/Bengan

Ps. Fast, jag har en god vän som spelar modern jazz,
men där går nog gränsen för vad som e riktig musik! ;)
Postat 2017-02-16 14:30 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3631 / Några bilder från Tårtan igår!

.

..

.

.

Efter Tårtan så gick jag och hämtade bilder hos Crimsons utlämningsställe i närheten, se'n till Gert för senaste nytt, och så till pendeln, som va försenad som vanligt! ;)
Så det blev en se'n middag!
/BenganPostat 2017-02-16 08:31 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3630 / Miljön och konsumtionsångesten! Å i dag e det fika på Tårtan!


Vi omges av ångestskapade saker, ta tex tidningar, typ "Vi i Villa", "Sköna hem" och liknande! Bygg ut, förnya i all oändlighet! Byt ut ditt gamla 1950-tals kök till ett nytt trendigt 1950-talskök! Å så byter man ut ett väl fungerande kök till ett kök som bara håller några år! "Men gud så trendigt det nya köket blev!"

Men det verkar vara tabu att tala om hushållning i politiken! Eller att vi kan spara det som fungerar i stället för att köpa nytt! För varje ny grej som tillverkas, även om den e miljövänligt, så tär även den tillverkningen på jordens resurser!

Å det här gäller såklart även oss och våra kameror! "För jag tycker att autofokusen va litet långsam, så nu äntligen kom den nya MX-12 kameran! De va den jag väntade på!"  ;)
Men du kommer aldrig att bli riktigt nöjd! Vare sig med kameran, köket, mobiltelefonen eller relationen! För allt hänger ihop! Missnöjet alltså! ;)
Å du kommer ständigt att sitta och vänta på det nyare och "bättre!"
Med god hjälp av reklamen såklart!

Ha en bra dag och lycka till framöver!  :)

/Bengan

Ps. I dag skall jag vara modern och köra autofokus! Funkar bra! Se bilden ovan! :)Postat 2017-02-15 08:24 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3629 / I morgon ev. böcker på Tårtan, och så den här icke gatufotobilden! ;)Nu e bilden visserligen fotat på gatan och motivet uppfattade inte att jag fotade, men det räcker inte riktigt hela vägen för att få vara med i gatufotopoolen här på Fotosidan! Gissa varför! ;)

.

Och den här e nog också aningen tveksam...! :)

Och som sagt, Tårtan i morgon med böcker! För Anders Engman ringde och sa att han kommer, och frågade om nå'n kanske är intresserad av nå'n fotobok? Anders håller på och städar!

/BenganPostat 2017-02-14 18:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg